Кабинетът "Борисов" оцеля отново

136 депутати подкрепиха правителството на ГЕРБ при вота на недоверие
Обновена: 26 юли 2012 14:56 | 26 юли 2012 09:23,
641
Кабинетът "Борисов" оцеля отново
Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

Правителството на Бойко Борисов оцеля и при четвъртия вот на недоверие. При гласуването в парламента 136 депутати подкрепиха кабинета, 72 бяха против, а двама независими се въздържаха.

Вотът на недоверие беше поискан от народни представители от БСП, ДПС и независими заради "провал на политиката в областта на правосъдието и вътрешните работи".

Искането беше внесено в парламента след последния критичен доклад на Брюксел за страната ни.

Още по темата
Правителството подкрепиха депутатите от ГЕРБ и независими. "За" вота гласуваха вносителите от Коалиция за България и ДПС и един независими.

Синята коалиция и "Атака" не участваха в гласуването. В пленарна зала бяха вицепремиерът Цветан Цветанов и министрите Диана Ковачева, Николай Младенов, Лиляна Павлова, Аню Ангелов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев заяви, обяснявайки отрицателния си вот, че, когато някой иска смяна на политиката и на управлението, трябва да предлага и алтернатива. Кой показа алтернатива, имахте ли министър, който да работи срещу престъпността през последните 20 години, попита Велчев опозицията.

Вашите министри създадоха престъпността, последните 10 години имахте министри, които не изтрезняваха, заяви той.

За пореден път се доказа, че този вот на недоверие беше безсмислен, коментира в кулоарите на парламента вицепремиерът Цветан Цветанов.  Доволен съм от резултата, посочи Цветанов. На въпрос къде е премиерът Бойко Борисов, Цветанов отговори, че той е на  работното си място.

Първият вот на недоверие към кабинета "Борисов" беше неуспешен и е от октомври 2010 г. Той беше по инициатива на БСП и ДПС заради политиката в сферата на здравеопазването.
 
Вторият, също неуспешен, опит за парламентарно бламиране на правителството на премиера Бойко Борисов, беше заради неуспеха на антикризисната политика. Той беше през юни 2011 г. и отново внесен от Коалиция за България и ДПС.
 
Месец след това - през юли миналата година, беше иницииран и третият, отново не минал вот на недоверие, за "провал на политиката по вътрешна сигурност и обществен ред, провалено членство в Шенген, полицейщина и нарушаване на основни човешки права". Той отново беше на Коалиция за България и ДПС.
 
В началото на април т.г. Коалиция за България и "Атака" внесоха искане за вот на недоверие към правителството заради спиране на проекта за АЕЦ"Белене" и провалената енергийна политика на България. По-късно съвносителите от "Атака" оттеглиха подписите си и така подписката беше анулирана, а вотът не се състоя.
 
В началото на миналата година мнозинството даде подкрепата си за управлението на ГЕРБ при гласуването на поискания от самия министър-председател Борисов вот на доверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


641
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
520
0
 
1
 
! Отговори
elviejo преди 11 години
Да, така е, но защо беше избран ГЕРБ и ББ да управляват? Не е ли това най-срамната страница в най-новата ни история?!
519
0
 
7
 
! Отговори
българин преди 11 години
Не явяването на Борисов в Народното събрание , е не само неуважение към институцията , а и към всички нас - българските граждани ! Тази особа се помисли за Господ .
518
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво значи "Кабинетът "Борисов" оцеля отново"?! Имаше ли някаква, макар и минимална възможност да не оцелее, освен ако гласуват срещу себе си? Имаше ли такава възможност при десетките вотове на недоверие за 23 години преход, с изключение на падане на правителството на Филип Димитров, което изключение само потвърждава, че вота на недоверие е парадоксален, граничещ с абсурдното. Не е ли крайно време време да се промени глсуването на този смехотворен вот от парламентарно на обществено, за да не си го гласуват тези, които са загубили доверието на народа и след това да се чудим, че пак са оцелели и да се внушава от комуноидните медии, че ето на Атака и СК не са гласували. И какво щеше да стане, ако са гласували. Нищо. Пак медиите щяха да пишат:"Кабинетът "Борисов" оцеля отново". Ето защо не са гласували, защото е безполезно.
517
0
 
7
 
! Отговори
волен помияр преди 11 години
Изненадващо "Атака" изобщо не участва във вота, макар преди ден лидерът им Волен Сидеров да декларира друго. Веднага плъзна слух, че избраници от групата са се противили партията да застане твърдо в опозиция. Лидерът на РЗС Яне Янев обвини националиста в страх и "подвита опашка"."Синята коалиция" потвърди отказа да участва.
516
0
 
2
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....БАЦЕ ВРЕМЕ ТИ Е СЕ НАПИЕШ И ДА НЕ ИЗТРЕЗНЕЕШ НИКОГА...!
515
0
 
10
 
! Отговори
Муца преди 11 години
Кабинетът пак оцеля?Това не е новина. Това е гарантирано от ГРОБ.
514
1
 
8
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...КЕФИ МЕ ПОЛУВРЕМЕТО У КОЕ ЖИВЕЕМЕ ТОЯ ПОЛУЖИВОТ...!
513
5
 
4
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...БАЦЕ КАК МОЕ ДА ТЪРПИШ ТАКАВА СЛАБА ОПОЗИЦИЯ...СИЛНАТА ОПОЗИЦИЯ ПРАИ ГЕРБ ОШТЕ ПО СИЛНА ПАРТИЯ...ВЪРНИ БАБИТЕ ПРИ СТАНИШЕФФФ....МОООЛЛЯЯЯЯ....!
512
1
 
4
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....БЕ ТАЯ ДЪРЖАВА ОТКОГА Е НА ИЗРАЕЛ....?
511
2
 
9
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....БАЦЕ Е ОБИКНОВЕН ПОЖАРНИКАР КОИТО ВИ НАПРАВИ НЕОБИКНОВЕННО БЕДНИ...ДАЖЕ МАЛКО ЛУДИ...!
510
1
 
11
 
! Отговори
Грозната истина! преди 11 години
ББ яко плаща да гласуват за него, а пък Цвцв държи насраните с компромати от СРС-та!Нали не си мислите че Яне изведнъж е заобичал цв и ББ
509
1
 
3
 
! Отговори
Доктор Вучков преди 11 години
лошо ,много лошо
508
0
 
7
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
съща страна на барикадата ....КВА БАРИКАДА У ПАРЛАМЕНТО БЕ ТАМ Е ШВЕДСКА МАСА...!
507
5
 
8
 
! Отговори
иво преди 11 години
А стига сте писали глупости.Как виждате Сините и Атака да гласуват заено с БСП и ДПС.Те никога не са били от една и съща страна на барикадата , та сега и да гласуват заедно с тх. Да напуснеш залата е единствено и правилно поведение на двете групи. И не се подвеждайте на разни кресльовци , както и на онази *** Яни Янев ,които утре първи ще ревнат , че сините и Атака са в коалиция с БСП и ДПС.
506
1
 
6
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...."Борисов" ТИЙБА И ОПУЗИЦЯТА...!
505
0
 
15
 
! Отговори
galivlad преди 11 години
Радио "Престилка" съобщи! "ВСС отново дава уволнената шефка на съдийския съюз Мирослава Тодорова на прокурор, за престъпления срещу правосъдието във връзка с две дела, за които сега се научава, че е изтекла абсолютната давност! Днес научихме, че " Цели осем години, след като Софийският градски съд (СГС) даде ход на делото за изчезналите $6 млн. на Майкъл Чорни в Централна кооперативна банка (ЦКБ) се оказа, че абсолютната давност... " Да споменавам ли името на нечия семейна приятелка?
504
4
 
10
 
! Отговори
brigante преди 11 години
така наречената "синя коалиция" и "атака" нали много критикуваха и се зъбеха с/у герб, и заплашваха, че ще гласуват с/у тях на този вот на недоверие, а какво стана? хахахахахаххааКАК НИЕ ДА ИМ ИМАМЕ ДОВЕРИЕ НА АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ТАМ??? то се вижда, че никоя партия не заслужава подкрепата на народа!
503
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е КАК НЯМА ДА УЦЕЛЕЕ С ОНИЯ УБАВЦИ АТАКА И СДС МИШКИ
502
1
 
15
 
! Отговори
аз до пешо преди 11 години
ще видиш,че и в следващия парламент ще се промъкнат- партията на Меглена Кунева ще се напълни с такива като тях, с бегълци от ГЕРБ и пак ще бъдат във властта. От тях спасение няма.
501
0
 
38
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Изборът ни вече е или да умрем от глад или да ги избием без значение тикви,комунисти,сини или *** атакисти!