Биха млад социалист в Хърлец в изборния ден

Младежкото обединение в БСП твърди, че побоят е бил безпричинен
Обновена: 8 окт 2012 15:09 | 8 окт 2012 12:26,
229
Биха млад социалист в Хърлец в изборния ден
Станишев на закриването на предизборната кампания на кандидата на партията за кмет д-р Огнемир Симов (ляво). Снимка: БТА

Общинският съветник и член на Оперативното бюро на Младежкото обединение на БСП Людмил Маринов е бил ритан в центъра на село Хърлец в сутринта на изборния ден.

Побоят над него е бил съвсем безпричинен, а единствената вина на Маринов е фактът, че е социалист, отбелязват в специална декларация  Младежкото обединение на БСП.

Побойникът е небезивестният Ангел Попов - Главестия, човек с богато криминално минало срещу когото се водят няколко досъдебни производства.

“Тази скандална случка с един млад социалист ясно показва пред какъв избор сме изправени в края на 2012 година - тези, които ритат и бият вече се чувстват съвсем безнаказани. Нещо повече - те действат като криминален отряд на властта за репресия над всички хора, които се борят за промяна на статуквото”, посочват младите социалисти в специална декларация, в която осъждат побоя.

Според тях подобна политическа саморазправа е недопустима в една държава - членка на Европейския съюз, “страна, която постоянно се хвали, че е постигнала пробив в борбата с организираната престъпност”.

Още по темата
“МО на БСП няма да спре да пита на какво се дължи това усещане за безнаказаност и защо веднага не са предприети мерки за задържането на побойника, чието име отдавна е известно на полицията. Ако оставим ритниците да решават изборите, значи МВР трябва официално да се самозакрие”, се посочва още в декларацията.

“Тази "демокрация на ритниците" с мълчаливото съучастие на МВР отдалечава страшно България от Европа и поставя под въпрос честността на вота и свободата на изразяване”, посочват още младите социалисти.

По данни на Общинската избирателна комисия вече стана ясно, че кандидатът на БСП Огнемир Симов спечели частичните избори за кмет на село Хърлец.

За Симов са гласували 616 от избирателите или близо 53 на сто от действителните гласове.

Независимият кандидат Валери Петров, подкрепен от ГЕРБ и други десни партии, получи 495 от гласовете или малко над 42 на сто. За другия независим кандидат Ваньо Димитров са гласували 40 избиратели, а за кандидатурата на ЕНП  Паула Маринова - 20 избиратели.

От общо 1807 имащи право на глас от жителите на Хърлец 1245 са участвали в изборите, посочиха от ОИК-Козлодуй. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
1
 
0
 
! Отговори
loly преди 11 години
eeeeeeeeeeeeee, poiztupali sa mu pushilkata ot kostiuma. moje i oste da iska.........
175
1
 
0
 
! Отговори
един.. преди 11 години
До някоя си... Истинта е че въпросния бит(така наречен-млад социалист) пръв беше извикал няколко от така наречените "мутри" от Враца,и ако го питаш за какво-едва ли би могъл да даде някакъв адекватен отговор..искаше да демонстрира нещо,но КАКВО???..именно тази му постъпка предизвика обратната реакция на Главестия,той не беше на територията на селото преди Г-н "млад социалист" да докара онези тъмни елемнти от Враца..напълно заслужено си изяде боя,но няма доблеста да си го..признае.?!
174
0
 
2
 
! Отговори
Чудомир преди 11 години
Тъпите мутри хептен си разпасаха колана! Наближава краят! Ще ви изметем мръсни ***!
173
7
 
1
 
! Отговори
Цецо преди 11 години
Хей, червени драскачи, целогодишно ли ви плащат или на парче?:) Гледахте ли в неделя интервюто със Жан Виденов? :) Eто, това е истински социалист, а не псевдотакъв, като вашите работодатели!!!
172
1
 
7
 
! Отговори
Мдаааааа преди 11 години
Голям бой ги е-аха на изборите герберите. Споко. Това е само тренировка.
171
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Oчаквам още такива сцени от башибозуците на ГЕРБ - Главестия, Кратунестия, Тиквестия, Чукундурестия и пр.
170
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Демагогията на сганта в БСП през последните години е ГЕРБ, Борисов=мутри.Общо взето разчитат на *** същност на лидера си и на късата памет на народа.Мутро-престъпноста е тясно свързана с БСП, ДС и започва от последните години преди 89та.Преживял съм ги тези времена и съм изключително възмутен от лъжите на комсомолците от тази бандитска партия!Наглост е хората, които създадоха организираната престъпност в БГ да се саморазграничават от нея!Нещо, като оня дето искаше да си къса опашката
169
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Да, даДа набиеш герберите в Калофер, а след това и на други места е неизбежно
168
4
 
11
 
! Отговори
НН преди 11 години
Герберите падат на изборите - резултатът е псуване, псуване и пак псуване. Къде се скри вожда ви?
167
10
 
8
 
! Отговори
Да, да преди 11 години
Да набиеш комунист винаги има причина...
166
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименОбъркан млад гербер, ББ е пример за дебелоочие! Ти също! До вчера говореше за Виденовата зима, сега го хвалиш, защото така ти изнася! Ветропоказател герберски.
165
2
 
5
 
! Отговори
xyxyxyxyxyxyxy преди 11 години
smirt za borisov 1
164
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ПорЦеланТъп си Пор(Целан)е, *** си...Зад монитора е лесно, ама кой те знае тебе какъв мазен гнус си...
163
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименТи си глупав герберист!
162
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ПорЦеланти си мазен гнус, искам да те видя на снимка!
161
4
 
4
 
! Отговори
ПорЦелан преди 11 години
Леле к'ви мазни гнусове има на снимката!
160
5
 
3
 
! Отговори
ВИДЕНОВИСТ преди 11 години
ЩЕ ВЪРНЕМ ВИДЕНОВ НА БЯЛ КОН - ТОЙ ЗНАЕ КАКВО ДА ПРАВИ С ТАЗИ ТРИДЕСЕТ ГОДИШНА ШАЙКА ,РАЗДРОБИЛА БЪЛГАРИЯ И Я УНИЩОЖИЛА ,ВРЪЩАЙКИ Я ВЪВ ВРЕМЕТО НА ФАШИЗМА !
159
5
 
4
 
! Отговори
ВИДЕНОВИСТ преди 11 години
РАЗБИВАЧИ НА ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ /СДС И ГЕРБ / ,МАЙ НЕЩО ВЗЕ ДА ВИ ПОДПАРВА ПОД ОПАШКАТА /разбира се ,че и за част от върхушката на БСП/, СЛЕД ИНТЕРВЮТО НА КЕВОРК СЪС ЖАН ! МАЙ БАЯ СТЕ СЕ ВЖИВЯВАЛИ В КАПИТАЛИЗМА И *** ПАЗАРНА ИКОНОМИКА ? И , КВО ЩЕ ПРАВИМ НА ИЗБОРИТЕ СЛЕД 7-8 МЕСЕЦА ? ТИКВЕНИЦИ НАРОДА НЕ ЩЕ ! БАШ ДЕМОКРАТИ -РАЗБОЙНИЦИ НАРОДА НЕ ЩЕ ! КОМУНИСТИ-СТРАХЛИВЦИ / след 1989 г. / НАРОДА НЕ ЩЕ ! СОЦИАЛИСТИ-КАПИТАЛИСТИ НАРОДА НЕ ЩЕ !
158
7
 
2
 
! Отговори
ехолог преди 11 години
Добре, че е попаднал на социалист, иначе можеше да пострада някой неминен.
157
1
 
10
 
! Отговори
да преди 11 години
шайката на БАЙ *** И ДАНКО ХАРСЪЗИНА В ДЕЙСТВИЕ!!!