Доносът си е донос, дори и да се прати в Брюксел!

Венета Марковска се опита да изчисти имиджа си пред правната комисия в НС
1 ное 2012 20:39,
145
Доносът си е донос, дори и да се прати в Брюксел!
Венета Марковска се опитва да изчисти имиджа си. Снимка: архив, Булфото

Изпращането на един донос в Брюксел не го прави по-малко донос. Това заяви избраната вчера за конституционен съдия Венета Марковска пред правната комисия в парламента.

Изненадващо тя беше изслушана от депутатите, без да има правна процедура за това, както отбеляза и червеният депутат Янаки Стоилов.

Вчера след избора на Венета Марковска за конституционен съдия ЕК втвърди тона към България и заплаши с междинен доклад по правосъдие и вътрешен ред, тъй като парламентът пренебрегнал сериозните твърдения за търговия с влияние и за корупция срещу нея. 

Днес съдия Венета Марковска се опита да изчисти имиджа си, като представи пред парламентарната правна
комисия документи, с които доказва, че срещу нея не са водени досъдебни, дисциплинарни или административни производства.

Документите са удостоверения от ВСС, ВКП, Софийската градска прокуратура, ВАС.

Венета Марковска категорично отхвърли твърденията в „анонимния донос“, подаден от лице, подписало се с името Георги Тонев. На плика имало пощенски код, но той се оказал фалшив. Марковска отрече да познава човек с такова име.

Още по темата

Тя потвърди познанството си с Георги Георгиев, за когото в сигнала се посочва, че участва в една и съща фирма с нейния син. Марковска каза, че не вижда конфликт на интереси или нарушение на закона в случая и синът й е пълнолетен юрист, който има право да участва във фирми.

В сигнала се твърди още, че съдия Марковска се намесила и практически издействала уволнението на двама полицаи, позволили си да спрат за проверка Георгиев, с когото тя съжителства и който бил видимо пиян. Твърди се, че Марковска се е срещнала със зам.-министър на вътрешните работи.

Днес тя категорично отрече да се е срещала със заместник-министър на вътрешните работи по повод инцидента.  
Според публикации в медиите при акция на полицията, при която е арестуван Георгиев, у него е била
намерена служебната карта на Марковска. Съдията обясни, че картата е била у него, тъй като същата вечер двамата са били на парти при общи познати и той трябвало да й я върне по-късно.

Днес Георги Георгиев в писмо до медиите също отхвърли твърденията в сигнала срещу Марковска и заяви, че двамата са само познати и определи като лъжа твърденията, че е живял с нея.

В сигнала са посочени и редица любопитни подробности за серия от дарения и много изгодни покупки на недвижими имоти, реализирани както от приятеля на Марковска Георги Георгиев, така и от нейни роднини.

„Не мога да зная и наистина не зная какви дарения има Георги Георгиев”, заяви Венета Марковска.

Тя отрече информацията, че родителите й са придобили имот с три къщи в село Душанци. Съдията заяви ,че имотът е само една къща, която е двуетажна. Георгиев също определи като лъжа твърденията, че с Венета Марковска са придобили каквито и да е имоти.

По отношение на познанството й с адвокат Румен Еленски Марковска заяви:

„Познавам се с него повече от 30 години. Познанството ни не се отразява по никакъв начин на работата ми. ВАС заседава в тричленен, петчленен или седемчленен състав. Никога не ми е минавало през ум да влияя на останалите членове на ВАС. Ако познанството на магистрат с адвокат е конфликт на интереси, какво да кажем за случаите, когато адвокат е женен за магистрат, каквито случаи има много”.

„Днешното ми изявление е, за да се избегнат всякакви съмнения, че съм допуснала някакво нарушение в работата си. И за в бъдеще ще се стремя да бъда на висотата на всеки конституционен съдия. Не съм допускала нарушение на закона”, подчерта в заключение Марковска.

Председателят на правната комисия Искра Фидосова благодари на Марковска, че е намерила "сили и смелост" да дойде в парламента и заяви, че не е имала съмнение в невинността й.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
samo kato i vidi6 fizionomiqta i li4i 4e e podkupna
20
0
 
28
 
! Отговори
ДИДО преди 11 години
Изобщо не ми се вярва Европа още на другия ден след избора да критикува само заради един донос.Мисля ,че те знаят неща които ние не знаем и аз питам защо не знаем това което знаят даже в Брюксел?
19
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МУТРАТА СИ Е МУТРА, ДОРИ ВРЕМЕННО ДА СТАНЕ ПРЕМИЕР!
18
0
 
27
 
! Отговори
мислител преди 11 години
Така е бе, и аз като ходя на парти си давам личната карта, паспорта, свидетелството за МПС, картата за градския транспорт и др. карти на жената или децата и те ми ги връщат по-късно. Другото не ми се коментира. Каква наглост. Това се случва само в България.
17
1
 
25
 
! Отговори
ЦИРК... преди 11 години
Дори не ми се говори вече... За кого да се гласува в изборните урни като дойде време за избори?!тези настоящите се оказаха най-големите изверги управлявали някога България...А от тук насетне накъде??? Всички възможности за следващо правителство са до болка познатите ни крадци или потомци на бившите социалистически лидери като Миглена Кунева... Драйфа ми се от този омагьосан кръг. От 2013 данък лихва върху депозитите, а от 2023 данък въздух, защото и тогава няма да има пари...
16
1
 
33
 
! Отговори
Храбрия шивач преди 11 години
Тиквата, мафиота лицемерен, лансира поредната комунистическа престъпница !!!! Само че в Европа трева не пасат, ТИКВА, ПАК СЕ Н*СИРАШ, ЛИЦЕМРЕНА МУТРО !
15
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мафията си има държава и съдии
14
0
 
31
 
! Отговори
Поредно сто ! преди 11 години
Пореден гаф на едно пъдарче.... пожаникарче.....
13
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МАФИЯ
12
0
 
28
 
! Отговори
държавата на мафията преди 11 години
ЕВРОПА ЗНАЕ, ЧЕ ТУК СЕ ЛАНСИРАТ ПРЕСТЪПНИЦИ НА ВИСШИ ДЛЪЖНОСТИ !!!!!СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!
11
0
 
26
 
! Отговори
Европеец преди 11 години
ПОРЕДНАТА КАЛИНКА НА ГЕРБ.Тя и Румито желева отричаше, ама и там доносите излезнаха истина, пак благодарение на Европа.Европа няма да каже на черното - бяло и обратно. Няма дим без огън.Оставка тя няма да подаде, жалко за институцията Конституционни съдии.Дано новите и колеги я посрещнат с пренебрежение и презрение.. В нея няма срама.То и Лъчко Мозъка беше чист, ама се сниши и си трае - по добре в сянка да пребира дивидентите от Митницата.Самотвода е правилния път и нови избори
10
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Краднем като за последно, утре ни свалят от власт и айдеее към панделата
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имаше един Венко Марковски,тая да не е дъщеря му?
8
0
 
18
 
! Отговори
г-жа МАРКОВСКА, КРА- преди 11 години
ЙНО ВРЕМЕ Е ДА РАЗБЕРЕТЕ КАКВО Е ДОНОС НА СВОЙ ГРЪБ - ГОТИНО ЛИ ТИ Е, А!!!! ГОТИНО ЛИ ТИ Е, ААААААААААААААААААААААААААААА КАК СЕ ЧУВСТВАШ ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА-- СЕТЕТЕ СЕ САМИ ЕЙЕЙЕЙЕЙЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ
7
2
 
28
 
! Отговори
:) преди 11 години
Явно Бойко ще бъде сменен. Вчера му дадоха жълт картон от ЕК. Днес Путин му се изсмя в лицето и му отказа визита. Май следващият премиер ще е жена :)
6
0
 
29
 
! Отговори
наглост невероятна преди 11 години
Опитваме се да правим на *** освен българския окраден народ, но и Европейския съюз !?Наглост невероятна !!!!!!!
5
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да бе,да!Тя,комисията от ЕС пасе трева и повръща лимонада!Няма да проверят подробно!Тая *** пак са я уредили!
4
0
 
30
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
Публичната лъжа, си е лъжа и е несъвместима с длъжността съдия, а още по-малко с длъжността конституционен съдия.Ако имаше малко чест в тази продажна трътка, щеше сама да си направи самоотвод !Изборът и с подкрепата на ГЕРБ, БСП и ДПС е показателен за корупционните им връзки !
3
0
 
49
 
! Отговори
Доносник преди 11 години
Истината си е истина дори и да е донос. Все някой трябва да ви вади кирливите ризи иначе получавате чувството за недосегаеми.......
2
0
 
40
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Уф. Който е по-млад да търси работа в чужбина. Тук мафията е по-силна и от Коза Ностра.