3 кг тротил бил взривът в Бургас

Камикадзето бил от терористична групировка, но Цветанов не казва коя
Обновена: 21 юли 2012 11:49 | 21 юли 2012 08:31,
183
3 кг тротил бил взривът в Бургас
Снимка: БТА

Взривът на летище Сарафово е бил около 3 килограма тротил, съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов снощи пред "Панорама".

Работи се по уточняване самоличността на лицето, извършило атентата.

Към настоящия момент има предположения за принадлежността на атентатора към конкретна терористична групировка, но не е уместно да бъдат съобщавани публично, твърди вицепремиерът.

Цветанов отново подчерта, че нашите служби не са имали предварителна информация за подготовка за извършване на терористичен акт.

Още по темата
"Няма държава в света, която да е застрахована или че няма предпоставки да бъде извършен терористичен акт", посочи министърът.

"ДАНС е в контакт със специалните служби на всички държави и в тази посока никога не е имало притъпени сетива на българските служби относно тероризма", подчерта той.

По въпроса за мерките за сигурност на нашите летища Цветанов подчерта че всяко летище има стандарти за проверки, които се правят по международни нормативи и направено по охраната отговаря напълно на тези стандарти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tri kila malko sa sledvashtia da sa 30 shte gledame shoy.
156
0
 
0
 
! Отговори
за 181 преди 11 години
това ми е спомена,да бъде така както казваш,че иначе е много страшно
155
3
 
1
 
! Отговори
Нина преди 11 години
Егати предизборните лозунги отляво, отдясно. Във Франция, САЩ, Лондон, Мадрид няма ли разузнаване? Или и те са като нас? Защото този ужас се случи и там. Да така ще си върви света и по-зле, докато хората отново разберат и се върнат към това което го няма- тяхната същност.
154
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
ако ноистина взрива е от 3 кг,то тогава на практика брояна загиналите е направо нулев. мисля,че като бях войник,през 1974-1976г,ни показваха на снимки какво остава от танкове,настъпили противотанкови мини.от танка остават помени,а взрива е от порядъка на 4 кг взривно вешество. по аналогия, тези 3 кг.взрив, ще разрушат БТР,като го подхвърлят като топка.вярно е ,че от автобуса нищо не е останало,ама броят на загиналите е направо малък,ако е такава мощността на взрива,
153
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kamikadzeto e ot grypirovkata na BSP I SDS NDSV ATAKA minali v teroristichna grypirovka bez ime nachelo s liderite ot balgarskata alkaida stanishev dogan caria kostov siderov i dr.boici ot armiata za osvobojdenie.
152
2
 
8
 
! Отговори
Нова калинка-ГЕРБ преди 11 години
Кметът на община Димитровград Иво Димов (ГЕРБ) няма издадена диплома за висше образование, разкри проверка на Районната прокуратура. Преди месеци той обаче я показа на пресконференция. Предварителната проверка бе започната по публикация на в. "168 часа" от 29 май, пише в съобщение на окръжната прокуратура в Хасково, цитирано от БТА. Бе туй ГЕРБ големи МОШЕНИЦИ били бре?През април депутатът Иван Петров изпрати SMS до премиера Бойко Борисов: Г-н генерал! Около Иво Димов назрява скандал! Фалшива диплома, получена като депутат. Твърдението е на Стефан Димитров отпреди дни. Проверихме, наистина е така. Искаме среща с вас днес, в удобно за вас време!.Я шефа им да си покаже дипломата за пожарниклък.Да не излезе с килийно образование? Щото каквито зулуми прави..
151
4
 
1
 
! Отговори
ABC преди 11 години
Стига отрицателни мнения, искам да виждам любов, която да струи от всеки коментар.
150
1
 
3
 
! Отговори
шах и мат преди 11 години
Това заяви в Шоуто на Слави бургаската журналистка и главен редактор на сайта Besove.bg Катя Касабова.Тя допълни, че от приключилата вчера аутопсия на самоубиеца става ясно, че очите му са сини. Това означава, че лицето, което се вижда на разпространените снимки и видеокадри не е атентатора, тъй като имало кафяви очи и предположи, че това е неговия помощник, който живеел в село Лесово, близо до турската граница.
149
2
 
16
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
3 кг тротил? Ако беше така човешки останки щеше да има от Обзор до Созопол. Цеко, леко баце, леко. По си умен като мълчиш.
148
0
 
3
 
! Отговори
Solomon преди 11 години
Passy said:Israel is part of Western civilization and of the Euro-Atlantic political culture and thats why Israel shouldnt be shy to vocally say that it wants to be a member of NATO, the EU and OSCE [Organization for Security and Co-operation in Europe],.Ten days later, an attack against Israel took place in Bulgaria.
147
0
 
0
 
! Отговори
Solomon преди 11 години
Bulgaria and Israel have very cordial relations. In July 2011, an Israeli-Bulgarian declaration pledged wide range cooperation. A year later, on July 8th, Bulgarias former foreign minister Solomon Passy told The Times of Israel that Israel should aggressively seek to join NATO and the EU.
146
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
просто на управлението на бойко мутров му трябва изкупителна жертва за това което се случи в Бургас , я вижте мутрата нещо него дават последно време по новините
145
2
 
6
 
! Отговори
Калиопа преди 11 години
Аз лично дълбоко се съмнявам, че този младеж, когогото показаха на снимката е Камикадзето.Напълно споделям и подкрепям коментар 167.Удобен самотен чужденец.
144
2
 
4
 
! Отговори
Нобел преди 11 години
Цветанов се изказва като журналист,,,,До там е паднало нивото му ЦЦ много добре знае че на аматйорско ниво най-често се използват други взривни вещества,по слаби от тротила ,но по лесни за намиране. Тротил се намира по-трудно. Когато се сравнява силата на експлозията се сравнява със силата на тритила. Например силата на експлозията се равнява на 3 килограмов тротилов еквивалент Дори силата на атомните бомби се сравнява с тротиловият еквивалент. Това изпълнение на летището в Бургас наподобява аматйорско изпълнение. Независимо че имаме 7 трупа. Едва ли замисъла е бил бомбата да избухне пред автобуса./или техническа неизправност или не издържал на психическото напрежение носещият бомбата или съучастника му,който може да я е взривил прибързано от растояние
143
0
 
14
 
! Отговори
Много загадъчно преди 11 години
Има един интересен въпрос: Как при взрив на 3 кг тротилов еквивалент от раницата на гърба или до стомаха на наречения за камикадзе младеж, му е откъсната само глават и единия крак, като ТОРСЪТ МУ ОСТАНАЛ ЦЯЛ? За да бъде така, това означава, че взривът е отстрани на младежа, а не от него самия.
142
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как ще имаме разузнаване като Доган даде списък от над 100 наши агенти под прикритие в Турция! Данс пък се ръководеше от Трактора-най-големия изнудвач, създал Октопода и наглите! Тогава офицери от ДАНС вместо да си вършат работата са работили за проучвания на конкурентни фирми с цел облагодетелстване на Трактора! Е какво разузнаване имаме, като самите офицери от ДАНС са работили и охранявали мутри, близки до шефа им Трактора! Даже и Станишев не е смеел да му каже нищо, заради компроматите с коит
141
5
 
22
 
! Отговори
Шменти капели! преди 11 години
Камикадзета хипари от Гуантанамо - дрън, дрън чи пляс!Мустафа от мюсюлманско село вози 50 евреи с автобус! - Те тва в цял свят го няма!
140
2
 
9
 
! Отговори
БОМБАТА ОТ us БАЗА преди 11 години
и ква стана тя. АМЕРИКАНЦИ ИЗБИВАТ ЕВРЕЙ НО НАБЕЖДАВАТ ИРАН- ПОВТАРЯ СЕ СЦЕНАРИЯ НА КУЛИТЕ КОИТО САМИ УНИЩОЖИХА.Американски гражданин е съучастника на камикадзето от Бургас!Експертите са установили, че бомбата, с която терористът камикадзе взриви себе си и още 6-*** души на летището край Бургас, е била направена от около 3 кг тротил, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов в предаването "Панорама" на БНТ.Той отказа да каже повече подробности около разследването и установяването на самоличността на атентатора самоубиец. По-рано Цветанов съобщи, че една от версиите, по които се работи, е че той е имал съучастник.Междувременно израелски медии разпространиха фоторобот на предполагаемия съучастник на терориста. Изданието "Енерджи Маарив" съобщава, че портретът е взет от българската полиция, която се опасявала, че въпросното лице може да има втора бомба, предаде bTV. Предполага се, че вторият терорист също е американски гражданин. Снимката се разпространявала сред хотелиери и рецепционисти, защото се смята, че съучастникът е останал по Черноморието.
139
2
 
8
 
! Отговори
бургаски преди 11 години
ако беше 3 кг тротила чак на нуди плажа на солниците щяхме да ни подскочат пи*ките то едва се чу някакъв лек тътен
138
2
 
14
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...ВЗРИВОВЕТЕ У СКЛАДОВЕТЕ И ТОЯ ВЗРИВ ИМАТ МНОГО ОБШТО...!