Вземаме от богатите, даваме на бедните...

Новият налог ще засегне само най-богатите хора, твърди премиерът Борисов
13 окт 2012 18:02, Бойчо Попов
1746
 Вземаме от богатите, даваме на бедните...
Снимка: БТА

Броени дни, след като стана ясно, че има предложение за въвеждане на данък върху лихвите по депозитите, премиерът Бойко Борисов заяви, че е съгласен с него.

„От налога върху лихвите от депозитите ще пострадат хората, които имат много пари в банка“, заяви премиерът при днешното си посещение в Шумен. 

Още по темата

„Тези, които имат малки спестявания, да ги приемем, че са бедни, макар че никъде по света, когато имаш спестявания и вземаш лихви от тях, не се наричаш беден човек. Но да приемем, че с малките влогове са бедни хора - на 1000 лв. увеличението е 30 стотинки на месец. В същото време при плоския данък 10 %, който беше въведен от предишното правителство, и тогава имаше смисъл, защото имаше огромен растеж, е много трудно да правиш социална държава“, казва още премиерът.

„След като е минало на Министерски съвет, ние сме го приели като решение. Преди месеци, когато казах, че има много пари в банките, а не влизат в потребление, тогава коментарите бяха, че много малко хора, и то богати, имат влогове, а бедните нямат спестявания“, добавя Борисов.

По думите му на практика от тази налог върху лихвите от депозитите ще пострадат хората, които имат големи спестявания и много пари в банката. Тези пари щели да отидат директно за увеличението на минималната заплата и за вдигането на пенсиите „при 10 % плосък данък, при най-ниските данъци, при 15 % контрабанда, може би най-ниското ниво в Европа“.

Премиерът посочи още, че в цяла Европа има такъв данък. „Паралелно с това вдигаме и доходите – и минималната работна заплата, и пенсиите“, каза той и допълни, че от първия ден, когато управляващите са дошли на власт, са вдигнали пенсиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1746
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
леле какъв популист, аз работя добре, в чужда фирма, не искам да си изхарча цялата заплата, или е по-добре да си купя нова кола и да обикалям София, да горя безнин за да правя потребление, да си сменям телефона и плазмата от които съм доволен, само да правя потребление, да харча ограничените ресурси на планетата, за да правя потребление, или няма смисъл да спестявам, да работя, като в комунизма, пак оравнивиловка, пак тоя който работи и е учил на времето ще съжалява и ще се рвнява по бедния
42
0
 
19
 
! Отговори
gonzo преди 11 години
Е тиа нали беха десни!? Ама колко ми прилича това говорене на ЖанВиденовото за "чорбаджиите изедници". Направо на един чин все едно са седели в училище с О!Бойко. И хем знаем и помним как свършва такова говорене - я, на Жан колко време му търсиха работа, сега на Божествения ще му е по-лесно
41
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Вземаме от богатите, даваме на бедните... "Моля ??????Взимаш от хора с по 3-4 хил. в банките и ги раздаваш на ***, за да гласуват от теб.Като взимаш от богатите - взимай от Кристалина.Лъжи, лъжи, лъжи и пак лъжи.
40
0
 
29
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Уважаеми пенсионери, изборите ги решавате само вие и *** защото редовно и дисциплинирано гласувате - вие по съвест, *** срещу тройка кебапчета с бира и 20 лева в плик. Сега с вашите пари ще плащат *** гласове и безкрайните им социални помощи. Вие можете да решите нещата защото сте над 2 милиона, а *** с право на глас са към 450 хиляди. Във вас ми е надеждата. Другите са "голяма сила" по форумите.
39
29
 
2
 
! Отговори
реалист преди 11 години
Аз мисля че е правилно да се обложат лихвите по влоговете,това нали е доход все пак?Какво например ще загуби 1 човек с влог 1999лв,да речем банката му дава 55 годишна лихва,следователно 50лв. на година-от тия 50лв. ще му вземат 10% т.е. 5 лв. колкото 1 кутия цигари.Виж тези дето имат по 1-2 милиона на влог,естествено че притях сумата ще е по-голяма.Но на обикновения вложител със 1000-2 000 лв. смешно е просто.Да не би да е по-добре банката да ги вземе на 5% и да ги раздава на 15 % че и отгоре?
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
AZ NEMOGA DA RAZBERA PROTIV BSP E A VODI POLITIKA KOIATO SHTE DOKARA BSP PAK NA VLAST
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
robin hood a????
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TOVA E BOBIN HUD
35
2
 
44
 
! Отговори
Борко преди 11 години
Да излизаме пред парламента и да го измитаме тоя ***!
34
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как може вече цяла седмица да говорят една лъжа от сутрин до вечер - имало било подобен данък в цяла европа.Абсолютна лъжа в много страни доходите от банкови лихви по частни влогове и депозито са необлагаеми, а там където се облагат и т.н. необлагаем минимум.Давам конкретни примери :Естония - няма такъв данъкАвстрия - облагат се но има необлагаем минимом от 12 хил евро
33
0
 
21
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
"...при 15 % контрабанда, може би най-ниското ниво в Европа еее тук вече излъга. За процентите не знам, ама да е най-ниското в Европа......
32
0
 
47
 
! Отговори
do 23 lyka преди 11 години
Ами и аз се минах - ходих, чаках опашка и гласувах за тези ПЪЛНИ НЕКАДЪРНИЦИ. Уж щеше да затваря Доган, Масларова...х*й. Сега плащаме скъпия бензин, бачкаме, а сме най-бедните в ЕС. Ко стана - уреди си неговите авери -кой без диплома, кой мутра, народа - кучета го яли (и в буквалния смисъл)
31
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя ако на всяка простотия ми даваше по 1 лев да съм си купил апартамент.Всеки божи ден изтряскване за рая небесен на земята какво е това нова религия ли , аз къорав и *** ли съм да не виждам мизерията и нищетата.
30
0
 
43
 
! Отговори
К*р за ГЕРБ преди 11 години
ГЕРБ от 3 години прави едно и също - измисля някакви наредби и наредбички и закончета с които наказава изрядните, а тези които скатават данъци и осигуровки - минават метър. Така беше и с решението работодателите да поемат първите 3 дена болнични - отнесоха го работодателите които не плащат осигуровки и пускат трудови договори. Тези от сивата икономика по правило не плащат нищо и това не ги засегна. После повишиха осигурителната тежест за работодател с 2% - отново засегна изрядните, сивата икономика мина метър. Сега със този данък върху лихвите ще накажат хора които не се страхуват да си държат парите "на светло" в банките. Тоест хора които са си платили ДОД за тези пари. Мафиотите и далавераджиите които си държат парите в разни офшорки и се крият зад офшорни фирми - няма да пострадат и със 1 ст. Браво, Борисов, браво - направихте така че в България думата "изряден" да е синоним на "***". Евала!
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разбрах. По броя на постовете първо е бил в Русе. То не ще много акъл, ама аз само като му видя физиономията се ошашавям.анонимен #28
28
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вземаш от богатите, даваш на бедните ли?Вземаш на половината българи цървулите, а от богатите по някой друг чифт АрманиИ какво ще получат онези дето са имали ***?
27
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А не е ли по-добре да спрете да взимате от българите, за да давате на ***!!! И издъненият бюджет ще си оправите!
26
0
 
53
 
! Отговори
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ преди 11 години
ГЕРБО ПОТЪВА КАТО ТИТАНИК. КРАДЦИ МЪРШАВИ ДЕТО ЗА НОВ МОРАЛ ГОВОРЕХА... СЪЩАТА ПАСМИНА КАТО ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ СЕ ОКАЗАХА...!?
25
0
 
40
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 11 години
А от себе си колко взехте Г-н Премиер ? Аз мисля че се опитвате за кой ли път да ни баламосвате защото имам усещането,че вземате от бедните и давате на богатите.Вие сте умен Г-н Премиер отговорете си сам как това е възможно и отговора споделете с нас от трибуната на Народното събрание.
24
0
 
33
 
! Отговори
вис 2 преди 11 години
най големия!!!добре рекламира нашия рекетьорски бизнес!!!!