Няма да сочим с пръст виновник, преди да приключи разследването!

Това, което се случва в България, няма нищо общо със случващото се в Сирия
Обновена: 23 юли 2012 15:04 | 23 юли 2012 13:27, Елка Василева
99
Няма да сочим с пръст виновник, преди да приключи разследването!
Николай Младенов. Снимка: архив, Reuters

Това, което се случва в България, няма нищо общо със случващото се в Сирия, заяви по повод атентата в Бургас министърът на външните работи Николай Младенов. Той коментира темата пред български журналисти в Брюксел, където пристигна за участие в заседанието на Съвета на ЕС по външни работи, съобщи БТА.

В отговор на въпрос министърът уточни, че ще запознае колегите си със случилото се. Докато не приключи нашето разследване, няма да посочваме с пръст никой виновник, уточни министърът по повод информациите, че атентатът е дело на Хизбула. По повод очакването днес в Брюксел министърът на външните работи на Израел Авигдор Либерман да поиска включването на Хизбула в списъка на ЕС с терористичните организации, Младенов отбеляза, че това е дискусия, която отдавна тече.

Предвид случилото се в България преди дни предпочитам да запазя правото си да коментирам този въпрос след приключването на разследването, добави той. Министър Младенов уточни, че днес ще разговаря с министър Либерман.

Първият ни приоритет в момента е да установим напълно движението на предполагаемия атентатор самоубиец, за да може да бъдат установени всички връзки, които най-вероятно ще стигнат отвъд нашата държава, заяви Младенов. Той отбеляза, че вицепремиерът Цветан Цветанов участва в неформалния Съвет на ЕС по правосъдие и вътрешни работи днес в Никозия, където предстои по-задълбочен разговор по въпроса за атентата.

В отговор на въпрос Младенов определи като излишно да се привличат съюзниците от НАТО по този случай. Нападението бе срещу израелските граждани и израелските интереси, такива атаки е имало неведнъж по света, не само в нашия регион, коментира министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
21
 
! Отговори
777 преди 11 години
"Това, което се случва в България, няма нищо общо със случващото се в Сирия"Че като няма нищо общо ти чий х*й търсиш, та събра сирийската опозиция тук в България?Като няма нищо общо ти защо изгони сирийския посланник, а повече от двадесет държави в ЕС не го направиха?Ти ли си най-умния министър (за Бат'Бойко вече знаем, че е) в европейския съюз та зорлям докара атентаторите у нас?
51
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НОВА КОНСТИТУЦИЯ
50
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВЕЛИКО НАРОДНО САБРАНИЕ .
49
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
виновника си ти и твойте арабски и еврейски приятели . ОСТАВКА РЕФЕРЕНДУМ
48
1
 
12
 
! Отговори
безстрашният Николчо преди 11 години
МВнР иска спешни мерки срещу атентата. В противен случай, безстрашният Николчо Младенов ще отиде в Иран, и хубаво ще напердаши лошите иранци по дупетата!
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хем никой не знаеше кои са атентаторите, пък сега гнусните евреи, вече имат доказателства. ахахахаааа освен да си признаят публично, че си е тяхна работа. тези номера даже при започването на WWII, не помогнаха...та сега ли
46
1
 
16
 
! Отговори
_Ястреб_ преди 11 години
Имам чувството, че атентатът в Бургас е само прелюдие на серия от атентати, които ще ескалират през следващите няколко седмици и ще бъдат асоциирани с Иран. От дълго време се носят слухове, че по време на олимпиадата в Лондон ще се проведе терористичен акт, който ще бъде натоварен на гърба на Иран. Като капак на тези слухове дойде днешното изявление от Тел Авив, че имат сигурна информация за планирана терористична атака от ирански терористи срещу израелски спортисти по време на олимпиадата!
45
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-голям виновник от Младенов и идиотската му външна политика НЯМА!
44
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
виновника си ти и твойте арабски и еврейски приятели .
43
0
 
20
 
! Отговори
Дани преди 11 години
Най-тъпият и *** мИнИсТъР който е имала България
42
0
 
18
 
! Отговори
американец преди 11 години
Николай Младенов: Ако съучастникът на атентатора е американец, тогава Израел ще трябва да нападне Щатите, а не Иран!
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изберете НФСБ,защо ли ?Стефан Солаков (Солакоглу) баш министърВалентин Касабов(Касапоглу) външенДимитъп Байракторов(Байрактароглу) вътрешен Валентин Фъртунов (Фъртънаоглу) т.н.и турците ще се заблудят вместо 20 млрд. може да дадат 50 млрд долара.
40
0
 
19
 
! Отговори
вицекралят на Българ преди 11 години
Николчо Младенов: Няма да посочваме виновни, докато Ворлик не ни каже кои са те!
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисля, че трябва да запазим неутралитет доколкото е възможно. Все пак бяха нападнати израелски, а не български граждани- макар и на наша територия. Притесненията ми идват от това, че сутринта чух по ТВ, че искат ако се докаже, че Иран стои зат това България да се оплаче в ООН / срезолюция ли..не разбрах точно с какво/
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички заключения които идват от Израел би трябвало да се потвърдят от независиме източници, предвид това, че те си имат дежурен виновен. Не знам кой е бил- може и да е Хисбула, но нека се потврърди и от други разследващи държави за да не стане грешка
37
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано запазим достойнство и не се поддадем на влияние в тази ситуация! Засега отговорите му ми харесват
36
2
 
11
 
! Отговори
муспи преди 11 години
След като толкова се радвате че си имате правила, можете ли да открехнете своите читатели по какви правила Младенов е министър? Мълчанието е отговор.
35
4
 
12
 
! Отговори
Професора преди 11 години
На предстоящите избори изберете НФСБ-Национален Фронт за Спасение на България.Велизар Енчев -външен министър да постави на място Турция за 10 милиарда долара обезщетения според Ангорския договор.Македония да бъде поставена на място и да разбере,че докато не спре антибългарската си политика членство в ЕС няма да види.Ислямистите,проповядващи радикален ислям ще бъдат следени и арестувани.На американския посланик ще му бъде казано "да си затваря човката",когато се меси във вътр. ни работи!!!!!!
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Медуза....все по течението се пуска....да и е удобно....да уцелее дълго....така де..
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма да сочите, разбира се , за да не ви посочат вас, че си изсмуквате от пръстите и обвинявате невинни хора, за да отчетете дейност!