АЕЦ „Белене“ се строи, а ГЕРБ и БСП разиграват цирк

Синята коалиция се позова на писмо от НЕК
Обновена: 18 окт 2012 14:05 | 18 окт 2012 13:58,
115
АЕЦ „Белене“ се строи, а ГЕРБ и БСП разиграват цирк

 АЕЦ „Белене” продължава да се изгражда тайно зад гърба на Народното събрание. За това алармираха в парламента от Синята коалиция.

Според десните Бойко Борисов и Делян Добрев действат с БСП и ще строят заедно "Белене", както и заедно организират референдума.

Десните се позоваха на писмо от месец октомври тази година от Националната електрическа компания (НЕК) до кмета на Свищов Станислав Благоев, което засяга изграждането на далекопровод 400 киловолта.

В писмото се посочва, че е във връзка с изграждане на високоволтова линия, необходима "за осигуряване на връзката на бъдещите мощности, които ще бъдат изградени на площадката на АЕЦ"Белене".

„Разиграва се голям цирк, в който ГЕРБ и БСП се представят като най-големите опоненти, а всъщност бавно и методично си строят проекта „Белене" , възмути се Мартин Димитров.

Той обясни, че далекопроводът е част от инфраструктурата на "Белене" и ще свързва централата с енергийната система на страната.

Димитров обвини управляващите, че действат зад гърба на парламента, който на 29 март тази година взе решение за спиране на изграждането на централата, и същевременно лъжат българския народ.

Още по темата
„Как е възможно НЕК да иска строителството на далекопровод за проект „Белене", който е спрян от правителството и това решение е подкрепено от българския парламент. Ние сега разбираме защо ГЕРБ и БСП стигнаха до идеята за въпрос, който и ГЕРБ, и БСП ще подкрепят за строителството на „Белене", заяви още бившият лидер на СДС.

По думите му референдумът е нужен на ГЕРБ, за да легитимира строителството с аргумента, че народът иска "Белене" и затова го строим.

Според него това е една голяма измама, капан, в който е попаднала България.

НЕК постепенно изгражда инфраструктурата за "Белене", добави и тъмносиният депутат Иван Иванов.

По думите му в момента компанията е във фактически фалит заради огромните разходи - около 1,4 млрд. евро за централата.

Въпросът ще бъде поставен днес на първото заседание на анкетната комисия, която ще се занимава със
сключените договори около втората атомна централа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
7
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 11 години
То хубаво, ще се строи ДАЛЕКОпровод, щото от КЪСОпроводи няма файда.
8
3
 
9
 
! Отговори
TPE3BEH преди 11 години
Баси тъпотията!?! Е как хем го спират, хем разиграват театър и го строят зад гърба на хората... ?!!?Ако ГЕРБ са искали да се построи АЕЦ Белене, защо ще го спират от самото начало?
7
2
 
16
 
! Отговори
форума е обсебен преди 11 години
Форумът е обсебен от платени клакьори и недоносчета от БКП, ГЕРБ, АТАКА, НФ... и кой ли не още.....А всъщност въпросът е принципен! Ако има решение на НС за спиране изграждането на АЕЦ Белене, всеки разход за това е безстопанственост и във всяка една нормална държава това е престъпление....но не и в БГ където само видимо съдебната власт опонира понякога на изпълнителната власт...всички са мафия, които се облажват с народни пари.........и затова не си дирят и придирят кой е нарушил законът.
6
5
 
25
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
Мартинчо,ИСТИНАТА, МИ Е НАЙ-СКЪПА!!! - КОЯТО СЕ ОКАЗА ГАДОСТ..., ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ЛЪЖЦИ И КЮМУРДЖИЙСКИТЕ ПРОПАГАНДАТОРЧЕТА!!! ИЗЛЕЗЕ ДОКЛАДА ЗА ЯДРЕНАТА СИГУРНОСТ НА ЕВРОПЕЙСТИТЕ АТОМНИ РЕАКТОРИ- НО, ЗАЩО ИНФОРМАЦИЯТА ЗА ЯДРЕНАТА БЕЗОПАСНОСТ В ЕВРОПА, ЗАСЯГАЩА БЪЛГАРИЯ, Е "СКОПЕНА"... ЗАЩО СЕ КРИЕ ОТ БЪРГАРИТЕ ИНФОРМАЦИЯТА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ РЕАКТОРИ- ЗАЩОТО 5 И 6-ти БЛОКОВЕ СА В "ТОП-10" НА РЕАКТОРИТЕ В ЕВРОПА ПО ЯДРЕНА БЕЗОПАСНОСТ... И ЗАТОВА НИ СПИРАТ ПАРИТЕ ЗА ЯДРЕНА БЕЗОПАСНОСТ... ЗА КОЗЛОДУЙ!!!- ЗАЩОТО 3 И 4-ти БЛОКОВЕ В КОЗЛОДУЙ СА В "ТОП-30" ПО БЕЗОПАСНОСТ...- ЗАЩОТО ДОРИ И СПРЕНИТЕ 1 и 2-ри БЛОКОВЕ В КОЗЛОДУЙ, ПО БЕЗОПАСНОСТ СА В "ТОП 50"...И НАКРАЯ...:- ЗАЩОТО 1 и 2-ри БЛОКОВЕ В АЕЦ-БЕЛЕНЕ СА НЕДОСТИЖИМО БЕЗОПАСНИ, СПРЯМО ВСИЧКИ РЕАКТОРИ В ЕВРОПА(Издържат на 9-та степен по Рехтер и удар на 400 тонен самолет)...!!!- СЕБЕСТОЙНОСТТА НА ТОКА, СРЕДНО ЗА 60 ГОДИНИ Е 1,21 евроцента = 2,42 стотинки!!!ДА МОЖЕШ ДА ИМАШ НЕЩО КОЕТО Е НАЙ-ДОБРОТО В ЕВРОПА И... ДА СПРЕШ СТРОЕЖА МУ Е... ГАДОСТ И ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ПОДЛОСТ СПРЯМО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ...!!!
5
1
 
18
 
! Отговори
nemam nervi преди 11 години
Разликата между двете партии е само в броя букви в абревиатурата
4
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тез кои бяха, мине се не мине някое време и се надигат от *** да ги видят че са живи и последнити им трима избиратели, ай чиба сини ***.
3
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Успокойте са ва сините...вие сте ена каруца хора...и с тъмна кожа...и крадливи... Никой не ва чува.
2
2
 
8
 
! Отговори
iii преди 11 години
Добро утро! Коко го сложиха за да им обере негативите и после в бунището на историята! А той си мисли , че е Стамболов?! Хахаха.
1
8
 
31
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Ало-о-о, Мартине, говори само за ГЕРБ! В момента циркът, който се разиграва е от управляващата клика! А вие сте само едни клоуни, които се чудите накъде да се над...е, че да не отпаднете от държавната хранилка!