Кандидатът на БСП спечели кметските избори в Калофер

Други резултати от частични избори в някои общини
Обновена: 8 окт 2012 09:46 | 8 окт 2012 09:45,
234
Кандидатът на БСП спечели кметските избори в Калофер
Снимка: архив, Булфото

Досегашният кмет на Калофер Румен Стоянов, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, печели частичните местни избори за кмет на град с 88.27 % от гласовете. Резултатите са при 100 % обработени протоколи от четирите изборни секции.

Частичният избор за кмет на Калофер се наложи, след като избраният миналата година Румен Стоянов бе отстранен от длъжност с решение на ОИК, потвърдено от Върховния административен съд.

Стоянов е получил 1475 гласа. На второ място с 9.28 % и 155 гласа е кандидатът на НДСВ Йордан Колев. Трета е Лалка Драгова от ГЕРБ получила 2.45 на сто или 41 от гласовете на избирателите. Изборният ден в Калофер е приключил с 63.4 % избирателна активност.

Кандидатът на БСП Огнемир Симов спечели частичните избори за кмет на село Хърлец, съобщиха от Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Козлодуй.

За Симов са гласували 616 от избирателите или близо 53 на сто от действителните гласове. Независимият кандидат Валери Петров, подкрепен от ГЕРБ и други десни партии, получи 495 от гласовете
или малко над 42 на сто. За другия независим кандидат Ваньо Димитров са гласували 40 избиратели, а за кандидатурата на ЕНП  Паула Маринова- 20 избиратели.

От общо 1807 имащи право на глас от жителите на Хърлец 1245 са участвали в изборите, посочиха от ОИК-Козлодуй. Недействителните бюлетини са 73 от общия брой на пуснатите в урните. 

В село Батак, община Павликени, избраха кмет след балотаж, каза за БТА Лидия Чингарска, председател на ОИК-Павликени. От  548 гласували жители на селото 285 са дали гласа си за Димитър Димитров, издигнат от БСП.

Неговият опонент Асен Асенов, издигнат от ДПС и СДС е събрал 241 гласа. Общият брой на недействителните бюлетини е 22. Димитър Димитров беше избран за кмет на село Батак на редовните избори през миналата година.

Правомощията му бяха прекратени от общинската избирателна комисия, заради това, че не е заличил фирма, регистрирана на негово име.

Новият кмет на село Доброплодно, община Ветрино, ще бъде определен на балотаж следващата неделя, съобщи за БТА председателят на Общинската избирателна комисия във Ветрино Пенка Йорданова.

На балотажа ще спорят кандидатите на ДПС Гюлтен Алиева, която е получила 202 гласа на първия тур, и на БСП Милен Георгиев, за когото са дали своя вот 178 души от избирателите. Право на глас в селото имат 781 избиратели, а активността на първия тур е 74 процента.

С равен брой гласове са кандидатите от ГЕРБ Венцислав Шишманов и Кемал Арифов от ДПС на частичните местни избори в кметство Туховища, община Сатовча. И двамата кандидати са събрали 272 гласа и ще си оспорват кметското място на балотаж.

Имахме подадени сигнали за нарушения относно провеждане на агитация от страна на ДПС, но Общинската избирателна комисия реагира навреме и изборният ден протече нормално, съобщиха от ОИК пред „Фокус“.
682 души са имали право на глас, а 560 от тях са го упражнили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОЛУ герб!!!!Днес в Калофер, утре в цяла България!Иде освобождението от тиранията на тъпата Мутра!!!!!Мутро полицаите кръв пикаят, ама и тя е червена!
164
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Боце тези магистрали не са за българския народ ,а за чужденците които преминават през България.Българина няма пари за хляб а едва ли има пари за гориво и др. екстри.
163
4
 
4
 
! Отговори
Един от Калофер преди 11 години
Какви партии бе хора,какви партийни пристрастия,този вот си беше наказателен отвякъде и то не срещу ГЕРБ...Тук и дядо Боже да слезне,неможе да ни помогне,защото двадесет години един камък не е преместен.Бедата е,че населението застарява и не са далече годините,в които няма да има деца и за една паралелка.
162
1
 
12
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Извода е един - герб събира някакви гласове само при помаците!На парламентарните избори обаче, с купените гласове на *** и на клиентелата ще са много по-добре, но до мнозинство е изключено да стигнат без крупни фалшификации.Няма да има и кой да ги подкрепя "безкористно" или користно...
161
1
 
7
 
! Отговори
Розо преди 11 години
До ГЕРБерГрафе, викат Ви от подземието.Защо така.
160
5
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Чудо голямо,че е спечелил и какво ще направи за Калофер заводи ли ще открива в това вече голямо село ???Всичко е опоскано и нищо няма ,но и няма да направи,та ако ще и от ГЕРБ да е.
159
1
 
18
 
! Отговори
До 213 преди 11 години
Съгласен съм с теб, аз също съм ПРОТИВ ГЕРБ, но съм и против БСП !Хубавото е че като има алтернатива и народа я намира !Гербери, ами Кюстендил, ами другите извънаредни местни избори, къде гласуваха за вас освен в село горно уйньо...ДОЛУ ХУНТАТА !
158
31
 
1
 
! Отговори
ГЕРБер преди 11 години
Какво се радвате гладни форумни несретници ? Ние ще управляваме още 3 мандата както каза нашия спасител- Българския втори Левски- Г-н Бойко Методиев Борисов ! До 2025 година ще сме ние и това е ! Нека ви боли гладници ! Нека се гърчите и блъскате само за разходите и храната си ! То и едно куче живее само да се храни и преспи на топло в колибката си ! Вашия живот не се различава от живота на кучето ! С тази разлика че то не работи за да има за храна а вие блъскате робски за да си осигурите храната ! Ще ви смачкаме пак бедняци ! САМО ГЕРБ
157
0
 
28
 
! Отговори
Калоферец преди 11 години
Ние от Българския етнос в нашия легендарен град като Калофер излязохме и гласувахме масово срещу мутромилиционерската хунта ........В секцията в ромския квартал от 97 човека гласували 39 бяха за Герб и останалите за кандидата на НДСВ. Гербаджиите очакваха поне 200 гласа там но ромите този път не излязоха до урната. В момента в града ни е празник. България се събужда мили сънародници.
156
2
 
32
 
! Отговори
КОШМАР преди 11 години
2 процента за ГЕРБ на изборите в исторически град като Калофер. Ей това ги очаква ГРОБ и на парламентарните избори,няма да минат бариерата. А ми стана странно че БСП има 89 процента и колко жестоко громи гербавите крадци.
155
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм за БСП, а съм против ГЕРБ !!!
154
23
 
10
 
! Отговори
Т. Дончева преди 11 години
Другари вие сериозно ли смятате, че БСП начело с недуразумението Станишев може да спечели изборите. И ако допуснем такава вероятност ето ви новата тройна коалиция. БСП-ДПС-Кунева-Пръмова и нашия човек ще бъде последната дупка на кавала. Това е истината.
153
10
 
35
 
! Отговори
балканжия преди 11 години
БРАВО КАЛОФЕРЦИ ,ПОКАЗАХТЕ ЧЕ ПРИ ВАС СЕ РАЖДАТ НЕ ТИКВИ А ВОЕВОДИ
152
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОЛУ ГЕРБ..ИЗБОРИТЕ-ГУБЯТ И ТИРАНИНА ПАДА--ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА И ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!!!
151
24
 
14
 
! Отговори
бивш член на БКП преди 11 години
Кой сега е номер едно-*** в Калофер. Дори пенсионерите не се радват. В Калофер хората избраха един доказан от съда крадец. Бих приел радоста ако бяха избрали почтен човек независимо че е от БСП. Този същия беше и преди кмет само че го отстраниха със съдебно решение. И сега на какво се радвате , че ще ви лъже сащия но е от вашите. На това му се вика- " Будала човек вързано куче го хапе."
150
28
 
15
 
! Отговори
социолог преди 11 години
Тия другари са изперкали. Такава радост сякаш са спечелили гр.София или най-малко Пловдив. С 1000 гласа на *** в Калофер свалиха правителството. А малко се огледайте преди да се радвате. Пилците се броят кога?
149
8
 
6
 
! Отговори
До Ботевист преди 11 години
Кефиш ме, каза им го :))
148
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бий ГЕРБ - а по главата, БИЙ, БИЙ, БИЙ
147
8
 
40
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Лелееееееее,кво ще каже сега слугинята,Мира Радева за Рейтинга
146
14
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Долу ГЕРБ и цялата герберска пасмина. Да изметем всичките им хрантутници-министри,депутати и оядени кметове.Стигнали сме до просешка тояга, децата ни гладни, а всички тези шкембелии се чудят как още да ни стиснат гърлата.Стига толкоз. Възрожденският Калофер отново е пръв и всички ние трябва да успеем след тях. Вън грабителите на хляба ни!