Четвърти вот на недоверие към кабинета "Борисов"

Той е заради лошия евродоклад и провал на ГЕРБ в сектор сигурност
Обновена: 24 юли 2012 12:12 | 24 юли 2012 07:00,
507
Четвърти вот на недоверие към кабинета "Борисов"
Премиерът Бойко Борисов Снимка: БТА

На извънредно заседание от 13 часа днес депутатите ще дебатират по четвъртия вот на недоверие. В мотивите е посочено, че той е поискан заради "провал на политиката в областта на правосъдието и вътрешните работи".

Гласуването ще е в сряда  - 24 часа след приключване на дискусията. 
 
Искането за поредния вот на недоверие към управляващите от ГЕРБ беше внесено в деловодството на парламента на 19 юли /четвъртък/ от 74 народни представители от БСП, ДПС и независими. 
 
Миналата седмица БТА заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова беше категорична, че мнозинството не се притеснява от поредния вот. 
 
Вече имахме три неуспешни вота на недоверие, припомни тя. От ДСБ вчера обявиха, че няма да участват нито в дебатите, нито при гласуването. В началото на днешното заседание в декларация тъмносините ще обявят своите мотиви и ще призоват партньорите си от СДС в ПГ на Синята коалиция също да "бойкотират" вота и да напуснат пленарната зала. 
 
"Атака" е против ГЕРБ, защото не се справя с управлението. Няма да ги подкрепим на този вот, обяви лидерът на националистите Волен Сидеров. 
 
Първият вот на недоверие /неуспешен/ - през октомври 2010 г., беше по инициатива на БСП и ДПС, заради политиката в сферата на здравеопазването. 
 
Вторият, също неуспешен, опит за парламентарно бламиране на правителството на премиера Бойко Борисов, беше заради неуспеха на антикризисната политика. Той беше през юни 2011 г. и отново внесен от Коалиция за България и ДПС. 
 
Месец след това - през юли миналата година, беше иницииран и третият, отново не минал вот на недоверие, за "провал на политиката по вътрешна сигурност и обществен ред, провалено членство в Шенген, полицейщина и нарушаване на основни човешки права". Той отново беше на КБ и ДПС. 
 
В началото на април т.г. Коалиция за България и "Атака" внесоха искане за вот на недоверие към правителството заради спиране на проекта за АЕЦ"Белене" и провалената енергийна политика на България. По-късно съвносителите от "Атака" оттеглиха подписите си и така подписката беше анулирана, а вотът не се състоя. 
 
В началото на миналата година мнозинството даде подкрепата си за управлението на ГЕРБ при гласуването на поискания от самия министър-председател Борисов вот на доверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


507
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато имаме народ, който се примирява със всички извращеня от страна на управляващите и приема унизителното си положение нищо няма де се промени
21
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герберите надминаха и комунистите. Хвани едните удари другите. Протести и натиск са единственния начин нещо да се промени.
20
0
 
1
 
! Отговори
байо от село до 25 преди 11 години
Не излизаме, защото няшия глас е "глас в пустиня".Няма кой да чуе народа. А ти сексуален кадърнико, ще е..ш, но ще се убодеш.
19
2
 
18
 
! Отговори
Лошш Матряллл преди 11 години
Махайте го този паталогичен лъжетц ..какво го бавите още ..не ви ли писна да ви лъжееееееее!!!!!!
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
varg,клетнико! Толкоз много ли си е_ан, толкоз много ли ти хареса, скъпа, та като гладна кокошка просо сънуваща, от рано си се разревала? Я, ходи в гетото да те понанадат та белким ти мине - поне до обяд!
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъв е смисъла на тия циркове ? Едните имат повече депутати и е ясно, че няма да мине вота ... Та кой се отказва от 3000 лв. на месец ?
16
4
 
23
 
! Отговори
Фенски химн за ББ преди 11 години
"Бойко Борисов ***--раст, ***--раст! Бойко Борисов ***--рест, ***--раст!"Припев: "Бойко, к--во! Бойко, к--во!"
15
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
През 1944 най-лумпенизираната част от простаците чрез преврат взеха властта с помоща на Сталин.Сега техните синове и дъщери също искат да продължат "святото"дело на партията(Димитър Станишев и Сергей Станишев) и мн.други.Света каза "НЕ" на комунизма.Но някои още четат"Манифеста " на Карл Маркс и им се привижда отново "Еспропиация на експропиаторите".А "пролетрий" от древноримски език означава хора, които не създават блага ,а само деца като ***,защото на друго не са способни.
14
5
 
29
 
! Отговори
байо от село преди 11 години
Бе , или да падат, или да се махат. Баста !
13
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато народа се дели на ''комунисти'' и ''гербери'',вместо обединен да тръгне по стачки и протести,оправия в България няма да има !!!
12
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В статията "Без АЕЦ Белене сметките за ток ..." пост 450 и 451 са едни и същи с пост 7 и 8 от тази статия. Това означава ,че прдварително са запосани и само ги пускат за да се внесе смут.Типично комунистическа наглост.Хора не вярвайте на мракобесното БКП,което изби интелигенцията ппрез 1945 г. чрез т.нар. "Народен суд", за да останат само Мунчовци.
11
0
 
32
 
! Отговори
Аспарух преди 11 години
Единственото чисто и свято нещо на републиката,е кристално ясният й мафиотски и своднически характер.
10
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като цъкате минуси срещу Бойко смятате ли ,че ще промените мисленето на хората.Правите го за собствено успокоение или ви се плаща.
9
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много аванта изтърва БСП-то и ДПС-то и много им се иска пак да грабят от народа.Взеха им засятите ниви при национализацията, купиха заводите на безценица с измислена приватизация и искат още. Няма да им се получи.
8
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДСБ, СДС и СИнята коалиция изглежда ги удовлетворява упралението на герб щом няма да гласуват на вота.ЗНачи и те са същите престъпници и в момента се гушат здраво.
7
5
 
31
 
! Отговори
в очакване на: преди 11 години
ББ = бойко хвалисов = наглия лъжец
6
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
долу герберастията, долу олигархията, долу цялата политическа ***.
5
8
 
45
 
! Отговори
74067 преди 11 години
От този самодоволен *** на снимката ми се повдига.Защо са сложили тази снимка толкова рано?
4
42
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОЙКО ЩЕ ВИ СМАЧКА.
3
6
 
49
 
! Отговори
На кой ИДИОТ??? преди 11 години
Цената на горивата пак нагоре. Наближават стойностите от Март. / Тогава един барел беше 120 долара, а сега 102 /. Защо тогава скачат нагоре?И кой *** от народното събрание се прави на ВЕЛИК ЗАКОНОТВОРЕЦ? Тъпака му с *** ще ни кара да караме с включени светлини, а бензина кой ще плаща?Ще ги търпим ли?Не на закона!Не на такива ***!