НДСВ поиска честни избори и независим ВСС

Управляващите дължат много отговори на избирателите, отчитат от царската партия
199
НДСВ поиска честни избори и независим ВСС
НДСВ поиска честни избори и независим съд. Снимка: Булфото

"В навечерието сме на новия парламентарен сезон и всички погледи са вперени в управляващите с надежда за адекватни решения, които да осигурят честни избори, добри условия за бизнеса и независима съдебна система през следващата година", се чете в изявление на ръководството на НДСВ, поместено на електронната страница на партията.

Според "жълтите" през започващата във вторник нова парламентарна година трябва да бъде обърнато внимание на три основни теми, които трябва да бъдат разгледани с особено внимание.

"На първо място очакваме управляващите да проявят здрав разум при приемане на промените в Изборния кодекс. От НДСВ подкрепяме изцяло някои от набелязаните предложения – за осигуряване повече прозрачност в работата на ЦИК чрез излъчване на заседанията on line и чрез качване в интернет протоколите на районните избирателни комисии”, отчитат хората на Христина Христова, но уточняват, че са против предложения, нарушаващи демократичността на изборния процес, сред които идеята за повишаване на изборния праг за коалициите.

"По този начин ще се наруши представителността на парламента и ще се дискриминират много граждани. Припомняме, че по този казус Конституционният съд вече се е произнасял през 2009 г. и го е счел за противоконституционен”, отчитат още от НДСВ.

Още по темата

От царската партия изразиха и загриженост и относно информацията от последното заседание на Министерски съвет за неизпълнението на програмата за реформи на правителството.

"Според отчета на вицепремиера Симеон Дянков до края на годината се очаква да се изпълнят едва 23% от предвидените за 2012 г. реформи. Тази практика за неизпълнение и отлагане на реформите датира от 2011 г. година, а мерките за нея все още не са изпълнени.

Надяваме се в бюджет 2013, който предстои да се приеме, да видим заложено реалното изпълнение на тези реформи, както и така необходимите антикризисни мерки за подобряване условията за бизнеса, намаляване на безработицата и др.", отчитат в своето писмо "жълтите".

Според тях другият основен и важен въпрос, чието решение предстои в новия парламентарен сезон, е избирането на членовете на Висшия съден съвет.

"Той ще се състои под зоркия поглед на Европейския съюз, така че очакваме да станем свидетели на реални дебати и прозрачност при избора, а не на поредните задкулисни сделки, които няма да доведат до издигане на ново ниво независимостта на съдебната система”, добяват хората на Христина Христова, които искат още през новата година парламента "да прояви здрав разум и да спре лобистките поправки на закони, а вместо това да свали бариерите пред бизнеса в редица закони, за да има работа за хората и да се вдигнат доходите”.

"Управляващите дължат много отговори на своите избиратели и много важни, спешни решения, които да подобрят живота на всички българи. Искрено се надяваме да съумеят да ги вземат", завършва изявлението на ръководството на НДСВ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
0
 
! Отговори
д преди 11 години
На тази *** Христина Христова мъжът й е най-наглият експлоататор, тоя е като сивите кардинали. Знаете ли кой е - Пламен Захариев, ***! От 2002 г. хората му работят без пари. *** пари от проекти, не плаща на служителите си, има банка и неправителствени организации, които са най-благоприятният източник за безконтролно крадене. Мръсен изманик! А как нагло и безцеремонно ни заявяваше, че нищо не можем да му сторим, когато си искахме заплатите за 18 месеца! Държа се с нас като с ***. пфу!
80
0
 
1
 
! Отговори
Спас-Ламиьтъ преди 11 години
Господата *** се борят анонимно с господата Тикви. Егати тъпнята - растителните видове във война. Некакви тъпигьозчета-антибойковчета ми досаждат с лозунги... Имаше и едно водорасло - СуперМарио37, дето беше безбожно досаден с анякакви дълги писания. Ха освесетете се де! Иска се поне да можете да излезете да си кажете мнението ОТКРИТО, ако не друго...
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Егати компанията от анти бойковчета. Абе тикви, тук и за ескимосите да има статия, пак за Бойко ще си приказвате! Толкова ли четвъртит сте му го ползвали?
78
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сами сложихте тиквата на власт.Преди 4-5 години един януарски ден спомняте ли си го .... докато полицайте биеха народа пред парламента ?!?Тогава ако бяхте излезли от 3 - ната коалиция ... нямаше да има Герб нямаше да има Тиква.Плиткоумни сте като останалите самозабравили се вождове.Вижте какво направиха арабите с диктаторите си, а повярвайте ми те живееха по добре от нас. Народа събира злоба и ще го изпуснете и ще стане лошо.
77
0
 
2
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 11 години
ГОЛЯМА НАГЛОСТ. ЕМИ НАСТОЯЩИЯТ ВИСШ СЪДЕБЕН СЪВЕТ КОЙ ГО ИЗБРА? НЕ БЯХТЕ ЛИ ВИЕ ГОСПОДА ОТ НДСВ,БСП И ДПС. И СЕГА ГОВОРИТЕ ЗА МОРАЛ И ЧЕСТНОСТ. ЦИНИЗЪМ Е ТОВА ГОСПОДА. ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ,ЧЕ ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ПАРТИИКИ ЕДНОДНЕВКИ КАТО НДСВ.ВИЕ АКО ИМАХТЕ МОРАЛ И ЧЕСТ,НЯМАШЕ НАРОДА ДА ВИ ИЗХВЪРЛИ ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТА.ДОБРЕ ПОМНИМ ДАЛАВЕРИТЕ И "РАЗПРЕДЕЛЯНЕТО НА ПОРЦИИТЕ " СЪТВОРЕНИ ОТ НДСВ,БСП И ДПС.И СЕГА ТАКИВА КАТО ВАС ДА ГОВОРЯТ ЗА МОРАЛ ПОДИГРАВКА С БЪЛГАРСКЯ НАРОД.
76
0
 
2
 
! Отговори
ха ха ха преди 11 години
Ха на бас,че НДСВ нямат и грам шанс да влезят в парламента:))))
75
0
 
6
 
! Отговори
Старец преди 11 години
"НДСВ поиска честни избори и независим ВСС"За да има честни избори трябва да се въведе изцяло електронно гласуване. Няма друг начин да се срат фалшификациите на вота, а и ще се затрудни купуването на гласове.
74
1
 
9
 
! Отговори
dedo преди 11 години
И аз искам да върнат парите НДСВ, *** няма
73
3
 
5
 
! Отговори
104 преди 11 години
КОЩУНСТВО Е КРЕМЪЛСКИ *** ДА СКВЕРНЯТ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ.ОСВЕН КРЕМЪЛ--НИЩО ДРУГО НЕПАЗИТЕ ВИЕ *** НАГЛИ.НЯМА БЪЛГАРСКИ ВЪЗРОЖДЕНЕЦ,КОЙТО ДА НЕМРАЗИ КРЕМЪЛ.НЯМА КОМУНИСТ,КОЙТО ДА НЕМРАЗИ БЪЛГАРИЯ ЗАРАДИ ГОСПОДАРИТЕ СИ ОТ КРЕМЪЛ.*** ЙОБАНА *** !...
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 101--ОСРАНО КОМУНЕДа, юдеино, комунист съм и се гордея с това. Както опазихме 45 години България, така няма да ви я дадем и сега. Умната, защото опасно сте го закъсали!
71
3
 
3
 
! Отговори
101--ОСРАНО КОМУНЕ преди 11 години
...МНОГО СИ ПИСАЛ--ИЗЛИШНО Е.ТРИ БУКВИ И СЕ ПОЗНАВАШ,ЧЕ СИОСРАНА КРЕМЪЛСКА ***.
70
0
 
0
 
! Отговори
... преди 11 години
Tiq doide li vreme za izori pochvat da si plashtat na internetnite medii barem da gi nezabravim
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аре сдуханите седерасто-герберастки и боленлидерови пубери да млъкнат за малко и да се пробват да мислят преди пишат простотиите си и да си играят на психясали антикомунисти. Щото, дришльовци, докато си играете на *** юнаци бавно но сигурно губите държавата и ще дойде ден да виете на умряло, докато проливате кръвта си. Комунистите ви я оставиха цяла. Антикомунистите я погубиха заедно с народа ни. От 9 милиона вече сме 7. Продават земите и териториите ни. България, ***, не ви е стадион!
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АААЙДЕ БЕ,ВИЕ ПОНЕ НЕОТКРИХТЕ ЛИ КЪДЕ ТОЧНО Е ЧЕСТНА ТАЯ...СЕГА ЦЯЛА НОЩ ЩЕ МИСЛЯ...ДАЛИ НЕ Е ПОД МИШТНИЦИТЕ ИЛИ...ЕДВА ЛИ?...
67
1
 
8
 
! Отговори
Светльо преди 11 години
НДСВ... кои бяха тези?
66
2
 
5
 
! Отговори
питане преди 11 години
А с комунистите какво ще правим.Упорито отказват да ходят на работа тези мързели, и се жалват във форума,че Бойко и Дянков ги отбили от държавната хранилка.
65
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...ГЛЕДАМ И СЕ ЧУДЯ...КЪДЕ ТОЧНО МОЖЕ ДА Е ЧЕСТНА ?...
64
0
 
8
 
! Отговори
ДО 92 преди 11 години
ВСИЧКИ ХОРА ПЛАЩАТ ДАНУЦИ,ОСВЕН ЦИГАНИСТИТЕ И ***--ОСТАНАЛО И Е ОТ ПРЕДИШНИЯ СОЦ.,И СЕГА ПРИ ТОЗИ СОЦ.--ПРОДЪЛЖАВАТ.С ВСЯКА ПОКУПКА НА СТОКА И УСЛУГА ПЛАЩАШ ДАНЪЦИ.*** И ЦИГАНИСТИТЕ САМО КРАДЪТ И ЗА ТОВАНИКОГА НИЩО НЕПЛАЩАТ.
63
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАДАВАТ СЕ ИЗБОРИ И ВСИЧКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ЕКСТРЕМСНТИ ЩЕ СЕ БОРЯТ ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКОТО СТАТУКВО,КАТО РАЗБИРА СЕ ВСИЧКИ ДО ЕДИН,ЩЕ ОТРИЧАТ,ЧЕ СА КОМУНИСТИ.ПРЕДИ ДЕВЕТИ УМРЕЛИ КАЗВАХА,ЧЕ СА КОМУНИСТИСЛЕД ДЕСЕТИ ЖИВИ КОМУНИСТИ ОТРИЧАТ,ЧЕ СА КОМУНИСТИМИМИКРИЯ,МИМИКРИЯ,МИМИКРИЯ,МИМИКРИЯ,МИМИКРИЯ...И Т.Н.Т....
62
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За да има читави избори,необходимо е да гласуват само тези, които ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ!От тях - тези, които си пращат децата на училище, а не да просят.Уличените в кражби - без прави на гласуване за 10 г.И депутатите - само с образование висше и след пълна данъчна проверка на роднини до 3 коляно.