Пенсиите скачат от април, потвърди Дянков

Минималната работна заплата ще стане 310 лева
Обновена: 30 сеп 2012 16:26 | 30 сеп 2012 16:26,
228
Пенсиите скачат от април, потвърди Дянков
Симеон Дянков. Снимка: архив Булфото

Всички пенсии ще се увеличат от първи април, заяви финансовият министър Симеон Дянков. По негови думи правителството е имало желание това да стане от началото на годината, но няма възможност за това.

Размерът на увеличението ще стане ясен на десети октомври, но то ще може да покрие инфлацията.

Увеличението на минималната работна заплата до 310 лева на месец, вече е заложено в бюджета за 2013 година, потвърди финансовият министър. При държавните служители трудовите възнаграждения ще скачат спрямо възможностите на ведомствата.

Заплатите на учителите обаче ще се увеличат със сигурност. 60 млн. лева са отделени от бюджета с тази цел.

Министерствата ще могат да използват спестените от тях пари за увеличението на заплатите на служителите си, обясни още вицепремиерът.

Министърът на финансите потвърди, че са осигурени 2,5 милиона лева за разработването на един от археологическите обекти в центъра на Варна, по-известен като Дупката.

Дянков посочи, че в министерството на културата вече работи екип, който ще ползва част от средствата, за да изработи идеен проект.

Министърът допълни, че му предстои визита в Шабла, където ще разгледа един остров, за който кметството е заявило желание да стане общинска собственост. На острова са намерени археологически ценности отпреди 4 хиляди години, но там е необходимо оправяне на инфраструктурата, посочи Дянков.

По думите му за разкопки министерството може да отпусне 300-400 000 лева, но поне още 2 милиона ще са нужни за ремонт на пътищата.

Министърът подчерта, че има възможност за финансиране на обекти и във Варненско, стига общината да започне да работи сериозно и да предложи проекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
9
 
! Отговори
Сиромах преди 11 години
А що ще ги вдигате вземете ги намалете що стоите
63
0
 
24
 
! Отговори
всички ще чакаме! преди 11 години
Дянков, ние ще чакаме да дойде 1 април, ама заради такива като тебе Бойко ще чака да дойде КУКОВО ЛЯТО,за да гласуваме пак за него!
62
3
 
22
 
! Отговори
БАЛАМУЕВ преди 11 години
ДЯНКОВ ЯЖ МИ МУЯ
61
0
 
13
 
! Отговори
Грък преди 11 години
Заплатите на депутатите до тавана от 700 лв. Май и толкова им е много. Ако не са окрали нещо, жална им майка след изборите. Малко ли са, а ?
60
1
 
18
 
! Отговори
дядо Боцко преди 11 години
Датата говори само едно ... шегаджия !
59
0
 
19
 
! Отговори
ХЕЙ преди 11 години
ОЧИЛАРКЕ УВЕЛИЧЕНИЕТО ВЕЧЕ Е ИЗЯДЕНО ОТ УВЕЛИЧАВАЩИТЕ СЕ ЦЕНИ ..
58
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на ГЕРБ. Строят, вдигат заплати и пенсии. Само Бойко ще изведе България до нивото на средно европейска страна. Просто трябва да му дадем още един мандат. Аз ще гласувам пак за него. А Ти?
57
2
 
15
 
! Отговори
Питам де преди 11 години
"Пенсиите скачат................."20 лева скок ли е бе Вдянков?
56
11
 
3
 
! Отговори
дебел депутат преди 11 години
*** мишоци,ние смиренете депутати едва връзваме двата края с някакви си мизерни 5 бона ,а вие мишки трябва да мизерствате с тия 150 евро месечно защото ние -ваще любиме депутати трябва да ни издържате.
55
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Maleeeeeeeeeeeeeee,tova v Balgariq li e?Mnogo se radvam,4e navreme q napusnaah.Ha-ha-ha,ho-ho-ho,hi-hi-hi.Zna4i naistina samo tapicite i pensionerite sa ostanali tam
54
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хубаво е, че вдигат заплатата на учителите, това са 58лв. на месец, което не е малко.Приоритетът на България трябва да е повече пари за образование! Това е ключът към икономическо и духовно развитие.
53
1
 
17
 
! Отговори
1 преди 11 години
др.мянков на пенсийка 145лв.колко са 10%,че не мога да ги изчисля,но за 40свещи които ще паля всяка вечер,ако си тръгнеш за САЩ,сигурно ще стигнат.
52
0
 
6
 
! Отговори
Есенни мисли преди 11 години
Като гледам картата зад Дянков си мисля, че ще изпитва пенсионерите за градове и столици, както Златка в Биг брадър.Който улучи верния отговор - повишение на пенсията, кой не улучи има да чака увеличение.
51
2
 
13
 
! Отговори
Тъга преди 11 години
Най-тъжното в цялата ситуация е, че просто няма кой знае колко по-читав избор за следващите избори. Всичко е лешшшшшшшшшш.......... :-(
50
0
 
16
 
! Отговори
Офффф преди 11 години
Може ли да се живее със 183 лева пенсия при 35 г. трудов стаж, бе Дянков???Не гледай средната пенсия, а виж колко са масовите пенсии на хората!Как може да ни говорите за избори и какво сте постигнали, като всички кооито гласувахме за вас сме тотално разочаровани.Няма да се върнем към БСП, но и вие няма да получите нашите гласове!
49
0
 
7
 
! Отговори
geografska pokazalka преди 11 години
Изток,запад,север,юг,Дзънннн-глупаците като Борисов-вънннн.>>>>>>"Географска карта"
48
0
 
8
 
! Отговори
NM преди 11 години
Този балон до сега твърдеше над 100 благозвучни неща, от които нито едно не е станало.
47
0
 
3
 
! Отговори
do 52 преди 11 години
Golqm muhlyo si.Ne go li vijda6,4e se bazika s vazrastnite hora pak.Kak moje da sedite pasivno na slu4va6toto se.Ve4e i Indiq ni izprevari po zaplati.Nikakva evropa ne e Balgariq.Turciq imat pone 3 pati po visoki pensii,tragediq.Kolko evro sa 300 leva,kade jiveem nie,kakvi sa tezi somaliyski pensii i zaplati
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кефи ме как Дянков е на фона на карта - явно тече дебат как да се завладеят териториите след вдигането на пенсиите.
45
0
 
9
 
! Отговори
До 31/Протест преди 11 години
Според кодекса за социално осигуряване таванът трябваше да падне 2010г. Аа....??? Изводът: Закони има в ДЕМОКРАТИЧНА държава, в която хората вярват. Как ще накараш сега (а, Тотьо?) младите да се осигуряват на максимума, след като изиграхте бащите им? Запад, само Запад. Тук да останат само ***, неграмотниците и неудачниците, пък Дянков (ама да стои тук!!) да ги управлява с нисък дефицит за радост на Меркел, колкото си иска!