Борисов призна: "Тигрите" летели с правителствения самолет за контрола

С какво те са по-различни от Левски и ЦСКА, чуди се премиерът
Обновена: 15 авг 2012 18:00 | 15 авг 2012 18:00,
448
Борисов призна: "Тигрите" летели с правителствения самолет за контрола
Борисов посети новостроящия се храм "Свети Прокопий Варненски". Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов призна, че отборът на "Витоша" (Бистрица) е летял заедно с отбора на "Чавдар"  (Етрополе) с правителствения самолет за приятелска среща, като етрополският тим е платил полета.

"Да, пътували са. С писмо от футболния съюз сме си платили, както всички футболни клубове плащат, когато пътуват с него. Не виждам нищо лошо“, заяви Борисов и допълни:

"Аз съм го давал поне 20 пъти да пътуват други отбори и не знам кое е тенденциозното в това. По фактура отборът на "Етрополе" е платил около 20 хил. лв. За "Левски" защо не питате? За ЦСКА защо не питате? Какъв по-различен отбор са "Бистрица"? Те не са ли момчета, какви са?“, запита министър-председателят, който играе в отбора на Витоша.

Случаят се разчу тази сутрин след публикация в пресата, а информацията бе потвърдена и от транспортния министър Ивайло Московски.

Още по темата

"Правителственият самолет многократно е бил използван за хуманитарни нужди и за превоз на най-различни футболни и спортни отбори“, посочи Московски пред TV7 и заяви, че сметката е платена, като не са похарчени държавни пари.

При посещението си във Варна Бойко Борисов посети новостроящия се храм "Свети Прокопий Варненски" и отбеляза, че правителството дава 45 млн. лева за строеж и реконструкция на храмове и манастири в цялата страна.

"ГЕРБ вместо да прави плакати, дава пари за църкви“, отбеляза премиерът.

Той припомни, че преди време неговата партия е отделила 100 000 лева за изграждането на църквата "Свети Прокопий Варненски", а в момента същите пари са отпуснати за довършване на катедралния храм в Ловеч.

След инспекцията в храма Борисов, придружаван от министрите на регионалното развитие Лиляна Павлова и на транспорта Ивайло Московски, официално откриха и реконструирания булевард "Генерал Колев" във Варна.

В отговор на въпрос Лиляна Павлова коментира, че вече има резултат от проверката за постройката на плаж "Кабакум", която назначи в събота, когато направи изненадваща обиколка на плажове по северното Черноморие.

"Оказа се, че частният фитнес клуб има разрешение от Община Варна и отговаря на изискванията за преместваем обект. Вместо 56 квадрата обаче той е с площ от 112“, обясни министър Павлова.

И допълни, че вече е разпоредила от строителния контрол да изпратят сигнал до кмета Кирил Йорданов, който трябва да издаде заповед за събаряне на втория етаж на сградата.

"Нищо, което е на плажа, който е изключителна държавна собственост, не може да бъде частно. Там може да има само обекти за обществено ползване“, обясни още тя.

Въпросната постройка, собственост на аптекарския бос Веселин Марешки и разположена на плаж Кабакум-Север, беше набелязана за проверка от Лиляна Павлова още в събота.

Днес тя възложи на варненския кмет лично да следи кога незаконният й втори етаж ще бъде премахнат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако и аз можех да съм толкова нагъл щях да стана политик
16
1
 
33
 
! Отговори
1234 преди 11 години
На въпроса: Защо в Българя простаците са на власт си има на пръв поглед съвсем естествен отговор : Защото ги избират простаци!А простаците, както и глупаците, невежите, слабограмотните, лековерните, неосведомените, плиткоумните, некадърните и нахалните, както се знае, в България са мнозинство. Те всъщност са мнозинство не само в България. Но в България са управляващо мнозинство.Съдбата ни ще зависи от неграмотни хора до тогава до когато си ги избираме. Неграмотните компенсират този си н
15
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да си сменят името на "Мутрите" от Бистрица.
14
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За левски и ЦСКА съм сигурен, че са си платили ,но за бистришките тигри не вярвам, че са платили. А и има разлика когато 2 отбора отиват на международен турнир в чужбина или 2 селски отбора отиват на приятелски мач във Варна. Оставка за герб!
13
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мале че проста кратуна, как ще даваш ти самолета на някакви си там да се разхождат с него, няма значение че си плащат това е ПРАВИТЕЛСТВЕН САМОЛЕТ а не твоя лична играчка че да я даваш на тоз и ония.Тоя самолет е купен с наще данаци за да се ползва за служебни цели а не ти в ОТПУСКАТА СИ да го ползваш да си разхождаш приятелите с който риташ импровизиран футбол.И отгоре на всичко не виждал нищо нередно, е как да видиш нещо нередно като ти си основния проблем на тая държава.
12
3
 
59
 
! Отговори
Гербер преди 11 години
Вожда и тигрите му летят, вие прости граждани плащате.
11
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази глупост на Борисов може да му струва изборите догодина, но той явно не го осъзнава хахахахахааа
10
6
 
37
 
! Отговори
SS преди 11 години
Да , бе .И аз се чудя с какво тоз Бойко Бо..... се различава от предишните управляващи ?По абслютни нищо !!!!
9
4
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АКО САМОЛЕТА Е ТВОЙ, ГО ДАВАЙ НА КОЙТО СИ ИСКАШ. САМОЛЕТА Е ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ И ИМА КОНКРЕТНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ, А НЕ Е ПРЕВОЗВАЧ НА ЧАСТНИ ЛИЦА!!!!
8
7
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Откъде ги даваш бе ТИКВЕНСКИ ***?????От нашият джоб!
7
5
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нямам коментар. Всичко е безсмислено.
6
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Различни са от Левски и ЦСКА със същото с което Борисов е различен от Васил Левски.
5
5
 
66
 
! Отговори
данъкоплатец преди 11 години
Ми аз като плащам на тоя самолет горивото, ремонта, заплатите на екипажа, не ми ли се полага част от тия пари дето ги дават Левски, Цска, и бистришките тигри?
4
18
 
67
 
! Отговори
ГЕРППППППП преди 11 години
ДОГОДИНА ПАК ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ГЕРБ! БСП МОЖЕ ДА КРАДЯХА,АМА ПОНЕ ДАВАХА,ТЕЗИ ЯКО КРАДАТ И СЕ ПРАВЯТ НА УДАРЕНИ!
3
9
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мутра, наркодилър и безсрамна Тиква!
2
10
 
94
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нито Левски нито ЦСКА имат право да летят с правителствения самолет, ето ти още 2 нарушения, а още по малко имат право 3 то дивизионни отбори и то за приятелски мач. Оставка нагла мутро!
1
5
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Една ГОРИЛА сред 2 шимпанзета!