Нинова иска компенсации за тока, Борисов ги търси от БСП

Премиерът подкани да теглим кредити за енергийна ефективност
20 юли 2012 15:53,
179
Нинова иска компенсации за тока, Борисов ги търси от БСП
Корнелия Нинова. Снимка: БТА

Още от първия ден на това правителство вдигнахме пенсиите, отговори премиерът Бойко Борисов на въпрос на лявото острие Корнелия Нинова за това какви компенсации се предвиждат за населението и бизнеса заради увеличените цени на тока, природния газ и петрола.

Още по темата

"Вие трябва да отговорите защо, след като 2020 г. зелените енергии трябва да станат 16% от енергията, която се произвежда тогава, вие с технически грешки в парламента сте приели закон и с пет години сте увеличи срока. Когато има закон, те сами се канят инвеститорите. Законът, който сте приели, ги кани", отвърна й министър-председателят.

Нинова обаче остана недоволна и продължи да настоява от парламентарната трибуна: "Това увеличение на цените на електроенергията води до фалит на много малки и средни предприятия, води до увеличение на цените, което ще намали покупателната способност. Това води до още по-голямо обедняване. Хората очакват от вас увеличение на доходите".

Борисов на свой ред й отвърна, че кампанията за предстоящия отоплителен сезон започва от 1 юли и гарантира стопроцентова компенсация на увеличението на цената на електроенергията.

Според него с отпуснатите по Оперативна програма "Регионално развитие" кредити за енергийна ефективност за саниране ще се даде възможност за понижаване на разходите на домакинствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо ново в Бг парламента задават се въпроси към управляващите от ГЕРБ а те в своят отговор както винаги вече 3 години се оправдават с предишните управлявали
68
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нагъл, нагъл та дрънка теглете кредити еми той като иска да тегли кредит, ние искаме европейски заплати.
67
1
 
10
 
! Отговори
socialist 1944 преди 11 години
До 89 Да Станишев и за много други работи е виновен както и лошата "тройна" коалиция. Ние защитната теза на управляващите я знаем провалът по външните вътрешните енергийните политики главно започва от хан Аспарух и разбира се Гиньо Ганев и минава през тези двама Петков и Миков, и разбира се Сергей Санишев накъде без него !
66
3
 
30
 
! Отговори
ПУРКО преди 11 години
За пропилените 3 години е виновен Станишев! Защо остави голям резерв? Ако беше малък, Боко нямаше да стопи толкова много от него! Станишев подпали Витоша, Станишев е виновен за калпавия асфалт, та преасфалтираме по 2-3 пъти! Станишев е виновен да има ВЕИ с рташки тиквени фирми, защото той иска АЕЦ/ И ПОВЕЧЕТО ОТ БЪЛГАРИТЕ, ДЕ/, ама Боко не ще! Значи кой е виномен? Щото, за доброто ни Станишев, ако каже, че не иска аец- Боко само да му направи напук, ще иска и всичко ще е О.К.
65
2
 
4
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
А Ботев иска каска....***
64
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А СТАНИШЕВ НЕЗАДОВОЛЕНПАК ЗА Х.Й МЕЧТАЕ ВСЕКИ ДЕНВСЕ ОЧАКВА МЪЖКИ АТРИБУТИНАДУПЕН С ГАЩИЧКИ СЪБУТИ
63
10
 
5
 
! Отговори
Придворен поет преди 11 години
Червени мравчици с моливи в ръка,досаждат с безсмислени брътвежи.Но, всеки знае, че червената уста,бълва само приказки невежи.
62
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя *** не се спря! Беше депутат от листата на НДСВ как пък веднъж не каза нещо по повод крадливото управление на бившата му партия! Ненормалник алчен .
61
0
 
22
 
! Отговори
ИВАН преди 11 години
НАЛИ ИМАМЕ ПРИХОДИ В БЮДЖЕТА, ДАЙТЕ НА ХОРАТА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ, КОМПЕНСИРАИТЕ ЗАРАДИ ТОКА, НАЛИ МНОГО СЕ ХВАЛИТЕ, ЦЕНИТЕ НЕПРЕКЪСНАТО РАСТАТ, ПОГЛЕДНИ СИ НАРОДА БОЙКО - ТОЙ ГЛАДУВА, МИЗЕРСТВА, А ТИ НЕХАЕШ, НЯМАШ ЛИ МИЛУСТ - НЕКАДЪРЕН СИ, *** СИ, ОСТАВИ ВЛАСТА ДА Я УПРАВЛЯВАТ, ПО УМНИ И МОЖЕЩИ, СТИГА ДО ТУК!!!
60
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес си рекох колко е спокойен петъчен ден то пък пак взе, че се появи тази хленчеща се тиква и за малко да ми развали настроението
59
3
 
26
 
! Отговори
leonsio преди 11 години
До противниците на Белене,които се правят на математици.Вие изчислявате,че всеки от нас трябва да се бръкне с 2500 лева за строеж на централата.Но една АЕЦ се изплаща за 20 години.Това прави 125 лева на година или 10,40 лева на месец.Повярвайте,без АЕЦ Белене сметките ви за ток ще се увеличат с много повече от тези 10,40 лв.
58
0
 
18
 
! Отговори
socialist 1944 преди 11 години
До 75 и аз това им казах но Боко тиквата беше казал че те са дигнали пенсиите. Като са дигнали пенсиите да излезе и да каже кое е решението на министерски съвет, да излезе и да каже не да заблуждава хората, но пък за сметка на това цените скачат с около 15% от 5 юли 2009 !
57
4
 
6
 
! Отговори
Придворен поет преди 11 години
Костов гледа нежно към Мартин,син от първия му брак - от СДС.Довечера ще го препита с вазелин,а август ще го вземе на море.
56
1
 
21
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
за пенсиите и заплатите не се изказвайте моля ш*бани герберасти. последното повишение на заплатите и пенсиите беше при тройната коалиция, при вас само цените растат. почти двойно покачване на средната работна заплата в България от 354 лева (2006)[7] до около 600 лева (2009).[8] За същия период минималната пенсия скача от 85[9] на 136 лева
55
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По лесно ще е да му тегля шута на тиквата.
54
1
 
22
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
нали герб обещаха обезщетението сега пък да сме го търсели от БСП няма такива нагли ***!!! И какви кредити още иска да тегли тоя нали изтеглихте 5 милярда айде стига толкова!! Скапаняци това ще ви е първия и последен мандат!!!
53
2
 
15
 
! Отговори
socialist 1944 преди 11 години
ДО 67 какви пенсии е дигнал бе да излезе и да каже кое му е решението на министерски съвет да излезе и да каже, пенсии не са дигани от 2009 !
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За последно чета "коментари".Тотално затъпяване,едни и същи бисери.
51
2
 
8
 
! Отговори
socialist 1944 преди 11 години
До 66 Костов Волен всеки от нещо е болен :)
50
2
 
20
 
! Отговори
Radiacionen tip преди 11 години
Още от първия ден вдигнахме пенсиите, отговори Борисов. Пенсиите ги дигна, ама с колко? А с колко вдигна хляба, бензина, водата, тока.... Да продължавам ли! Вината за скъпата зелена енергия е на ГЕРБ,облагодетелствайки спонсорите си. Срокът за такъв проект е 18 месеца, ГЕРБ управляват 3 години. Проектите са техни, цената е тяхна, и с тези пари те отиват на избори след 1 година. Бизнеса ще фалира, та сега гражданите да дадем каквото имаме.Да си пуснем АЕЦ Белене- стига лапане за тиквите!