Вместо да работим да паднат визите за САЩ, губим доверие!

BG правителството не работи за "Набуко", а за "Южен поток", рече Кунева
8 окт 2012 21:47,
208
Вместо да работим да паднат визите за САЩ, губим доверие!
Меглена Кунева Снимка: БТА

“Вместо да работим за отпадане на визите за Съединените щати, ние губим територии на доверие, които бяхме спечелили. Самият факт, че сме дадени за пример, вреди на имиджа на страната ни.” Така председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева коментира пред кореспонденти на чуждестранни медии в България интервюто на британския вътрешен министър Тереза Мей, в което се посочва, че Великобритания обмисля въвеждането на визов контрол за български и румънски граждани.

Кунева подчерта, че България не представлява сериозен емигрантски проблем за Лондон, а в случая става въпрос за “изгубена репутация”.
 
В отговор на въпрос за неосъщественото членство на България в Шенген, Кунева заяви, че е очаквала през мандата на това правителство премиерът Бойко Борисов да доведе докрай разследванията на поръчковите убийства, които са били извършени, докато е бил главен секретар на МВР (2001-2005 г.).

“Преди господин Борисов се оправдаваше, че няма достатъчно власт и все някой му беше виновен, сега когато има цялата власт, защо нищо не последва”, коментира Кунева. Тя определи като голяма грешка изказването на премиера който през 2010 година, в лекция пред фондация “Конрад Аденауер”, обяви: “Ние сега разкриваме поръчкови убийства. Отиват и посочват – в тая ливада има труп. Колегата Цветанов с багер ходи и копае трупове.”

Още по темата
“Един премиер не може да говори по този начин. Шенген не е да теглиш една боя на КПП-то, Шенген е печат за качество, там са страни, които са минали един тест”, посочи Меглена Кунева.
 
Според нея позицията на правителството по отношение кризата между Сирия и Турция е бледа и невзрачна. “Правителството трябва да изрази подкрепа към Турция, която трябва да удържи ситуацията. Нашият национален интерес е да се спре бежанската вълна, преди да е достигнала България”, посочи Кунева. 
 
Тя коментира предстоящото финализиране на преговорите между България и Русия за газопровода “Южен поток”. “България си плаща тръбата и няма да получи никакви такси от транзита на газ”, обобщи договореностите Кунева. Тя изтъкна, че липсва каквато и да е яснота около клаузите по договора.

Кунева беше категорична, че българският интерес по “Южен поток” не е защитен, а страната ни е напът да бъде сериозно обвързана с “Газпром”. “Българското правителство не работи за “Набуко”, а за “Южен поток”, коментира още Кунева, като беше категорична, че отговорността за това е на премиера Бойко Борисов.
 
“АЕЦ “Белене” е проект на ГЕРБ и на БСП”, заяви Меглена Кунева в отговор на въпрос за последното развитие по изграждането на централата. Тя изрази съжаление, че първият в най-новата ни история референдум ще е партийно иницииран. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
че то останаха ли балъци които искат да ходят в сащ ?
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аре беше ред и н тая след Съргейовите производни изчадия
16
0
 
17
 
! Отговори
т преди 11 години
Гади ми се, драйфа ми се и получавам разстройство от тази анти-личност, новият политически проект на европейските колонизатори, за да спасят отиващият си иначе техен роб Бойко в комбина с Гоце. Гнууууууууус, гнус колосална е Кунева
15
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тука сте се събрали... просто цвета на нацията...
14
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая е като Костов - вярва, че от Русия и злато да идва - е отровно, а от САЩ - гов*о да пращат, ще е златно! Ми, представи си, очилата кобро, имаме интерес да поддържаме добри търговски отношения с Русия - страна с огромни ресурси, която е значително по-близо отколкото презокеанските "големи братя". Отделно, като не чак толкова развит пазар, можем да увеличим износа на някои наши стоки, които в Русия по-трудно могат да се набавят. Износ = пари! За САЩ няма какво да изнасяме!
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не става и за дъски за ***.Овца тъпаКато искаш виза да ти дадат и се махай от тукТук е за нас пичовете
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прегръдката между Кунева и Първанов е римейк на създаването на най-корумпираното правителство на прехода Тройната коалиция. А единствената цел е да се докопат отново до властта, за да обслужат олигарсите, на които са подвластни.
11
1
 
16
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Кунева...тренира всеки ден по 5 пъти,бързо да си сваля...гащите;като стане...премиер,да може да...реагира веднага,на Брюксел.
10
7
 
5
 
! Отговори
Der преди 11 години
Тая за *** става или не?
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бурната страст между Меглена Кунева и Николай Гергов избухнала преди близо десетина години, разкриват запознати. Свидетели на романтичната им връзка днес си спомнят, че двамата влюбени изживели много буйно всеки един миг от времето, прекарано заедно. Разбира се, още тогава скандалната двойка категорично избягвала да се появява на публични места, но все пак гледали да не се лишават съвсем от общата си страст по нощния живот в пиано баровете. Според спомени на свидетели първоначално Николай гледал на връзката си с Кунева доста лековерно, но впоследствие осъзнал, че би могъл да спечели значителни дивиденти от участието си в сексуалните игри на очилатата дама.
8
34
 
5
 
! Отговори
бясна преди 11 години
Ей, гнусни герберчета стига сте плюли Кунева!!! Тя е единстевният светъл лъч на хоризонта!
7
1
 
8
 
! Отговори
integriran преди 11 години
така ли наричате вече "mangals" - изгубена реПутация :)
6
3
 
29
 
! Отговори
кравар преди 11 години
Меги кво прай Барозу????
5
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГАБОНСКАТА па*авра пак се изказа НЕПОДГОТВЕНА
4
3
 
31
 
! Отговори
Me преди 11 години
Пръмова, не знам каква ти е ролята но си ми негативна..Аре у лево...
3
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се махне Кунева - да се разстреля за национално предателство!
2
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А визите за Русия що да не паднат *** ? Кеф ти Русия кеф ти САЩ...който накъдето си поиска. Що дискриминираш останалите ? Мое некой да иска да паднат визите за Япония. Работете в тая посока. Там е по-весело.
1
4
 
45
 
! Отговори
!!!!! преди 11 години
МАХНЕТЕ Я ТАЯ БЕ!!!! КОЙ ВИ ПОЗВОЛИ ДА ЦАПАТЕ МОНИТОРИТЕ НА ХОРАТА С ТАЗИ ИЗПОЛЗВАНА ХРАНА???