Франция иска усилия от нас да интегрираме ромите

"Искам да разбера защо България и Румъния не водят силна интеграционна политика"
Обновена: 27 авг 2012 18:05 | 27 авг 2012 18:05, Елка Василева
380
Франция иска усилия от нас да интегрираме ромите
Ромите във Франция идват предимно от България и Румъния. Снимка: Reuters

Френският вътрешен министър Манюел Валс каза днес, че ще поиска от Румъния и България да положат усилия за интеграция на ромските малцинства, за да помогнат за решаване на ромския имигрантски проблем във Франция, предаде Ройтерс.

"Искам да разбера защо тези страни не водят силна интеграционна политика, за да интегрират това население", каза Валс по радио Европа-1 и добави, че се стреми да намери решение.

Той и министърът по европейските въпроси Бернар Казньов ще посетят Румъния и България в средата на септември.

Още по темата

Ромите във Франция идват предимно от България и Румъния - страни от Европейския съюз, където според правозащитни организации има дискриминация срещу това малцинство, пише агенцията. Около 15-20 хиляди ромски имигранти живеят във Франция в окаяни лагери край градовете. Проблемът е предизвикателство за дошлото на власт преди три месеца социалистическо правителство на президента Франсоа Оланд. То се опитва да намери алтернатива на политиката на бившия президент консерватор Никола Саркози, която се изразяваше в периодично разтурване на лагерите и изгонване на обитателите им. Твърдата линия на Саркози предизвика критики във Франция и в Европейския съюз, напомня Ройтерс.

Въпреки обещанията за по-хуманен подход Валс нареди да бъдат разтурени ромски лагери край Париж, Лион и Лил по здравословни и санитарни причини.

Премиерът Жан-Марк Еро миналата седмица обеща да намали ограниченията над правото на работа и престой на ромите, които нерядко просят и вършат дребни престъпления.

Валс, смятан за един от клонящите надясно членове на левоцентристкото правителство, заяви днес, че ще продължи да издава нареждания за разтурване на незаконни лагери, но ще предложи алтернативи за настаняване.

Лагер на около 70 роми бе разтурен от полицията в Еври - град, чийто кмет бе Валс преди да стане вътрешен министър. Служители на Червения кръст отидоха в лагера днес, но предложиха само временно настаняване, каза Серж Гишар, активист от организация за солидарност с ромите. "Засега те не знаят какво да направят. Това е връщане на улицата, връщане към просията", добави Гишар, цитиран от Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
0
 
2
 
! Отговори
turcina преди 11 години
ste gi integrirame . no sega nyamame vreme ot magistrali............
269
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
УПРАВНИЦИТЕ ОТ ЕВРЕЙСКИЯ СЪЮЗ СА НАЙ-ДОЛНИТЕ ДЕМАГОЗИ ЗНАЧИ МОЖЕ ДА НИ ИЗМЪКВАТ ПОД НОСА МЛАДИ ОБРАЗОВАНИ И ИНТЕЛИГЕНТНИ БЪЛГАРИ ,КАТО ДЪРЖАТ С НАЙ РАЗЛИЧНИ ДИРЕКТИВИ И ЗАКОНИ НИСКИ ДОХОДИТЕ В БЪЛГАРИЯ И В СЪЩОТО ВРЕМЕ *** ,ЧЕ ТРЯБВА *** ДА СИ ГИ ДЪРЖИМ ТУК ,ВЪПРЕКИ ,ЧЕ ЕДИН ОТ ОСНОВОПОЛАГАЩИТЕ ФУНДАМЕНТИ НА ЕС БЕШЕ СВОБОДНОТО ДВИЖЕНИЕ НА ХОРА,СТОКИ И КАПИТАЛИ ,ДОБРЕ ,ЧЕ НА ТАЯ ЦИОНИСТКА МАСОНСКА ИЗМИШЛЬОТИНА КРАЯ И ДОЙДЕ
268
0
 
32
 
! Отговори
Журналист преди 11 години
А, значи Евросъюзът да припомни какви задължения имат България и Румъния, така ли? Ами добре, нека се изясни тогава защо изобщо сме длъжни на ромите и с какво трябва да им се издължим! Ние сме прости хора, господин френски лицемер, затова ти, като носител на една водеща европейска култура трябва да ни покажеш как точно, аджеба, ще ги интегрирате вие, във Франция! И защо ги гоните, нали и те са европейски граждани като всички останали и имат право на свободно движение? Или, може би, не са, а? Чакаме отговор!!!
267
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви детски дават във Франция - по 1000 евро на калпак, ама тези който са там ще се уредят, пък тези които си стоят в махалата наяма да имат пари и за цигари щото Българите са бедни и мързеливи , а не като французите добри и богати хора и са много и всичките богати. СТОЙТЕ ОЩЕ В МАХАЛАТА, ТУКА ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ КАТО НИ ИЗХВЪРЛЯТ ОТ ЕС-то.
266
0
 
17
 
! Отговори
ама че народ преди 11 години
Е как да ги интегрираме бре ? Насила да ги караме да ходят на училище, насила да ги караме да се хигиенизират, за да не ни е гнус и да страним от тях, насила да ги караме да работят ?!?***, това е цяла култура! Номадски начин на живот, препитание от просия или в най-добрия случай калайджийство, пране на камъните в реката и ... песни, танци, любов (тука вече не се знае колко).Това да изчезне и да станат министри и банкери ? Ха-ха-ха !!!
265
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А моля, моля г-н Валс, в предградията на Париж ромите ще се интегрират по-добре от колкото в столипеново. Нарушавате основното право в ЕС на свободен достъп на европейските граждани, па били и роми.
264
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-накрая франсетата разбраха що е то ,***' и има ли почва за живеене на това същество в Франция.Хайде сега им защитавайте правата, ама тея същества са вече по улиците ви и сега ще видите ,,кон боб яде ли'' ама ще бъде късно да ни върнете тая напаст.Халал да вие.
263
0
 
28
 
! Отговори
Judge Dredd преди 11 години
"Искам да разбера защо тези страни не водят силна интеграционна политика, за да интегрират това население", каза Валс по радио Европа-1 и добави, че се стреми да намери решение.A бе, ***, ти къде си чул *** да се интегрират сред хора?! А?! Каквото и да се прави за тях, те си знаят тяхната и продължават по същият начин. Самите те не проявяват каквото и да било усиле да променят ситуацията си!
262
0
 
17
 
! Отговори
Луд Гидия преди 11 години
Като почне да ги "интегрира" ще разбере защо.
261
0
 
8
 
! Отговори
д.Данчо преди 11 години
Патриотари,какво беше това зарин,***,оранж?Имаше и ДДТ!
260
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
никва интеграция тук, във франция да си ги интегрират и да си ги къткат:)))))
259
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
франсета, успяхте с негросите и с арабелите със сигурност ще се справите и с ***, а и така ще ни покажете как се прави! или вдигнахте и вие ръце от непоправимата ***?!
258
0
 
7
 
! Отговори
perko преди 11 години
До mnenie...TRIABVA i *** da POLOJAT USILIA ... /Как си представяш това изречение. Обясни ми го, ако го вярваш .../ Поздрави!
257
0
 
13
 
! Отговори
ХОРХЕ КАМПОС -МЕХИКО преди 11 години
има легенда че ***, идват заедно с евреите от испанския полуостров когато кралица Изабела и Фердинанд Велики гомят евреите, заради анти-християнски и испански саботажи и нагласа и деиствия..А тези двамата цар и царица са велики за испанците, защото правят едновременно 3 ВЕЛИКИ РАБОТИ НАВЕДНЪЖ -ГОНЯТ МАВРИТЕ =РЕКОНКИСТАТА... 2.ОТКРИВАТ ЗАПАДНИТЕ ЗЕМИ ПРЕЗ ВЕЛИКИЯ ОКЕАН=ЗАТОВА ДНЕС 400 МИЛИОНА ЧОВЕКА ГОВОРЯТ КАТО МАИЧИН ''ЛИНГУА ЕСПАНИОЛА'' И 3-ТО ГОНВТ ЕВРЕИТЕ И *** ОТ ПИРЕНЕИСКИЯ П-ОВ.
256
2
 
3
 
! Отговори
перко преди 11 години
До П.ПетровХаресвам идеята ти, но сме закъснели. Това е трябвало да се случи преди 50-60 години. Вече е невъзможно
255
2
 
1
 
! Отговори
HB преди 11 години
Frantsia ne smiatate li parvo triabva da se intregrirat BG divatsite sled tova neshtata she potragnat po samo sebe si
254
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се разясни на ромите, че във Франция има много желязо и тухли за "бране". Жица колкото не можеш да носиш, а трябва с каруцата да идеш. И там като в България ток и вода не се плащат, но помощите за деца са много големи. То това всичко си е истина. И правозащитните организации яко да настъпват Франция да не ги гони, а да ги устройва там.
253
0
 
1
 
! Отговори
mnenie преди 11 години
Засега те не знаят какво да направят. Това е връщане на улицата, връщане към просията", добави Гишар, I v BG I ROMANIA NE ZNAIAT. kakvoto i da PRAVIAT TRIABVA i *** da POLOJAT USILIA
252
0
 
24
 
! Отговори
Помощи за образовани преди 11 години
Никой да не се заблуждава, че *** ще обработват земя. По селата те са се заселили в изоставени или купени на безценица български къщи, с огромни градини и ниви, но те, вместо да ги обработват, крадат наготово от българите, като заявяват: "Ние да не сме българи, че да работим". Единственият способ е прекратяване на субсидирането и стимулирането на безконтролната им раждаемост, която са превърнали в бизнес, като след 2-ро дете се плащат помощи само на образовани родители, като в Сингапур.
251
1
 
3
 
! Отговори
perko преди 11 години
А всичко това, което правим когато коментираме една или друга тема, може да се нарече празнословие. Няма кой да го прочете. Кучетата си лаят, керванът си върви! Обществото е нещо относително и в момента не ме интересува, защото ми тече мандата и НЯМА ВРЕМЕ ...