Сините: Овчаров и Петър Димитров вън от комисията "Белене"

Бившите министри са в конфликт на интереси, твърдят десните депутати
Обновена: 12 окт 2012 21:22 | 12 окт 2012 21:22,
118
Сините: Овчаров и Петър Димитров вън от комисията "Белене"
Румен Овчаров Снимка: БСП

Бившите министри от тройната коалиция Румен Овчаров и Петър Димитров са в конфликт на интереси и не могат да бъдат членове на комисията за разследване на злоупотребите в АЕЦ „Белене“. Защото тя ще разследва техните действия. Това заявиха от парламентарната група на Синята коалиция.

Сините настояват БСП да ги оттегли от въпросната комисия и да ги замени с други депутати.

Ако Народното събрание не ги освободи от комисията, десните ще поискат от Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси да установи техния конфликт на интереси и ги отстрани.

От Синята коалиция припомниха, че отдавна канят депутатите от левицата на публичен дебат за АЕЦ „Белене“.

„Започваме го, като им поставяме следния въпрос: За колко години ще се откупи инвестицията за 2000 МВ на АЕЦ „Белене“, оценена от HSBC на 10 352 964 хиляди евро при сегашните цени на тока от 2000 МВ на АЕЦ „Козлодуй“?
Ако не отговорят, ще отговорим ние. И ще поставим следващия въпрос“, зарекоха се сините депутати в позиция, изчетена от парламентарната трибуна от Иван Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
32
 
! Отговори
мдаа преди 11 години
Тази нагла двуметрова мутра"Овчаров",защо не е в затвора.Може би защото на другаря,другаря баща му КОМУНИСТА,е бил милиционер-крадец
16
5
 
7
 
! Отговори
сгс преди 11 години
Всичко е едно голямо театро...Всички тези документи - "СЕКРЕТНИ" знаете ли къде отиват???Всичко се потулва а тези документи отиват в кофата.
15
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ме интересува тая синя комунистическа секта с трима последователи мнозинството ще решава при референдума така е при демокрацията сините комунисти в затвора.
14
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
защо ли? защото като цяло.българина се оказа много алчно ***.разбрахме го години по късно.а тогава синята върхушка яхна съвсем съзнателно идеята за демократични промени.обаче скри също съзнателно че ще раздържавява България и ще пръсне всичко .хората мислеха че ще се смени само кадъра на заводи и предприятия .ръководния имам в предвид.с кадърни и не корумпирани .ако знаеха истината.никой нямаше да ги подкрепи сините крадци.хората бяха подведени.това е а когато дойдоха на власт бешекъсно
13
4
 
25
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Тези имат ли...акъл;вкарали вълка в...кошарата и Р.Овч. в комисията за АЕЦ Белене.
12
7
 
19
 
! Отговори
мумий преди 11 години
Като мумий сте бе мамка ви и политици. От 20г. едни и същи мутри и от ляво и от дясно. Нямате измиране. Пенсионирайте се вече.Два мандата ви стигат, давайте път на поколението след вас. На България и трябват млади, можещи управленци по на 35-40г. Работили и учили на запад как да са най-ефективни. Да приложат знанията и уменята си в България. Стига 60-70г. изкуфяли старци са командорили. Нов световен ред има вече.
11
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сините ОТНОВО са абсолютно прави!
10
2
 
8
 
! Отговори
до #7 преди 11 години
Хайде стига с тези ГЛУПОСТИ! 21-ви Век е и би трябвало да си поумнял/а,а не оглупял/а...*)))
9
3
 
29
 
! Отговори
мдааааа преди 11 години
Как Овчаров вън?Кой ще прибира комисионните.
8
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В случая сините са прави!
7
18
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИВАН КОСТОВ ТРЯБВА ДА Е В ЗАТВОРА...АКТИВИ ЗА 40 МИЛИАРДА ПОДАРИ НА СЕДЕРАСКИТЕ СИ ДРУЖКИ......БАНДИТ....А КОМИСИОННИТЕ В ШВЕЙЦАРСКИ БАНКИ!!!!
6
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 3, а може ли да обясниш защо се стигна до ликвидационни съвети, след като всичко по времето на социализма е било толкова розово? Защо селяните не се разбунтуваха да си запазят печелившите ТКЗС-та?
5
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а пък аз си спомням онази синия партия която извафи България от кризата и почна да погасява огромния външен дълг.ПС: въпрос на гледна точка
4
22
 
13
 
! Отговори
да-да,ама не до № 1 преди 11 години
Сините са тези които пак ще спасят България от батака в който ни вкара "бившия" комунист Бойко Методиев Борисов,по-известен с мутренският си фамозен прякор-"ТИКВАТА" . Бог да пази България.
3
9
 
17
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
не се ли сещаш 1 ви? аз обаче се сещам и помня зулумите и кражбите им..на тая синя върхушка..излъгала цял един народ..това бяха крадците образували и довели със себе си ликвидационните съвети..сдушиха се с поземлените комисии..и заграбиха земи и каквото можеше да се вземе по него време..които никога не са притежавали..и днес има хора от тях..притежаващи по 1000дк ..на едно место..да не казвам имена..по места ги знаят хората..а само това ли?червените взеха парите..А ТИЯ ВСИЧКО ОСТАНАЛО.крадци
2
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия дето задават неудобни въпроси на червените.
1
20
 
23
 
! Отговори
незнащ преди 11 години
Кой бяха тези сините,че не мога да си ги спомня.