Сините: Брюксел отписа кабинета на ГЕРБ

Костов и Димитров настояват за спешни промени в Конституцията
Обновена: 18 юли 2012 15:20 | 18 юли 2012 15:20,
92
Сините: Брюксел отписа кабинета на ГЕРБ
Иван Костов. Снимка: Булфото

"ЕК очевидно не храни надежди, че правителството на ГЕРБ в оставащата година от мандата си ще постигне напредък в областта на правосъдието и вътрешния ред и затова предвижда следващия доклад на ЕК да е в края на 2013 г. – шест месеца след встъпване в длъжност на следващото правителство.

Докладът дава ясна оценка за деструктивната роля на вътрешния министър Цветан Цветанов в борбата му с престъпността, корупцията и във войната му със съдебната система в България.

Министърът е визиран директно в констатацията, че "независимостта на съдебната система е поставена под въпрос от серия директни политически критики към определени съдии".  Докладът води до извода, че сме свидетели на провал за европейското развитие на България".

Това е написано в разпространена до медиите позиция на Синята коалиция по повод мониторинговия доклад на ЕК.

В парламента лидерът на ДСБ Иван Костов обяви, че Брюксел е отписал правителството на ГЕРБ за продължаване на реформите в България.

"Представях си, че ще има мониторинг, че той ще продължи, че ще бъде редовен, че ще ни се даде шанс. На това правителство този доклад на ЕК не дава никакъв шанс. Това правителство е отписано и се очаква в някакъв следващ период, някакво следващо правителство", коментира той.

На свой ред съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров упрекна МВР шефа Цветан Цветанов, че е оспорил констатациите в доклада.

"Той каза, че всъщност всичко е наред. Не, не е наред. Ако някой се опита да замаже очите на българските граждани и на европейските институции и не признае сега проблемите, нещата ще стават все по-лоши. Нужни са няколко много важни мерки, които да бъдат приети с консенсус от основните политически сили в българския парламент", допълни той.

По думите му една такава мярка е реформа на съдебната система, промяна на Конституцията, включително и по отношение на избора на Висш съдебен съвет и на главен прокурор.

"Това е най-важният въпрос – премиерът и правителството да признаят проблемите и да поискат консенсусни 4-5 мерки, по които да работи българският парламент оттук нататък", завърши Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
2
 
! Отговори
ДО МРАЗЕЩИЯ преди 11 години
Като видиш снимката на ПОЛИТИКА Костов и почваш да се делиш и хвърляш слуз само и само да забележат простотията ти.
78
1
 
4
 
! Отговори
до #86 преди 11 години
Какво искаш? Политика Костов да му свърши работата на РАПОНА и последния да се бие в гърдите,че той е направил всичко...Умре Марко на Косово полЕ.
77
2
 
3
 
! Отговори
МАФИЯТА преди 11 години
Бойко е на власт за много тесен интерес - своя личен и на групата феодали и олиграси около него. И това го прави между другото, докато изпълнява същинската си цел - да ни отдалечи от ефектвното ни членство в ЕС, Шенген и ?-зоната.
76
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко е въздух под налягане и нищо друго. Въпрос на време е хората да разберат, че парата му стига само за свирката. Има начин на говорене, който очевидно привлича една маса от елементарни хора, но и това няма да е вечно
75
0
 
6
 
! Отговори
LOL преди 11 години
Какво е рецесия? Когато съседът ти остане без работа. Какво е депресия? Когато ти останеш без работа. Какво е излизане от криза? Когато Бойко остане без работа.
74
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България се управлява от инфантилен тип, страдащ от нарцистично разстройство...Имаме проблем с министър-председателя. Но още по-големият проблем е, че всички го виждат и по-голямата част от българите си траят. Някои даже се опитват да хитруват по политологическа линия и да съчиняват приказки за предсрочни избори, политически нагласи, обществено одобрение и прочие глупости, които обрастват със сериозност тази нелепица, която се води за български премиер...Ние следваме прищевките на един хахо, който смята себе си за изключителен футболист, за голям тенисист и незабравим държавник. Голяма част от българите, които гласуват за него, си мислят, че гласуват за политик, а всъщност си избират шут, който да ги радва вечер по телевизора и да ги краде, задоволявайки двете български ценности сеирджийството и мазохизма.
73
9
 
9
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Мафията и олигарсите ще направят всичко възможно Костов да не управлява, защото ще стабилизира страната и за тях няма да има келепир. Когато ОДС беше на власт мутрите бяха спряни, рекетът намаля и икономиката дръпна нагоре. "Царят" спря това, а следващите две правителства просто унищожиха България. Ако има електронно гласуване, ГЕРБ са вън от Парламента.
72
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само една черна нинджа, може да убие друга черна нинджа ! :-)
71
9
 
10
 
! Отговори
аз преди 11 години
Подкрепям Иван Костов и не желая някакви безмозъчни да се изказват от мое име !
70
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
" В парламента лидерът на ДСБ Иван Костов обяви, че Брюксел е отписал правителството на ГЕРБ " Иначе казано, присмял се одран на одраскан. Иван Костов е време да се оттегли в незаслужена почивка от политическата сцена. Мартин Димитров, може да му прави коктейлчета да не се обезводни отново.
69
2
 
3
 
! Отговори
гордо червено преди 11 години
оф колко им се иска
68
8
 
6
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
Това означава "драги ми смехурко", че правителството ще бъде същото до края на 2013г.
67
18
 
12
 
! Отговори
Доктора преди 11 години
Между Костов и Борисов, пак ще избера Борисов.
66
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И аз го отписвам за винаги.
65
0
 
12
 
! Отговори
До Petko преди 11 години
Така е брат , чалгата не прощава.
64
13
 
20
 
! Отговори
Petko преди 11 години
Боже колко мъка има по тая България, как е възможно да плюете по най- добрия ни държавник Иван Костов, наистина се убеждавам , че тоя народ си заслужава бедността и простотията. От тая чалга съвсем са психясали някои хора , жалко за хубавата ни страна . Някой го беше казал "Малък но изключително *** народ".
63
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам Костов какво е откраднал, но по негово време имаше индексиране на заплати и пенсии два пъти годишно с по 10% - общо 20%. Всеки може да си изчисли загубите от 2001 до сега в личната кошница.
62
9
 
21
 
! Отговори
Потен и Бесен преди 11 години
Иван Костов е наистина политик,тиквените избраници нямат и никога не са имали шанс пред него! Той е единствения който стартира и донякаде завърши реформите в Бг,но и той не е безгрешен разбира се! Само той може да ни спаси от тези *** и да ни изкара от помийната яма.....както го е правил един път вече!
61
10
 
29
 
! Отговори
ТОТО преди 11 години
НЕ САМО БРЮКСЕЛ Е ОТПИСАЛ ГЕРБ, НО И БЪЛГАРИТЕ
60
12
 
10
 
! Отговори
хлъц преди 11 години
Черната константа се е размечтала !