Сините: Овчаров и Петър Димитров вън от комисията "Белене"

Бившите министри са в конфликт на интереси, твърдят десните депутати
Обновена: 12 окт 2012 21:22 | 12 окт 2012 21:22,
118
Сините: Овчаров и Петър Димитров вън от комисията "Белене"
Румен Овчаров Снимка: БСП

Бившите министри от тройната коалиция Румен Овчаров и Петър Димитров са в конфликт на интереси и не могат да бъдат членове на комисията за разследване на злоупотребите в АЕЦ „Белене“. Защото тя ще разследва техните действия. Това заявиха от парламентарната група на Синята коалиция.

Сините настояват БСП да ги оттегли от въпросната комисия и да ги замени с други депутати.

Ако Народното събрание не ги освободи от комисията, десните ще поискат от Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси да установи техния конфликт на интереси и ги отстрани.

От Синята коалиция припомниха, че отдавна канят депутатите от левицата на публичен дебат за АЕЦ „Белене“.

„Започваме го, като им поставяме следния въпрос: За колко години ще се откупи инвестицията за 2000 МВ на АЕЦ „Белене“, оценена от HSBC на 10 352 964 хиляди евро при сегашните цени на тока от 2000 МВ на АЕЦ „Козлодуй“?
Ако не отговорят, ще отговорим ние. И ще поставим следващия въпрос“, зарекоха се сините депутати в позиция, изчетена от парламентарната трибуна от Иван Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
10
 
16
 
! Отговори
до Немска ТВ преди 11 години
ако Б.Б. имаше престъпното минало,за което говориш, дали щеше да има уважението на чуждите държавници и служби? или ей така - да си говорим празни приказки и да изливаме мръсотия,само защото сме си злобни,завистливи,че някой е стигнал там,където ние никога няма да стигнем? а за скъпия ток-обърнете се към М.Кунева,Р.Овч.,П.Димитров ,Костов и цялата шайка от прехода! Които сега по всякакъв начин се опитват да ни натресат нова атомна,опасна! Вероятно доста от тях се облажиха от комисионните!
36
0
 
6
 
! Отговори
студентка преди 11 години
35ти , и аз продължавам да драйфам...грозна ракия беше
35
0
 
1
 
! Отговори
Бб преди 11 години
:)
34
6
 
28
 
! Отговори
american boy преди 11 години
Р.Овч. е най-гнусния модел от прехода. ***. Драйфа ми се само като у погледна грозния фейс.
33
12
 
5
 
! Отговори
47190 преди 11 години
До да отложим БеленеАбсолютен(на) ***(ка). Направи си услуга и си отложи живота.
32
8
 
19
 
! Отговори
да отложим Белене преди 11 години
Япония се отказва от ядрената енергетика до 2040 г., Германия също, а нашите комунисти искат в Белене да строят руска атомна централа - от най-опасните...
31
7
 
23
 
! Отговори
крокодилски сълзи... преди 11 години
Комунистите ограбиха България и я оставиха на последно място по доходи в Европа, а сега ронят крокодилски сълзи...
30
6
 
11
 
! Отговори
оП преди 11 години
Р. Овч.,Костов няма ли кой да ги помете тия??? Наглиии,наглии. Ще ставам камикадзе вече,няма шанс иначе да се оправим...:)
29
11
 
16
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
И КОЙ ДА ОСТАНЕ КОСТОВ ПРИВАТИЗАТОРА СЪС СКИПИТЕ ТЕЦОВЕ????????????????????????????????
28
16
 
21
 
! Отговори
Сини рушители на Б-я преди 11 години
Кой продаде Нефтохим на Вал. Златев? Иван Костов. Кой ликвидира индустрията на Б-я? Иван Костов. Кой продаде двете "Марици- Изток" на американците, които сега ни продават 3 пъти по-скъп ток от държавната ТЕЦ?- Ив. Костов, който май има дял в частните ТЕЦ. Кой гласува заедно с ДПС да се затворят 4 реактора на "Козлодуй"?-Сините-тогава СДС.Те винаги са срещу промишлеността на Б-я, срещу енергетиката, сега пак с Герб, ДПС и политическата *** Я.Янев са срещу "Белене".Не съвсем- искат частна.
27
8
 
10
 
! Отговори
До 26 преди 11 години
..а при Бай Тошо,беше 1000 пъти по-евтино!Само дето времето си минава и нещата се променят!На времето в Германия един фолксваген пасат струваше 25000лв.,сега е 60000
26
5
 
22
 
! Отговори
До 19 преди 11 години
Ти май още вярваш в дядо коледа!?Масовата приватизация и всички събития,които се случват и до днес,са просто начините,чрез които наследниците на комунистите взимат всичко за без пари за сметка на държавата и съответно народа.
25
12
 
21
 
! Отговори
Олигарси-ББ,Цветелин преди 11 години
Скъпа е енергията заради олигарсите Борисов, Цветелина с многото зелена енергия, приятеля на Борисов - Златев. При Тройната, зелената енергия е 70 мегавата. Герб и Борисов раздават безброй разрешителни, на близки естествено и при Герб зелената енергия е 600 мегавата - 10 пъти повече от при Станишев. А тя е 10 пъти по- скъпа.
24
15
 
15
 
! Отговори
Вражда Овчаров - ДПС преди 11 години
Ако имаше нещо срещу Овчаров, Герб 3 год. щяха да го използват. Когато Овчаров се опълчи на ДПС и Доган в Тр. коалиция, шефът на Следствието Ангел Александров, близък до ДПС търсеше също под вола теле, за да набеди врага на близкото му ДПС, но не можа да скалъпи нищо, освен,че някакъв "случаен" гражданин намерил на улицата бележка, изтървана от Вальо Топлото с обръщение "До Р.Овч"- тази смехотворна,*** история беше единствена улика с/у Овчаров и стана за смях. Но Овч. подаде оставка заради ДПС.
23
21
 
7
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
Посинелите пак се изказаха неподготвени.Какво ли пречи на Р.Овч. да хване някой надъхан 40 годишен младок от парл.гру. на БСП и да му шушне на ушенце? Мноо кухи ***, догодина *** ще им изкупи за по 10 000 лефа и двамата депутати от парламентарната група на съдъсе.
22
12
 
20
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Е тоя лунгур Овчаров и Костов ,ако ги сложат на везни ама на високо цял ден ще висят във въздуха и никой няма да натежи,еднакво крали ,лапали лъгали и пак не им стига.
21
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
само тоя на снимката е по корумпиран от всички от ГЕРБ взети заедно и по нагъл от тях също,как има лице да се показва в публичното пространство....
20
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още ли не е в ЗАТВОРА този червен ОФФФФЧАР?! А гоце къде е с огромната комисионна? Да не са го опандизили вече?!
19
12
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
до номер 6..и още нещо да вметна..младите не знаят..но ние по старите помним..когато СДС взе властта..изгони всички служители от държавните учреждения и замени със свои хора..и започна едно крадене и разваляне ..продалжило с години..а масовата приватизация беше един камуфлаж за пред обикновените хорица..за много апетитни обекти..така и не се разбра и до ден днешен кой ги е лапнал..и ако на времето са им взели по един мършав вол и дървено рало..то тогава си взеха трактор,комбайна и инвентар
18
15
 
14
 
! Отговори
Немска ТВ за Б.Б. преди 11 години
Щом Герб допряха до политическата *** и *** Яне Янев, който ще "преразглежда" вестникарски дописки,ясно е,че няма с какво да отклоняват вниманието от срива на България, който причиниха с некадърност и корупция. Даже онази Златка споделя,че по компании се разказвало как Борисов вземал 4 млн, за да даде поръчка на определени фирми да строят пътен участък. Вчера немската ТВ АРД разказа за престъпното минало на Б.Б-нелегална търговия на дрога, пране на пари, даже убийства, Мишо Бирата.