Командированият Дончев бори два проблема в Перник

Парите, отпуснати за щетите от земетресението, не били малко
Обновена: 23 авг 2012 10:42 | 23 авг 2012 10:42,
38
Командированият Дончев бори два проблема в Перник
Дончев има два основни приоритета. Снимка: архив Булфото

Парите, инвестирани в Перник, никак не са малко, заяви министърът по еврофондовете Томислав Дончев пред БНР.

Вчера премиерът Бойко Борисов “командирова“ Дончев за два месеца в пострадалия от земетресението на 22 май град, за да координира работа между институциите.

Според Дончев за Перник и областта са отделени около 12 млн. лева до момента. По думите на министъра ще се изготви и справка по категории.

Още по темата

Вчера на среща в Министерския съвет между инициативния комитет на жителите на миньорския град и представителите на правителството перничани се оплакаха, че няма ясна информация колко пари са дадени за възстановяване на щетите в града и са объркани от разнопосочната информация.

"Гоня две конкретни цели", заяви Дончев. Той определи, като свои приоритети нормалното започване на учебната година и осигуряването на подслон за жителите на града за зимата.

Според министъра най-големите проблеми след бедствието са лошата координация между институциите, мащабът на случилото се и политизирането на казуса.

В последните седмици нараства напрежението между представителите на различните партии в Общинския съвет в Перник. Кметицата Росица Янакиева влезе в остър спор с общинарите от ГЕРБ и с финансовия министър Симеон Дянков.

Вчера от инициативния комитет на Перник заявиха, че имат намерение да бъдат “арбитър“ между властите.

Томислав Дончев заяви, че разчита на тях да му дават информация за всеки казус, който държавната администрация е пропуснала.

От инициативния комитет изразиха надежда, че след вчерашните разговори с правителството ще има промяна в положителна посока.

Вчера в Министерския съвет гражданите на Перник се оплакаха, че са подадени над 8500 молби за обезщетения, 3600 от тях са подадени към междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, разгледани са 288, а само по 63 са отпуснати реално средства.

Борисов е обещал пред тях, че молбите, които са били отхвърлени, ще бъдат преразгледани заедно с еднократните помощи от 325 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
pernik преди 11 години
До ,,LARI,,kaji kade si michko takava
11
3
 
15
 
! Отговори
Нема такава държава преди 11 години
Голямо правителство си имаме:Боце ходи да рита футбол,Дрямков да проверява дали се пуши по заведенията на морето,Павлова проверява дали са чисти плажовете,Дончев го направиха нормировчик в Перник....Не знам кой кога си върши работата като министър ?
10
0
 
2
 
! Отговори
Летище преди 11 години
Артър Хейли
9
0
 
11
 
! Отговори
bolka преди 11 години
Това, че Дончев е командирован цели 2 месеца в един сравнително малък град като Перник, означава ли, че в повереното министерство на Дончев няма работа, т.е. по европейските проекти не се работи? А нали те бяха приоритетни в политиката на държавата ни? Или Перник е по-важен или вече не се знае кой министър за какво отговаря? Всички за всичко в даден момент и накрая - хаос.Ако на местно ниво и контролиращите ги органи не могат да се справят, то да ги уволнят и да потърсят по-кадърни.
8
1
 
9
 
! Отговори
Oleee преди 11 години
"Според министъра най-големите проблеми след бедствието са лошата координация между институциите, мащабът на случилото се и политизирането на казуса.". Това го разбирам като признание, че държавната ситема не функционира, респективно правителството е като пате в калчища. Накратко казано държавата се движи по инерция, пък каквото стане.
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тея скакауци ще не се застрелят. Да са си правили застраховки. Какви са тези простотии държавата да им оправя съборетините. А на всичкото отгоре и един куп бюрокрация взима заплати за целия масраф и набутват данъкоплатците с още безсмислени разходи
6
10
 
1
 
! Отговори
,,LARI,, преди 11 години
DA GI BESHE ZAROWIL TRUSA WSICHKI PERNICHANI I DA IM IZRAVNI KASHTITE S ZEMIATA
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Със същият успех може да го изпратят да ръководи хирургичното отделение на "Пирогов".Всичко е просто още една ТВ изява .До тук това е най-успешното нещо което прави ГЕРБ - 3 години предизборна пропаганда.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аууу какво наказание да пратиш минъстур в командировка в Перниктова е все едно да пратят катаджия да да регулира кръстовище (в най-големият пек на обяд)
3
2
 
7
 
! Отговори
Безработен преди 11 години
Каква командировъчна надница взима министърчето за тази ...... ,,услуга,, ..... ?!!!
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този алабаш на снимката имал цели ...
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Написах го и вчера - не е нормално да се командирова министър, за да свърши работата на един най-обикновен чиновник на експертно ниво!