Броди ли призракът на Цветанов из евродоклада?

Преглед на печата на 18 юли 2012 г.
Обновена: 18 юли 2012 07:18 | 18 юли 2012 07:06,
153
Броди ли призракът на Цветанов из евродоклада?
Цветан Цветанов Снимка: БТА

Водещата тема в днешния печат са акцентите от черновата на официалния доклад на Европейската комисия /ЕК/ за напредъка на страната ни в областта на правосъдието и вътрешния ред.

 "Това е провал на правителството на г-н Борисов. Убийствена е политическата оценка от страна на ЕК. Червен картон за Борисов от Брюксел." Това заявява в интервю за "Труд" лидерът на БСП Сергей Станишев. В отговор на въпрос свързан с уволнението на съдия Мирослава Тодорова, Станишев подчертава: "Г-н премиерът сам падна в собствения си капан.

Той всекидневно внушава на хората, че всичко, което се случва в България, е по негово пряко указание и той координира всичко - той раздава пенсиите, той дава пари на пострадалите от бедствия и аварии, той командва парламента, той ръководи президента. Няма как да се измъкне и да каже - аз командвам всичко, което е добро, но за лошото - виновни са министрите или ВСС. Или тройната коалиция е виновна. Той е в четвъртата година от своето управление! Догодина ще отговаря пред избирателите за това какво е свършил и какво - не." 

Подобно на Станишев, социологът Кънчо Стойчев смята, че докладът на Брюксел е провал за ГЕРБ. В интервю за "24 часа" Стойчев коментира: "Черновата на доклада ми се струва черничка. Първият ми извод до момента е, че в него броди един призрак и това е призракът на Цветан Цветанов.

По-голямата част от анализирания в черновата 5-годишен период е по времето на управлението на ГЕРБ, така че няма начин онзи, който по-дълго е управлявал в тези 5 г., да няма вина за негативния по същество доклад на Брюксел, макар написан на културен бюрократичен език и на чернова."

Социологът твърди, че за да се стигне до такива негативни оценки в случая, очевидно държавата води погрешна политика. Стойчев посочва и грешките: "Има имитация на дейност в правосъдната система, има повърхностност, има показност и т.е. има мимикрия, лъжа, некомпетентност в прекомерни мащаби. И най-често има чисто малоумие, което е в идеята, че с подслушване можеш да управляваш най-сложната система, която светът познава - системата на обществото и в частност на правораздаването и борбата с престъпността.

Брюксел съвсем пряко ни казва, че там има политическо вмешателство. Всичко това е в ресора на вътрешния министър и в този смисъл това е пряк негов провал. Ако бяхме нормална страна, и по-точно - когато станем нормална страна, при такъв доклад вътрешният министър ще стане и ще напусне с извинение."

За втори път в рамките на два дни теза на вътрешния министър Цветан Цветанов по скандално разследване се сгромоляса, отбелязва "Сега". След като в понеделник окръжният съд в Габрово оправда трима лекари от Горна Оряховица за смъртта на дете, вчера стана ясно, че същите медици може да не получат обвинение по скандалния случай с бебето, оставено във фризера.
 
Докторите Димитър Сотиров, Стефан Лазаров, Михаил Милатович и педиатърът Катя Гецова нямат вина за смъртта на детето - това ще е заключението от медицинската експертиза, на база на която прокуратурата ще решава дали да им повдигне обвинения, съобщи "Правен свят", уточнява изданието. 
 
Летните жеги не са спрели крадците по морето. Напротив през последните седмица броят им значително се е увеличил, алармира под глава "Новинар". 
 
Водещата новина и на "Телеграф" фокусира вниманието върху българското Черноморие. Цацата избяга много навътре в морето и през последните дни уловът е почти нулев, анонсира изданието. Причината е, че температурата на морската вода в момента е 28-29 градуса. Това означава, че Черно море е сред най-топлите в света. 
Според публикация в "Монитор" търговците умишлено са скрили цацата по морето заради повишеното търсене напоследък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
5
 
! Отговори
бивш син лидер преди 11 години
АМИ ШУТ ОТЗАДЕ МУ И ДА ВЪРНЕ ПАРИТЕ ОТ ЗАПЛАТИТЕ С ЛИХВИТЕ ,. БИЛ МИ БЪТРЕШЕН МИНИСТЪР ХАХАХАХ.
111
1
 
1
 
! Отговори
до 134 преди 11 години
разклатихте ми ръката
110
1
 
5
 
! Отговори
ВСЕКИ ДЕН СКАНДАЛНИ преди 11 години
Общо 100 хиляди лева е получил задържаният депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов, за да упражни влияние върху длъжностни лица от държавната администрация в Монтана при решаване на спор за земеделска земя. Това е установило разследването, съобщиха от МВР. Част от парите са открити в дома му. Аврамов беше задържан вчера при акция на ГДБОП и ДАНС в момента на взимане на 50 хиляди лева. П И С Н А Н И ОТ ВАС, МАХАЙТЕ СЕ, ИЛИ ЗОРЛЕН ЩЕ ВИ ГОНИМ, ТЯ ЗИМАТА ИДЕ, ВИДЕНОВ ПОМНИТЕ ЛИ
109
1
 
2
 
! Отговори
1 ПЪТ СЪДЕН,МОЖЕ ПАК преди 11 години
ТЕПЪРВА, ПАЯ НАРОД ЩЕ СА В ЗАТВОРА, АМА ЩЕ ИМА "ВОЛЪТ РИЕ - НА ГЛАВАТА МУ ПАДА", ТИЯ СЪДИЛИЩА МАЙ ВАС ЩЕ ВИ СЪДАТ, И ТО ОТ СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ПО СПЕЦИАЛИЗИРАНИ, КАТ СЕ ЗАМИСЛЯ ИИ КАК СТЕ СИ ПОСЛАЛИ В СЪДЕБНАТА И В ДР. СИСТЕМА, МАЛИЙЙЙ, ПЪК И СЛЕДВАЩИЯТ ШЕФ НА НАП, ЕДВА ЛИ ЩЕ Е ДОВОЛЕН ОТ СЧЕТОВОДНИ СТЪКМИСТИКИ ЗА ИМОТИ
108
1
 
4
 
! Отговори
О Т И В А Й_С И ВЕЧЕ преди 11 години
"Наглите" и "Октопод" "перлите във фуражката" на МВРТричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) осъди вътрешния министър Цветан Цветанов за бездействие.Цветанов е осъден заради това, че не е издал заповед за определяне на размера, условията и реда за отпускане на безплатна предпазна храна и тонизиращи напитки на полицаите, които работят при специфични рискове за здравето или на смени.ВАС осъжда Цветанов да издаде заповедта в двумесечен срок от влизане в сила на решението.
107
1
 
5
 
! Отговори
КОИ СА ЖЕРТВИТЕ ЦЕЦО преди 11 години
Докторите Димитър Сотиров, Стефан Лазаров, Михаил Милатович и педиатърът Катя Гецова нямат вина за смъртта на детето - това ще е заключението от медицинската експертиза, на база на която прокуратурата ще решава дали да им повдигне обвинения, съобщи "Правен свят", уточнява изданието. АЙ СЯ МЕ СВЕТНЕ, КАТ ГОВОРИШ ЗА ЖЕРТВИТЕ, КОИ СА ЖЕРТВИТЕ ТУК, ДЕТО ГИ ОМАСКАРИ ТИЯ ХОРА И ТАЯ ГИЛДИЯ КАТО ЦЯЛО, ПРЕД ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, ААА, ЩО МЪЛЧИШ, ТИ СИ ЗА ЗАТВОРА - ЗА КЛЕВЕТА И ДА ТИ КАЖА, ОТМА СА ВЪТРЕ ВЕЧЕ
106
1
 
5
 
! Отговори
ЦЕЦО НАГЛЕЦО преди 11 години
СБОГОМ ТЕРГИНО, ДО ТУКА БЯХМЕ, БАЯ СЕ ОСРАХМЕ, СРАМА НЕМАХМЕ, И НЕКОЙ ОБРАХМЕ, А ДРУГИ ПРИБРАХМЕ
105
2
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Със силна вода и глупав човек трудно можеш да се разбереш.На много от мутричките им треперят гащичките защото с наш ЦЕЦО трудно можеш да се разбереш.По добре да върви с глупостта но да видим поне един вампир затворен на тъмно.
104
1
 
5
 
! Отговори
МОМЧЕТО СИ ОТИВА преди 11 години
ЦЕЦИ ГЛЕДА ЛИ ГО ТОЯ ФИЛМ, А
103
1
 
8
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
до 134 Кое точно и разклатиха!? Как точно се ограничи проституцията!? За трафикът на хора и фалшификациите- и това, ако го вярваш!!!
102
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В черновата за доклада също пишеше, че "организираната престъпност бе здраво разклатена, ограничиха се проституцията, трафикът на хора и фалшификациите", но това, който не му харесва не го чете.
101
0
 
8
 
! Отговори
turist преди 11 години
шефетЬрсягтЬпомобифонЬ...-койВеамМишо,МИШОБИРАТЬ
100
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази шайка негодници от Гроб начело с Бойко и Цецо са за затвора! Аз не искам да чакам още 1 година да ме правят на *** разни *** с килийно образование, които знаят само да крадат! Когато някой им посочи правия път, те вместо да се замислят и го послушат, просто го смачкват. Всеки ден умират по 20 души от \\\"злополуки\\\" в БЪлгария ! Мачкайте ни , убивайте ни , газете ни , НИЕ скоро ще свършим годпода и дами политици! А тези които дойдат на наше масто ТЕ ЩЕ ВИ Е...Т МАЙКИТЕ ! С какво ще замените българския народ ? С *** , *** и емигранти ?
99
4
 
9
 
! Отговори
HA HA HAAAAAAAAAAA преди 11 години
PRIZRAKA NA CVETANOV BRODI V SANI6TATA NA DRUGARITE DORI.
98
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много хубава снимка!
97
2
 
12
 
! Отговори
обнадежден преди 11 години
сега има политическа ситуация за смяна на властта- не ми се мисли какво ще бъде след тежката зима-дано този вот успее!!!!!!!!!!!Ако не- ще трябва да излезем със сопите!!!!!!!
96
3
 
7
 
! Отговори
Bob преди 11 години
123 Насълзих се, човек.
95
1
 
3
 
! Отговори
жена преди 11 години
до гласоподавател.Прекрасно!
94
1
 
24
 
! Отговори
Ама Цецо що го ??? преди 11 години
Трябва заедно със солташака му да ги таковат. Ще се обиди другаря Бойко Борисов.
93
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
: Бойко не направи нищо смислено и полезно:)