Пенсиите скачат от април, потвърди Дянков

Минималната работна заплата ще стане 310 лева
Обновена: 30 сеп 2012 16:26 | 30 сеп 2012 16:26,
228
Пенсиите скачат от април, потвърди Дянков
Симеон Дянков. Снимка: архив Булфото

Всички пенсии ще се увеличат от първи април, заяви финансовият министър Симеон Дянков. По негови думи правителството е имало желание това да стане от началото на годината, но няма възможност за това.

Размерът на увеличението ще стане ясен на десети октомври, но то ще може да покрие инфлацията.

Увеличението на минималната работна заплата до 310 лева на месец, вече е заложено в бюджета за 2013 година, потвърди финансовият министър. При държавните служители трудовите възнаграждения ще скачат спрямо възможностите на ведомствата.

Заплатите на учителите обаче ще се увеличат със сигурност. 60 млн. лева са отделени от бюджета с тази цел.

Министерствата ще могат да използват спестените от тях пари за увеличението на заплатите на служителите си, обясни още вицепремиерът.

Министърът на финансите потвърди, че са осигурени 2,5 милиона лева за разработването на един от археологическите обекти в центъра на Варна, по-известен като Дупката.

Дянков посочи, че в министерството на културата вече работи екип, който ще ползва част от средствата, за да изработи идеен проект.

Министърът допълни, че му предстои визита в Шабла, където ще разгледа един остров, за който кметството е заявило желание да стане общинска собственост. На острова са намерени археологически ценности отпреди 4 хиляди години, но там е необходимо оправяне на инфраструктурата, посочи Дянков.

По думите му за разкопки министерството може да отпусне 300-400 000 лева, но поне още 2 милиона ще са нужни за ремонт на пътищата.

Министърът подчерта, че има възможност за финансиране на обекти и във Варненско, стига общината да започне да работи сериозно и да предложи проекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
10
 
! Отговори
У-у-у преди 11 години
***,къв е сладур...А ?? Как беше...На Брад Пит *** с очила....
83
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лелееее тоя ни разказа играта. Откъде го довлече Бойко, да си прави експерименти с нас колко можем да издържим.
82
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СКАЧАТ?Тези пенсии си подскачат като КЕНГУРА ! Неножем да ги уловим . Ааа Януати , а Март , Април .... Ама то За 20 лв я има , я нема , такова канене . Де да бяха увеличени с 200. да се усети малко , при тези цени ПОДИГРАВКАТА се отлага за април .
81
1
 
10
 
! Отговори
33 преди 11 години
То пък едно увеличениеМного голямо беТо аз ше се чудя какво да ги правя тези париГерб са много ама много "велики"
80
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
23 години българите доброволно се подлагаме на геноцид. Събудете се нещастници, защото скоро ще изчезнем като народ!!!!
79
6
 
12
 
! Отговори
НАРОДНА ЛЮБОВ преди 11 години
СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ МОЖЕ ДА ГО ПЛЮЕТЕ НО ТОЙ РЕДОВНО ИНДЕКСИРАШЕ ПЕНСИЙТЕ ИМАШЕ И ТРИНАДЕСЕТА. ОСТАВИ 8 МИЛЯРДА РЕЗЕРВ А ТИЯ БАЛАМУРНИЦИ МУТРИ ОТ ГЕРБ САМО ЛЪЖАТ ЕЖЕДНЕВНО. ЩЕЛИ ДА ИНДЕКСИРАТ С 10 % ПРЕДИЗБОРНО. ЕДНИ ОБИКНОВЕНИ БИСКВИТИ БЯХА 1.2 ЛВ В КАУФЛАНД СЕГА СА 2.35 ЛЕВА ТОВА 10% ИНФЛАЦИЯ ЛИ Е ЛЪЖЦИ ОТ ГЕРБ? ИЗХАРЧИХТЕ РЕЗЕРВА ИЗТОЧИХТЕ ЗДРАВНАТА КАСА, НАЦИОНАЛИЗИРАХТЕ ПАРИТЕ ОТ ПЕНСИОННИТЕ ФОНДОВЕ И ТЯХ ИЗХАРЧИХТЕ ЗА РЯЗАНЕ НА ЛЕНТИЧКИ. МРЪСНИ ЛЪЖЛИВИ ГЕРБЕРИ- ДАНО ДА *** ДО ЕДИН ВКУПОМ!
78
0
 
11
 
! Отговори
бай Петко преди 11 години
Я не ядосвайте момчето. Виж, че се е отказал и за 1 април... ама ха !
77
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На Дянков никой не му вярва.От както Герб са на власт пенсиите са замръзнали.И само каква дата са избрали?Първи април-деня на лъжата.Следващото правителство,ако искаме да вървим напред ,да е от експерти ,а не по партийна линия.В Европа си имат съвет на мъдреците.И тук трябва да има такъв съвет.
76
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За пенсиите не знам дали ще скачат,но вие със сигурност ще се тресете!
75
1
 
16
 
! Отговори
Пророк Илия преди 11 години
НА 1(ПЪРВИ) АПРИЛ ЛЪЖКОТО ДЯНКОВ ЩЕ ПОВИШИ ВСИЧКО.ВЕРВАЙТЕ МУ!
74
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ние до Април няма да сме живи бе бай Дянков
73
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да ти упостеятт Дянков
72
3
 
3
 
! Отговори
инфлация преди 11 години
Според статистиката на БНБ,при стагниращо производство и внос, паричната маса в обращение се е увеличила с около 15 % спрямо миналата година.
71
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TOA PAP4IV ZADNIK догодина ще си грабне партакешините, еврейката и дечурлята и ще отпраши за Америката.А Бойко ще остане да гледа с пръст в устата и да се чуди защо ли не е могъл да си дострои магистралите.
70
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Пенсиите скачат от април, потвърди Дянков"Мисля, че пенсионерите са се наскачали вече от обещанията на тази партия.Както и всички останали хора. Обещания - а после им виновни световната криза, комунистите, заговори от други партии, земни катаклизми и т.н.
69
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Отвън 75Здрасти пухльо,ако незнаеш какво значи да ти кажа:средното между п..ка и мухлю
68
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ОтвънХВАЛИПРЪЦКО,всеки може да напише 10,100,1000,10000,ама докажи го,че да ти поверваме.
67
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Отвън 75Вземи да се скриеш па ти бе. Кой знае от коя панелка тракаш по клавиатурата и даже не си наясно как живеят баба ти и дедо ти на село!
66
14
 
1
 
! Отговори
Отвън преди 11 години
Здравейте кукли!Аз получавам месечно близо 10 000 паунда, част от които от заплата и другата част от прасетата които съм натъпкал в другите ми два апартамента, единият от които притежавам от скоро в 5-та зона на Лондон...Ето сега вече изпитвам страх, че ще изгубя наемателите си, след този колосален ръст в заплатите ви - 10 буркана лютеница в повече ще ги върнат в БГ.мбухахаха
65
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе хора мили. Този според съучениците му в НГ в Ловеч е бил пълен неудачник и лузър(както казват сега младите), и сега е тоатално изперкал. Щом Саакашвили, който по никой начин не можем да обвиним в русофилство и американофобия, го изгони този некадърник и му постави черен печат на паспорта със забрана да стъпва на територията на Грузия, заради малоумщините, които направи там, а бб го направи финансов министър и вицепремиер за, какво иде реч? За съжаление, всички герберасти начело с бб и министри, и депутати и всякаква друга пасмина - милиционери, долнопробни партийни и комсомолски секретари, кадесари и векерета, са с ограничен умствен капацитет, които поради това, а не че не са били верни доносници и ***, не са могли да се издигнат по времето на соца. И доказаха за три години, че нищо смислено не могат да направят.