Няма да сочим с пръст виновник, преди да приключи разследването!

Това, което се случва в България, няма нищо общо със случващото се в Сирия
Обновена: 23 юли 2012 15:04 | 23 юли 2012 13:27, Елка Василева
99
Няма да сочим с пръст виновник, преди да приключи разследването!
Николай Младенов. Снимка: архив, Reuters

Това, което се случва в България, няма нищо общо със случващото се в Сирия, заяви по повод атентата в Бургас министърът на външните работи Николай Младенов. Той коментира темата пред български журналисти в Брюксел, където пристигна за участие в заседанието на Съвета на ЕС по външни работи, съобщи БТА.

В отговор на въпрос министърът уточни, че ще запознае колегите си със случилото се. Докато не приключи нашето разследване, няма да посочваме с пръст никой виновник, уточни министърът по повод информациите, че атентатът е дело на Хизбула. По повод очакването днес в Брюксел министърът на външните работи на Израел Авигдор Либерман да поиска включването на Хизбула в списъка на ЕС с терористичните организации, Младенов отбеляза, че това е дискусия, която отдавна тече.

Предвид случилото се в България преди дни предпочитам да запазя правото си да коментирам този въпрос след приключването на разследването, добави той. Министър Младенов уточни, че днес ще разговаря с министър Либерман.

Първият ни приоритет в момента е да установим напълно движението на предполагаемия атентатор самоубиец, за да може да бъдат установени всички връзки, които най-вероятно ще стигнат отвъд нашата държава, заяви Младенов. Той отбеляза, че вицепремиерът Цветан Цветанов участва в неформалния Съвет на ЕС по правосъдие и вътрешни работи днес в Никозия, където предстои по-задълбочен разговор по въпроса за атентата.

В отговор на въпрос Младенов определи като излишно да се привличат съюзниците от НАТО по този случай. Нападението бе срещу израелските граждани и израелските интереси, такива атаки е имало неведнъж по света, не само в нашия регион, коментира министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Младенов, не си мисли, че си играч в голямата политика, ами си налягай парцала, виж до къде ни докарахте! Спрете пълзящата турцизация чрез исляма, кога най-после ще възстановите загражденията по турската граница и ще завишите контрола? Кога ще премахнете двойното гражданство с Турция? За последните 20 години са построени 1 000!!!! джамии тук????? Има места и за жените, и за бебета, че и неродените????Наричат ни *** в собствената ни страна?
31
2
 
18
 
! Отговори
ВИНОВНИКА СИ ТИ! преди 11 години
че МЛАДЕНОВ ни докара ТЕРОРИСТИЕ Е ЯСНО. КОЙТО СЕ ЗАИГРАВА С ТЕРОРИСТИ РАНО ИЛИ КЪСНО СТРАДА ОТ ТЯХ.КОЙ КАНИ АНТИСИРИЙСКИ ТАЛИБАНИ В БЪЛГАРИЯ И ГИ ВЪОРЪЖИ-МЛАДЕНОВ И БОЙКО! ЦЕЦО С НЕГОВИЯ АПАРАТ ОТ НАД 63000 ЛАПАЧИ НА ПАРИ ОТ ДАНЪКОПЛАДЦИ С НАЙ-ГОЛЯМ БЮДЖЕТ ПРОСТО НИЩО НЕ ПРАВИ. НАРОДА ПРОПИЩЯ ОТ КРАЖБИТЕ НА *** МВР САМО КОНСТАТИРА ВЪТРЕШЕН РЕД 00 КАКВО ДА ГОВОРИМ ЗА ВЪНШЕН. БИЛ ХВАНАЛ 600 БАНДИ, *** БАНДИ 00- В ЗАТВОРА 00. ОСТАВКА ЗА ГЕРБ И МС.НАРОДА ГИ МРАЗИ!!!
30
5
 
19
 
! Отговори
ДУНЕР КЕБАП преди 11 години
КУВЕЙТ, САУДИТСКА АРАБИЯ, ТУРЦИЯ СА В ОСНОВАТА НА ВОЙНСТВЕНИЯ ИСЛЯМ - НО БОЙКО НАЙ-БЕЗЦЕРЕМОНО ГИ УХАЖВА КАТО ПЪЛЕН ***. БЕЗПЛАТНИТЕ ОБУЧЕНИЯ НА ПОМАЦИ С ПАРИ НА ТУРЦИЯ, КУВЕЙТ И САУДИТСКА АРАБИЯ ОТИВАТ ЗА ПОДГОТОВКА НА КАМИКАДЗЕТА ЗА БЪЛГАРИЯ. И ДЮНЕРДЖИЙТЕ НА ПОЖАРНИКАРЧЕТО СА ОЧИТЕ И УШИТЕ НА ТЕРОРИСТИТЕ. Зад атентата стои Саудитска Арабия. Единствено те имат изгода Израел да се наежи срещу Иран. Каква е изгодата им ли ? Ами при военна операция срещу Иран най-големият им конкурент е аут от играта и си вкарват допълнителни петролни приходи в буксуващата икономика. Това е добре и за Израел, който не желае да допуска силна анти-западна държава като Иран да се развива в региона. А и не забравяйте, че т.нар. "религиозни екскурзии" в Родопите се спонсорират от саудитски организации. А не от ирански.
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, и сигурно няма нищо общо с доскоро голямата ти уста и участието ти в събиранията на така наречените приятели на Сирия (разбирасе по поръчка на Килари). Но за жалост трябваше да се случи тази трагедия на наша земя за да се сетиш че България може и трябва да има умерена политика на неутралитет по въпроси за които не е компетентна и не я засягат.Да се надяваме че този инцидент ще ти е за урок и няма да си на всяко гърне (снесено от Килъри) мерудия...
28
9
 
4
 
! Отговори
до 37 преди 11 години
ама не е учудващо как *** него обвиняват за взрива
27
2
 
15
 
! Отговори
мементо преди 11 години
Учудващо е, как Премиера-Бог още не е обвинил предишното правителство за взрива... И за озоновата дупка и глада в Африка. Няма какво да се срамува - всички преди него са виновни, само това правителство за нищо не е виновно, защото нищо не прави.
26
2
 
8
 
! Отговори
ПАТИЛАН преди 11 години
НАТО СА ВИНОВНИ... НАТО ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИЯ ВЪН ОТ НАТО...
25
3
 
11
 
! Отговори
ПАТИЛАН преди 11 години
НАТО СА ВИНОВНИ.... НАТО ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ...
24
2
 
12
 
! Отговори
попо преди 11 години
Младенов, не се прави, в масонските ложи са ви казали кой ще взривява..Ако не знаеш, да ти кажа..
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще изчакаме да приключи разследването и тогава ще заловите камикадзето добър план.
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е нали ни показахте снимки, фотороботи как няма да показвате виновници-тия снимки какви са
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ето го и другия циркаджия
20
2
 
22
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 11 години
Колкото до нашето разследване е ясно как ще завърши-като всички други в задънена улица.Колкото за посоката на сочене на виновните мисля ,че в случая е необходимо соченето да стане пред огледалото за да не се обърка посоката.
19
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Такъв нахалник трудно се отглежда!"Няма да сочим с пръст виновник..."Цяла България, теб и онова недоразумение с шестте апартамента ви сочат с пръст и ви казват ,че вие сте виновни,а този безпардонен нахалник си позволява от първо лице да посочва кой е виновника!!!
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вече пети ден ИСТИНАТА Е НЯКЪДЕ ТАМ.И като дойде ще е на патерици едваам кретаща.
17
4
 
9
 
! Отговори
До АТИЛА преди 11 години
""Видях, че не е руснак, но не съм го питал откъде е", добави таксиджията. " Ееех, Атилчо-Катилчо толкова ли си некадърен, че не можеш една нормална работа да си намериш, а играеш платен .....
16
2
 
6
 
! Отговори
Камила преди 11 години
Атила, видя ли и един мармот да завива шоколад в станиол?
15
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този пък ***!Такъв жалък външен министър никога не сме имали.Дори и онази кокошка Михайлова беше по-добре.Поне се усмихваше глупаво и беше жена.
14
3
 
14
 
! Отговори
... преди 11 години
Младенов, отговори на въпроса като мъж,Защо в България????
13
4
 
27
 
! Отговори
кой е Младенов преди 11 години
ВЕСТНИК ТРУД:"Николай Младенов събра очите на сватбарите с еврейски танц изпълнен от младоженеца (Николай Младенов) с негов приятел - френски равин"ТОВА , ЧЕ МЛАДЕНОВ Е ЕВРЕЕН Е ЯСНО НЕ САМО НА НАС БЪЛГАРИТЕ , НО И НА ХИЗБУЛА.ЯСНО ИМ Е, ЧЕ РЪКОВОДНИ ПОСТОВЕ И МИНИСТЕРСКИ КРИСЛА В ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ВОРИСОВ ЗАЕМАТ И ДРУГИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА БОГОИЗБРАНИЯ НАРОД!България отдавна се е превърнала в новия Израел, а ние в мишена на Хизбула.Проблема е наш а , не на Бойко Бехар и външния му министър