Вземаме от богатите, даваме на бедните...

Новият налог ще засегне само най-богатите хора, твърди премиерът Борисов
13 окт 2012 18:02, Бойчо Попов
1746
 Вземаме от богатите, даваме на бедните...
Снимка: БТА

Броени дни, след като стана ясно, че има предложение за въвеждане на данък върху лихвите по депозитите, премиерът Бойко Борисов заяви, че е съгласен с него.

„От налога върху лихвите от депозитите ще пострадат хората, които имат много пари в банка“, заяви премиерът при днешното си посещение в Шумен. 

Още по темата

„Тези, които имат малки спестявания, да ги приемем, че са бедни, макар че никъде по света, когато имаш спестявания и вземаш лихви от тях, не се наричаш беден човек. Но да приемем, че с малките влогове са бедни хора - на 1000 лв. увеличението е 30 стотинки на месец. В същото време при плоския данък 10 %, който беше въведен от предишното правителство, и тогава имаше смисъл, защото имаше огромен растеж, е много трудно да правиш социална държава“, казва още премиерът.

„След като е минало на Министерски съвет, ние сме го приели като решение. Преди месеци, когато казах, че има много пари в банките, а не влизат в потребление, тогава коментарите бяха, че много малко хора, и то богати, имат влогове, а бедните нямат спестявания“, добавя Борисов.

По думите му на практика от тази налог върху лихвите от депозитите ще пострадат хората, които имат големи спестявания и много пари в банката. Тези пари щели да отидат директно за увеличението на минималната заплата и за вдигането на пенсиите „при 10 % плосък данък, при най-ниските данъци, при 15 % контрабанда, може би най-ниското ниво в Европа“.

Премиерът посочи още, че в цяла Европа има такъв данък. „Паралелно с това вдигаме и доходите – и минималната работна заплата, и пенсиите“, каза той и допълни, че от първия ден, когато управляващите са дошли на власт, са вдигнали пенсиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1746
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Страхотен речник Тиква. Добре обясняваш на електората си от бакшиши, ***, и хора без елементарно образование. Стоят и те слушат в захлас и продължават да тънат в мизерия. Защо не дадеш пари за обсерваторията бе Тикво, вместо да ходиш със селският ти отбор с държавния самолет. Нарича ни кучета и си траем като пумияри, това ако беше в нормална държава да си изял дървото Тиквоооо. Не бъди толкова нагъл защото ще те настигне един хубав ден но ще ти е късно.
22
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бобчо,а твойте и на цветето МИЛИОНИТЕ? К'о ще стане...а? Или така си говориш,че да не заспиш,както си се угоил,като бик за кланница!?
21
4
 
45
 
! Отговори
Сърдитко преди 11 години
Все за нещо ще намери да се начумери,ту Станишев, ту БСП, ту народа беден все виновен.
20
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чакайте сега, ми преди млко четох, че този човек е в Русе. Къде всъщост е бил. Ще се побъркам!
19
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълен ***.Ако имаше някакъв минимален праг щях да му повярвам.
18
3
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БЛАГОДАРЯ ТИ БОКО,ВЪПРЕКИ СТАРАНИЕТО И ЖЕЛАНИЕТО ТИ НИЕ ЩЕ ОЦЕЛЕЕМ,НО ТИ СИ ПЪТНИК-ТИ И ЕКИПА ТИ ОТ КАТИЛИ И МАФИОТИ-ПОЛИТБЮРОВСКИ ГАДОВЕ СТЕ ВИЕ И НИЩО ПОВЕЧЕ!!!!!
17
1
 
68
 
! Отговори
БОко преди 11 години
Този мислили, че някой още му вярва ? Вън мутро
16
2
 
40
 
! Отговори
lyka преди 11 години
izvinavam se na vsi4ki balgari 4e glasyvah za tozi proz 4ovek
15
1
 
69
 
! Отговори
S O S ! преди 11 години
Свети Петър извикал на небето Обама, Путин и Бойко Борисов и им казал: "Момчета, краят на света е през 2013 година. Кажете на хората си!". И ги върнал на земята. Обама събрал конгресмените на САЩ и им казал:"Господа,имам една лоша и една добра новина. Лошата е, че през 2013 е краят на света. Добрата е, че ние ще спасим света!". Путин събрал депутатите на Русия и им казал :"Другари, имам две лоши новини. Едната е, че има Господ, а другата е идва краят на света!". Бойко Борисов събрал българските депутати и им казал: "Господа, има две добри новини. Едната е, че ни приеха на най-високо равнище, а другата е че ГЕРБ ще управлява до края на света!".
14
2
 
50
 
! Отговори
chicago преди 11 години
Чети ББ разбирай Робин Худ.Шеруудската гора си има нов герой,ликуи народе.
13
3
 
83
 
! Отговори
Пламен преди 11 години
Вземай вземай.Че на изборите ще вземеш х.....я
12
2
 
84
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Браво бе, Мухобойко! *** ти си бил един истински Робин Худ бе!!!Демек - добър разбойник, нали така?Хм ... добър, ама разбойник.Риба, ама цаца!
11
2
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кво даваш на бедните бе, ела да видиш как живее един студент на 280км от вкъщи с 300 лева на месец, 100 от които отиват за какви ли не сметки и канцеларски простотии от университета... и най-лошото е (да не си мислиш че хленча), че има хора, които са много по-зле от това... давал на бедните.. само ак-74 с 5.45 за вас!!
10
2
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ха, щял да взима от богатите - ами добре дай си твоите 1 милиард лева, другарю Борисов.
9
6
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***!
8
3
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прав си Боко, щом са гласували за ГЕРБ да плащат.
7
2
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
язък за целия асфалт, зорлем буташ *** БСП на власт, май Кунева ще захлеби, то не бяха къси в сахарската жега, лихви, и прочие дивотии, губиш и май го знаеш
6
2
 
22
 
! Отговори
tur4eto преди 11 години
ei tova se 4aka6e ot boko tikvata.ako dokosne6 parata na paraliqta stava6 tu6 v sledva6tite izbori.bravo bravo na grob.(izv. se za latinicata)
5
1
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак се сърди нещо на снимката...Как така само богатите ще бъдат ужилени след като техните пари са в офшорки извън ЕС!А този *** преди 2 месеца разправяше как българинат живеел от депозитни лихви, а не ги инвестирал. И к'во да ги инвестира?!?!ДДС върху лихвите от заеми. К'ви са тези 7-8% в ЕС, нормални ли сте?!
4
2
 
88
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боко и Лилиту са май в една категория, а?