Заплатите ни са най-ниски не само в ЕС, но вече и в Африка

В Мароко минималната заплата е 240 евро, съобщи Драгомир Стойнев
Обновена: 7 окт 2012 17:21 | 7 окт 2012 14:09, Елка Василева
735
Заплатите ни са най-ниски не само в ЕС, но вече и в Африка
Сравняват заплатите у нас вече с тези в Африка. Снимка: архив, Булфото

В България твърдо мога да заявя, че има експлоатация на работниците, каза пред журналисти председателят на парламентарната комисия по труда и социалната политика Драгомир Стойнев. Той участва в кръгла маса "Заплащането на труда в България - предизвикателства и перспективи", организирана от КНСБ.

Ние имаме възможно най-ниските заплащания не само в ЕС, а вече и в Африка. В Мароко минималната заплата е 240 евро, а в следващия член в ЕС- Република Хърватия - 450 евро, каза Драгомир Стойнев.

Той отбеляза сред причините за ниското заплащане у нас на труда прекалено голямата по думите му норма на печалба – 35-40 процента. В останалите развити държава тази норма е 18 процента. Там хората предпочитат да инвестират в своите работници, вместо да си купят яхти, да ходят на скъпи почивки и да си купят луксозни вили, каза Стойнев.

В отговор на въпрос Стойнев заяви, че противоречи на всички международни норми за една и съща работа в различни региони да се плаща различна заплата, при това регламентирано от държавата. Ако искаме да обезлюдяват конкретни региони, точно това трябва да направим, добави Стойнев.

По отношение на предложението на КНСБ за ръст на пенсиите от 1 януари с 10 на сто Стойнев напомни, че БСП е заявила още през август позицията си, че от 1 януари всички пенсии трябва да се увеличат с 11,2 процента. Настояваме майчинските да следват минималната работна заплата, което означава да станат 310 лева, както и за това всяка майка да получава детските от 35 лева, чийто размер също е необходимо да се увеличи, допълни Стойнев, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


735
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
496
0
 
3
 
! Отговори
456 преди 11 години
До _Ястреб_Че оди на МВГ бе!!Що дириш по български сайтове??Ама май капацитета ти само за прости и платени постове стига??***!!
495
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП Е ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЯ В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ, ЧИЙТО ЛИДЕР СЕ Е ОТРЕКЪЛ ОТ НЕЯ - ЖАН ВИДЕНОВ!
494
3
 
3
 
! Отговори
АБЕ ... vic преди 11 години
vic .. стига се правиш на ТАЛПАКолко беше безработицата - ТОГАВА и СЕГАКолко пъти вдигаха заплатите - ТОГАВА и СЕГАКолко беше резерва (за покриване кризата де дето му викаш) - ТОГАВА и СЕГАЕХ ... vic .. ТОГАВА беше СТАНИШКАТА и БСП дето му викат, а СЕГА ......., а цените . ..... мани мани ...Който не скача е ...... ЦИРКАДЖИЯ
493
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България няма бизнесмени.Има тарикати и далавераджии с просташки манталитет. Предпочитам да работя за чужденци.
492
12
 
7
 
! Отговори
крокодилски сълзи... преди 11 години
Комунистите ограбиха България и я оставиха на последно място по доходи в Европа, а сега ронят крокодилски сълзи...
491
2
 
28
 
! Отговори
Не съм учуден преди 11 години
След 10 ноември,властта се узурпира от престъпници по-зли и алчни от башибозушките орди на времето!А промяна няма,народа спинка...
490
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
604Казармата е военно обучение ! Целта е при нужда, да знаеш поне да стреляш по посока на враговете! Не е в никой случай робски труд за държавата !
489
0
 
19
 
! Отговори
До 608 преди 11 години
Талпата каза да ставате овчари!
488
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
EDINSTVEN JAN VIDENOV SE OPAL4I SRE6TU OGRABVANETA NA BG NARODA I MUTRITE MU SPRETNAHA SVALQNE OT VLAST. TOVA TRQBVA DA GO ZNAE CELOKUPNIQT BG NAROD ZA6TOTO SA6TIQT TOZI NAROD SLED TOVA HODE6E I SKA4A6E KATO MAIMUNI. I KAKTO SI SKA4A6E TAKA SE I NADENA NA EDIN GOLQM DEBEL I 4EPAT 4LEN. TOZI 4LEN I DO DNES IM STOI VATRE I STAVA O6TE PO DEBEL I 4EPAT.
487
0
 
16
 
! Отговори
_Ястреб_ преди 11 години
Искам да кажа кажа "Добър ден!" на бастуна, дето под път и над път ми пишеше "Ние сме в Юропейскийо сойуз, а мястото на турците е на изтривалката пред вратата му!" Хехехехе....Ако е наоколо, да ми се обади - мога да му уредя работна виза за Сомалия - ще живее по-добре отколкото в юросъюзнийо си бантустан! ;-))
486
2
 
23
 
! Отговори
?? преди 11 години
А защо ДДС то е 20 % на храната , книгите , учебниците и лекарствата някои икономист може ли да ми обясни ?
485
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом под такава статия се говори за КЕЧА положението е безнадеждно в родината
484
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жан Виденов днес беше гост във "Всяка неделя". Неговите думи ме поразиха. Сдържано и лаконично, той ни каза какви престъпници са БСП, Костов и много други. Има много истини, които се умишлено се заобикалят.
483
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бъл. индустриален капитал изнемогва.толкоз може да плаща-колкото да не сдадете багажа.грабиха,като карибски пирати и накрая тройната коалиция им въведе плосък данък 10%,че щели да реинвестират.всички видяха в какво.а за сегашните-просто си гледат келепира и не им пука какъв е стандарта.
482
2
 
11
 
! Отговори
до 587 преди 11 години
Аз бях в строителен сектор към МНО КЕЧ. Нямаше никаква дискриминация, даже напротив. Храната беше отлична, да точно така ОТЛИЧНА. А освен закуската в 7, обяда в 12 и вечерята в 19ч. имаше и още 2 закуски(преди и след обяд).
481
8
 
8
 
! Отговори
Vic преди 11 години
-Защото станишко се провали с кражби и некадърност та му спряха еврофондовете и за 3 години и половина усвои едва 0.8%. Ако Еврофондовете се усвояваха ритмично и с нужния темп, щяхме да имаме буфер срещу кризата, по-висок БВП, и като цяло по-високи доходи и пенсии. -Защото подписаха *** неизгоден договор, по който в момента купуваме газ от Газпром на 2 пъти по-висока цена от тази по която газпром продават в Европа, и 3 пъти по-висока от цената на газта в САЩ. А 1 м. ни държаха и на сухо.
480
0
 
4
 
! Отговори
до 590 преди 11 години
Ами тези медии нали знаеш кои абсолютни гнусни изтръпнали и сланисти *** ги държат? И за Сюлейман Най-Великолепний, и за Глистопад... А и този мерзък и пошъл сайт, който вярно стои само с идеята да ни деградира.
479
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
593Ти на това казарма ли му викаш ? :)) Щото аз му викам робски труд. Особеното беше, че ако не бачкаш достатъчно 'усърдно' според ***, тутакси отиваш в дисципа. Не съм бил там слава богу. ако за теб това е казарма, то тогава си тотален ***.
478
0
 
2
 
! Отговори
targovishte преди 11 години
ейй :@ :@ :@ да влезеш в парламента със една бомба и да се взривиш направо !!!как може така да ни гърчат тез ***
477
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Демократична България се движи уверено към фалит !