Мога ли и аз да наема правителствения самолет?

Авиоотряд 28 возил "тигрите" на Борисов за мач във Варна
Обновена: 15 авг 2012 16:16 | 15 авг 2012 12:40,
590
Мога ли и аз да наема правителствения самолет?
Бойко Борисов на терена Снимка: архив, Булфото

„Мога ли и аз да наема правителствения самолет?“. Това пита в отворено писмо до медиите и до началника на кабинета на премиера политологът и експерт по масови комуникации Иво Инджов.

Текстът му е провокиран от публикация в днешния брой на в. „Преса“, според която правителственият „Еърбъс“ доставил бистришките тигри на Бойко Борисов за приятелска среща във Варна. Със същия полет пристигнали и съперниците им от „Чавдар Етрополе“, доверили депутати от БСП. Полетът бил платен от клуба от Етрополе.

Информацията е потвърдена пред вестника от депутата от ГЕРБ Емил. Димитров, който е почетен президент на етрополския клуб. По думите му мачът се играл последната събота на юли, „тигрите“ победили, а Борисов през цялото време бил на терена.

Транспортният министър Ивайло Московски коментира тази сутрин пред TV7, че е запознат със случая и сметката е платена, като не са били похарчени държавни пари. "Правителственият самолет многократно е бил използван за хуманитарни нужди и за превоз на най-различни футболни и спортни отбори“, посочи Московски.

В писмото си Инджов пита началника на кабинета на Борисов Румяна Бъчварова дали изнесената от вестника информация е вярна и кой закон, наредба или друг акт позволява на футболен клуб в България, респективно на неговия собственик, който на всичкото отгоре е и депутат, да наема правителствен самолет.

„Бихте ли изнесла в най-скоро време всички данни за подобни акции, в които е въвлечен Авиоотряд 28, превръщащи го в нещо като чартърно дружество на властта“, настоява в писмото си политологът. Той иска и подробна справка колко са били и колко са стрували на данъкоплатците воаяжите с правителствения самолет за Олимпиадата в Лондон и кои лица са летели с него.

„Знае ли министър-председателят, че 600 училища в България нямат физкултурни салони, а още толкова използват за целта пригодени помещения? От замаха, с който Борисов е запретнал ръкави да открива големи спортни зали, използвани ударно за личен и правителствен пиар, и да намира нерядко съмнителни спонсори на футболни клубове (целта е същата, наближават избори), не става ясно как любовта му към спорта съжителства със спортната мизерия в училищата“, пише още Инджов.

„Мога ли аз като човек с гражданска позиция да наема с група съмишленици правителствения самолет, за да стигнем навреме във Варна и подкрепим протестите срещу застрояването на Морската градина и изграждането на „Алея първа”? Претенции за обратен полет няма да имаме, защото отпускарският сезон продължава и самолетът може да е необходим на някой друг министър, който подобно на гмуркача Николай Маденов е повредил мускул или друг орган и трябва да бъде транспортиран по спешност до елитно болнично заведение в София“, завършва писмото си Инджов, който се е подписал като „един от данъкоплатците, които издържат Авиоотряд 28“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


590
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
494
1
 
1
 
! Отговори
МИШОК преди 10 години
ТИЯ ,НА СНИМКАТА , БИСТРИШКИ ТИГРИ ЛИ СА ,ИЛИ БИСТРИШКИ КОТАРАЦИ -МИШЛЬОЦИ - СТРАХЛИВЦИ , НАПУСНАЛИ ЖАЛКИТЕ СИ МИНИСТЕРСКИ КРЕСЛА ПОД НАПОРА НА ОРЛОВИТЕ НОКТИ ?
493
1
 
1
 
! Отговори
ПЕНЧО КУБАДИНСКИ преди 10 години
ИВО ИНДЖОВ , ИЛИ ИВО ИНДЖЕВ ПИТА ТОВА ? ЗАЩОТО ТОЯ ВЕТРОПОКАЗАТЕЛ / ИВО ИНДЖЕВ / , Е МНОГО ГАДНО ТОДОР ЖИВКОВСКО *Е ! НАЛИ МЕ РАЗБИРАТЕ ,ГОСПОДА СИНЬО-ГЕРБЛЕРСКИ ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ ?
492
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още миналата година разчепкаха този случай и полета се оказа, че е платен.Самолетът изпълнява чартъри, за да си избива парите и тези не са летели за сметка на държавата.
491
2
 
6
 
! Отговори
MAFIATA преди 11 години
Samoleta na MAFIATA
490
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
izkradaxte milioni za edin samolet na koito si plashtat kvichite ymreli kycheta mrasni.
489
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тиквени тъпотии!
488
0
 
3
 
! Отговори
Copy преди 11 години
Националната лоботомия ни се размина, засега...
487
9
 
3
 
! Отговори
СтEthan Coen преди 11 години
ивчо , No Country for Old Men , айде спри се , пич!
486
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
с тия къврък крака..и натежала маса..по скоро му мяза масата..от колкото игрището..не стои вече добре на терена..не мислите ли?
485
1
 
17
 
! Отговори
отряд 28 преди 11 години
няма да возим тигрите и други футболни отбори - в момента имаме спешна пратка с висока стойност и приблизително тежаща 3 тона от Испания за която се съобщи, че е хваната по другия транспортен поток на компанията за която работим/България АД/
484
18
 
5
 
! Отговори
човек преди 11 години
Пак комунистически агитации преди изборите.Какво като се ползва нещо, за което сметката е платена? Нека другаря Станишев да покаже платените си сметки - своите и на другарчетата му от НДСВ и ДПС.Защо не се изказва по повод искането за премахване на Ботев и Левски от историята другаря Господин Инджов?
483
25
 
8
 
! Отговори
хе хе хе преди 11 години
голямо червено квичене, но народът е умен, над 70% за ГЕРБ от соц .проучване. Не всичко е платено клакьорство по форумите:)))))))))))))
482
25
 
5
 
! Отговори
Аман преди 11 години
Какво ревете бе БЕДНИ ДУШИЦИ???Все гледате в чуждата паница и плюете в нея :) ... жалки сте Плювачиииии... Еб*т ви "Началниците" за които Бачката и после Държавата ви виновна, за незадоволеността ви... Жалка Помия... Лоша материал, Дефектен Чип - Българин!!! Жалка Карикарурка, Долна Анонимна Мижитурка, продажна ***, Пред началниците Пълзите и се увивате, тука на Мъже се Правите ха ха ха Бай ***-ци :)
481
5
 
22
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
***! Докога ще ги търпим?!
480
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тигрите от Бистрица щяха да им правят стадион за 500 000 лв.От нашите пари.Слава богу това ни се размина.Засега.Но пък ги возят с правителствен самолет.Докога ще търпим да ни се подиграват с мизерни заплати и пенсии,а в същото време се дават пари за какво ли не.Такова разточителство в криза не е имало и в най-добрите години от прехода.Не че е имало добри години,де,ама в сравнение с днешните е било и по-добре.Е,чиновниците вече си вдигнаха заплатите,а на електората,от догодина с по няколко лв
479
2
 
24
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 11 години
Tтук не става дума за прости неща , като самолета за 'тигрите" , например..)ТУК става дума за стил , начин на поведение, "морал", "поведение" - щом шефът така прави - и НИЕ ::))Вчера, отвън , по НОВА ТВ- очевидно ядосан, Боко - ви отговори:ЗАЩО да не може да летят, момчетата?? :С други думи - "ВИЕ ли ще ми кажете" ?? ТОЗИ , КОЙТО те е ПРАТИЛ .и т.н.....:)В света на БОКО - ВИНАГИ НЯКОЙ , някъде те ПРАЩА...Не е възможно САМ да си решил , да зададеш въпрос, някакъв- нищо , че си журналист и това ти е работата- да питаш ..:)Става дума за ценностна, мутренска система ..В този ред на мисли , добре е някой журналист , да го попита: Вие , другарю премиер, всъщност в ОТПУСКА ли сте или на работа ?? ..Не че има някаква РАЗЛИКА между "работата" и отпуската , при БОКО >> ТОЙ това работи три години- обикаля..) Но все пак , за протокола, за крепостните - да знаем..:)КОЛКО прелитания с "Фолкъна" седмично прави до ВАРНА ??Справка , може да поискате ...)Ако е в отпуска- ЗАЩО хаби "фалкона" ?? КОЛКО ни струва ??Ако "работи"- в работата му влизат ли и футболните срещи в ЕВКСИНОГРАД, срещи със съдииката зам. на Янева- пак на плажа , наливането на милиони в града на *** - по бедност и т.н..)Когато Меркел отиде за 10 дена на почивка -цяла Германия знае , същото е с Обама , французина , и т.н...При нашият е загадка :) Разходките му се приемат и за "работа" и ...ще се преработи човека !!Малко да почине- той и Фалкона , и хеликоптера , и джипа ...И ние рахат да видим -поне 10 дни- да не го чуваме и виждаме ..)Е , може и да ти отговори - ВИЕ ли ще ме питате ?? Кой те е пратил - да ме питаш ?? Така му кажи .. на този , който те е пратил...Те в бандите , все се "пращаха" и се изпращаха , , едно време ..Кой с бухалка , кой с калшник , кой с ...предложение , което нЕ можеш да откажеш ...)
478
3
 
19
 
! Отговори
СКАПАНА ДЪРЖАВА преди 11 години
Тоя ни е най скъпо платения футболист.Е*ахти *** сме.
477
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всеки с мераците сиако искаше премиерът можеше с правителствения самолет да си вози мацки, ама той има желание момчета да вози
476
28
 
12
 
! Отговори
До 538 преди 11 години
Комуносоциалистите станали за една нощ червени капиталисти с парите на народа от злоба, че Борисов ги изгони от държавната софра ореваха орталъка, че уж Борисов бил слаб премиер. Напротив, никога до сега не сме имали толкова силен премиер, истински водач на нацията, който ни защитава интересите еднакво добре както пред Русия, така и пред ЕС и САЩ. За по-малко от 3 години като Премиер на България, Бойко Борисов стана най-добре приемания ни политик в Европа за всички времена! Факт! Вдигна имиджа на България мнооого нагоре, тук се изредиха да идват и да го поздравяват за успешното му управление всички големи шефове на партийни централи, висши комисари на Европейския съюз, шефове на ЦРУ, даже и Путин му дойде на крака, а при комунистическите управления на БСП и техните проекти СДС, НДСВ идваха само емисари от Европейския съюз, от Европол, от ЦРУ за да разследват далавери с пране на пари, наркоканали, печатане на фалшиви долари, измами с карти, чипове, банкови измами, всякакви престъпни действия, ощетяващи западните страни! Накрая ЕС спряха парите по всички еврофондове на правителството на шегаджията от БСП другаря Станишко-страшен шамар по румените бузи на оялите се и самозабравили комунистически политици. И сега след като Борисов нагледно им показа как трябва да се управлява, вместо да се засрамят и да се заврят в миши дупки, червените парламентарни дърдорковци в хор с анонимните драскачи на Кутев се правят на ударени с мокър ***, все едно че 100 милиарда държавни активи, които откраднаха са се изпарили ей така! Най-големите крадци на прехода си съдраха гърлата от грачене, че ГЕРБ били краднели. Ако това беше истина, нямаше сега да имаме изобилие от пари по европрограми, усвояват се милиарди, строят се магистрали, метролинии, метростанции, над тях паркинги, само вчера откриха 3 такива,спортни зали и всичко това по време на тежка световна икономическа криза, когато Гърция е почти фалирала, а Испания, Португали и Италия вече взеха милиарди заеми за да не тръгнат по пътя на Гърция. А тука някакви анонимни никаквци, със смешни никове жално блеят по цял ден и плюят като камили по всичко хубаво, което ежедневно се прави за страната ни от ГЕРБ! Добре, че Борисов навреме изтръгна червените кърлежи, които се бяха забили във властта и смучеха ли смучеха кръвчицата на народа, иначе сега щяхме да сме фалирали, както на практика стана при Лукановата криза и Жан Виденовото управление. Но сега в това тежко време на световната икономическа криза, ако бяха продължили да ни управляват комуносоциалистите от БСП на практика държавата ни щеше да престане да съществува! Така, че плача на червените са музика за ушите на честните и трудови хора на страната ни, на които им омръзна шепа хора да ги крадат по най-наглия и долен начин, а по най-лицемерния начин да ги успокояват, че трябвало още малко да затегнат коланите! Никога повече БСП на власт! НИКОГА! Тия *** даже искаха да затрият напълно страната ни, като на 2 пъти предлагат на СССР да станем тяхна 16-та република. Такива родотстъпници като нашите комуносоциалисти няма другаде по света!
475
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не е морално да ползваш държавата като бащиниятова прави герб идентичен с предшественика си бкп