Нинова иска компенсации за тока, Борисов ги търси от БСП

Премиерът подкани да теглим кредити за енергийна ефективност
20 юли 2012 15:53,
179
Нинова иска компенсации за тока, Борисов ги търси от БСП
Корнелия Нинова. Снимка: БТА

Още от първия ден на това правителство вдигнахме пенсиите, отговори премиерът Бойко Борисов на въпрос на лявото острие Корнелия Нинова за това какви компенсации се предвиждат за населението и бизнеса заради увеличените цени на тока, природния газ и петрола.

Още по темата

"Вие трябва да отговорите защо, след като 2020 г. зелените енергии трябва да станат 16% от енергията, която се произвежда тогава, вие с технически грешки в парламента сте приели закон и с пет години сте увеличи срока. Когато има закон, те сами се канят инвеститорите. Законът, който сте приели, ги кани", отвърна й министър-председателят.

Нинова обаче остана недоволна и продължи да настоява от парламентарната трибуна: "Това увеличение на цените на електроенергията води до фалит на много малки и средни предприятия, води до увеличение на цените, което ще намали покупателната способност. Това води до още по-голямо обедняване. Хората очакват от вас увеличение на доходите".

Борисов на свой ред й отвърна, че кампанията за предстоящия отоплителен сезон започва от 1 юли и гарантира стопроцентова компенсация на увеличението на цената на електроенергията.

Според него с отпуснатите по Оперативна програма "Регионално развитие" кредити за енергийна ефективност за саниране ще се даде възможност за понижаване на разходите на домакинствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
8
 
9
 
! Отговори
Придворен поет преди 11 години
Не се терзайте за властта, другари!Никой нема да ви избере за ***!Догодина Герб, пак на голо ще ви шарии пак ще плачете навред!
88
2
 
36
 
! Отговори
тъп и прост преди 11 години
ДО ТУК "СЪВЕТИТЕ НА ЕДИН ПРЕМИЕР"1.САДЕТЕ КАРТОФИ-ЗА ДА ПРЕБОРИТЕ КРИЗАТА !!!2.МАЖЕТЕ ФИЛИИ С МАС - ЗА ДА ПРЕБОРИТЕ КРИЗАТА !!!3.ТЕГЛЕТЕ КРЕДИТИ - КАТО СА ВИ ВИСОКИ ЦЕНИТЕ !!!НАИСТИНА ПОТРЕСЕН СЪМ ОТ ЧУТОВНАТА МИСЪЛ НА ТОЗИ ПРЕМИЕР !!!
87
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тиква нагла, кажи си за спонсорите с вятърните мелници... всичко нормално погубихте в тази държава... нагли, крадливи и некадърни ГРОБ-аджии... марш, *** ***...
86
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той вожда ако беше преди година веднага щеше да каже СИБАНК ама оная си продаде акцииите и сега не му пука за банката важното е пари да нямаме ....
85
0
 
15
 
! Отговори
тъп и прост преди 11 години
Да разбирам ли следното :Компенсирането на високите цени за ток става като изтеглите кредит за енергийна ефективност !!!!!Тоест , високите цени на всичко ще ги компенсирате като теглите кредити !!!НАИСТИНА БЛЕСТЯЩО ПРЕДЛОЖЕНИЕ - ЗАСЛУЖАВА ДОРИ НОБЕЛОВА НАГРАДА В ОБЛАСТТА НА ИКОНОМИКАТА !!!!КОНГРУЧЕЛЕЙШЪН Г-Н. БОРИСОВ
84
0
 
13
 
! Отговори
Животновъд преди 11 години
Язе, искам да санирам кочура, че на мойта свинкя и е студено зимъска!...Към кого трябва да се обърна, оти Фидоска - така съм я кръстил, че е голем почитател на Фидосова - е нетърпелива и съм и обещал до Коледа да и е добре. Па после, на мен ке ми е добре!
83
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В света надали има премиер който ще каже спасявайте се теглете кредити, да си дава оставката тоя надмина всякакви граници.
82
4
 
24
 
! Отговори
Рени преди 11 години
БОЙКО АКО ТАКА Я КАРА ЩЕ ОТПЪТУВА В ПОЛИТИЧЕСКОТО НЕБИТИЕ!АМА СТАНИШКАТА, КУНЕВИЧКАТА, *** И ДР. ПОДОБНИ ЧЕРВЕНИ ***, ХИЧ И ДА НЕ СЕ НАДЯВАТ, ЧЕ ПАК ЩЕ СЕ ДОКОПАТ ДО ВЛАСТТА.НАРОДА ПОМНИ И НЕ Е ГЛУПАВ.
81
1
 
15
 
! Отговори
бруте преди 11 години
Не компенсации за тока а компенсации за живота трябват за този който ни предложиха за последните 23години
80
0
 
19
 
! Отговори
до Черен Петър преди 11 години
"Вожда само дето не посочи правилната банка, към която да се зароби племето. "Посочил е,ама ти като не внимаваш в час!?"Корпоративна банка ще разпределя еврокредитите за саниране"
79
1
 
8
 
! Отговори
пак поет преди 11 години
Ноща ражда във свойта утробаогпомната злоба на РОБАвъв своя пурпурен гняв величав.Това ще стане наесенможе би със гняв ,а може и със песен.
78
1
 
12
 
! Отговори
socialist 1944 преди 11 години
ами вижте сега господин анонимен. След като сте дигнали пенсии заплати най ниски данъци имаме "живеем много добре" мисля че нямате основания да се страхувате за следващите избори :) Но нека оставим това на народа да го решава :)
77
15
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
господин социалист. Ние вдигнахме пенсиите заплатите народа живее 10х пъти по добре от вашата тройна коалиция данъците са ни най ниските в Европа живеем много добре !!
76
1
 
10
 
! Отговори
бай пенчо преди 11 години
азе питам от коя банка де теглим кредита?Па като го теглим,кой ще го връща,оти ако умре баба ти Пена, умирам и я?
75
1
 
5
 
! Отговори
шишо преди 11 години
На тиквата господ здраве да му дава.
74
4
 
16
 
! Отговори
socialist 1944 преди 11 години
Сега е по-интересно дали Борисов ще хвърли оставка защото е на ясно че зимата няма как да я изкара при това положение на държавата !
73
0
 
21
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
Нинова, зарежи го тоя кютук- Една тиква никога не може да стане каляска!
72
8
 
5
 
! Отговори
Кредитоискател преди 11 години
Ех, ако Овчаров и Станишев развържат кесиите за кредити,...колко свежи милиарди ще се влеят в българската икономика!..Ех, мечти, мечтиииии...
71
0
 
17
 
! Отговори
leonsio преди 11 години
Боко, не се изказвай за неща, които не разбираш! Ама, то тогава- трябва да мълчиш като пукъл!
70
11
 
3
 
! Отговори
Придворен поет преди 11 години
На Станишев ще му викам вече Цуки,а на феновете му - цуко-***.За четири години във властта, надул е джуки,а цуко-*** са все същите мърлячи.