Можем да останем без газ от първи януари, алармира Кунева

България е притисната до стената за „Южен поток“ и новия договор за газа
13 ное 2012 14:52,
149
Можем да останем без газ от първи януари, алармира Кунева
Снимка: архив, БТА

Българската индустрия може да остане без газ от 1 януари 2013 г., защото нямаме подписан договор за газ от началото на следващата година, заяви лидерът на "България на гражданите" Меглена Кунева.

Според нея има "извиване на ръце" - или България да подпише за "Южен поток", или няма да има договор за газ. Залогът е да има само един доставчик на газ, смята Кунева.

Цената за това, че няма да има конкуренция на пазара, ще я платим ние, потребителите, и най-вероятно България ще бъде осъдена, защото не допуска либерализация на пазара на газ, прогнозира Меглена Кунева.

Затова газът няма да поевтинее - нямаме договор, нямаме и запаси, коментира Кунева и призова министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев да каже пълно ли е хранилището с 90-дневните запаси.

Притискането на България до стената носи датата 1 януари 2013 г., опасява се лидерът на "България на гражданите".

Цената ще я платят хората, както плащат цената на случая с Тодор Тодоров - Чакъра, каза тя, напомняйки за присъдата от Страсбург за използвана неправомерно голяма сила при полицейска акция по задържането на Тодоров през 2003 г., ръководена от Бойко Борисов.

Не става въпрос за парите, но никой не може да заплати на 7.5 милиона българи унижението, което понася една страна, когато премиерът й е поименно споменат като нарушител на правата на човека, допълни тя.

От "България на гражданите" възразиха и срещу начина, по който се избират висши магистрати.

Йонко Грозев посочи, че критериите са неясни и са вследствие на договорки, а последващата процедура е само театър, който да легитимира вече направения избор. Тази трайна практика ни обрича на липса на правосъдие за много години, защото тези хора не само ще бъдат на ключови постове, но и ще подбират хората в съдебната система по същите критерии, по които са подбрани и те, опасява се Грозев.

Той подозира, че по същия начин ще се подходи и по предстоящия избор на главен прокурор. Това е неприемливо, защото влиянието на главния прокурор върху начина, по който ще се осъществява правосъдие в страната, е огромно, коментира Грозев.

"България на гражданите" призовават процедурата да бъде спряна и изборът на главен прокурор да стартира отново, като се позволи максимално широка възможност за кандидатиране на хора.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
6
 
! Отговори
АНТИЦИОНИСТ преди 11 години
До велинПРЕДСТАВИТЕЛ НА КОЕ ПРАВИТЕЛСТВО БЕШЕ ЧЕРВЕНАТА ЕВРЕЙКА КУНЕВА-ПРЪМОВА???НЕ БЕШЕ ЛИ НА ТОВА КОЕТО НИ ЗАРОБИ В ЕВРЕЙСКИЯ СЪЮЗ?!?МОЖЕШЕ ЛИ ДА ПОИСКА РЕФЕРЕНДУМ КОЙТО ВСЕ ОЩЕ МОЖЕ И СЕГА ДА ПРОМЕНИ ВСИЧКО ТЪЙ КАТО Е - ПРЯКА ВОЛЯ НА НАРОДА!!!!НО ТЯ НЕ АЛАРМИРА, ЧЕ МОЖЕ ДА ИЗПОЛЗУВАМЕ КАСТРИРАНИЯ ВОТ ЗА БЕЛЕНЕ И ДА ПРОВЕДЕМ ТАКЪВ И ЗА АЕЦ КОЗЛУДУЙ - ДВЕ В ЕДНО?!!ЗАЩО ЛИ?!?!?ТАКА, ЧЕ ЕВРЕЙСКОТО ЛОБИ ДА СИ ГЛЕДА ИЗРАИЛ !!!ТУК НЕ СТЕ ЖЕЛАНИ - ВЕДНЪЖ СГРЕШИХМЕ ДА ВИ СПАСИМ!!!ЗАЩО ЛИ !!!!!
119
3
 
1
 
! Отговори
велин преди 11 години
за забравилите обяснявам: кунева алармира хората у нас, 4е ще затварят блоковете. дори каза, 4е това няма да е изгодно за нас, но тя няма какво да направи, понеже решението е на ПРАВИТЕЛСТВОТО НИ и тя нямала ЗАКОНОВОТО ПРАВО да не се съобрази с него! тя НЕ Е ПОДПИСВАЛА НИЩО,това не е било нейна работа изобщо!! алоу, все още има хора, които помним кое как беше и наистина тенденциозно и много се лъже в коментарите
118
4
 
1
 
! Отговори
beck преди 11 години
ДОКАЗАНИТЕ НАШИ ВРАГОВЕ СЕГА СА ГЕРБ! АЕЦ"КОЗЛ." ГО ЗАТВОРИ КОСТОВ И Н.МИХАЙЛОВА! ЗА КУНЕВА ИМА ДОКУМЕНТИ В Ю-ТУБ, КОИТО ЯСНО ДОКАЗВАТ, ЧЕ ТЯ НЯМА ВИНА И САМО Е ИЗПЪЛНИЛА РЕШЕНИЕТО НА БГ. ПРАВИТЕЛСТВОТО(КОСТОВ), КАКТО Я ЗАДЪЛЖАВА ЗАКОНА!! НЯМА КАК ЕВРО-КОМИСАРЯ ДА НЕ ИЗПЪЛНИИ РЕШЕНИЯТА НА СОБСТВЕНОТО СИ ПРАВИТЕЛСТВО--МОЛЯ, НЕ ЛЪЖЕТЕ. ВСЕ ЕДНО, НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА ВЕЧЕ, НО ВСЕ ПАК ПОНЕ МААЛКО ПОЧТЕННОСТ ДЕ..!!
117
2
 
4
 
! Отговори
АНТИЦИОНИСТ преди 11 години
ЗАЩО СЕ ПОЗВОЛЯВА НА ЕВРЕЙЧЕТА КОИТО СА ДАКАЗАНО ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРИЯ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА УЧАСТВУВАТ В УПРАВЛЕНИЕТО И КАТО НАДЕТО МИХАЙЛОВА И ДРУГИ ДА ДРАПАТ ЗА ВЛАСТ КАТО ТАЗИ ВМЕСТО ДА СА В ЗАТВОРА ?!?!?!ЗАЩО НЕ АЛАРМИРА КОГАТО ПОДПИСВАШЕ УБИИСТВЕНИТЕ ГЛАВИ ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НИ КЪМ ЕВРЕЙСКИЯ СЪЮЗ !!!ЗАЩО НЕ АЛАРМИРА КОГАТО ДВЕТЕ С НАДЕТО ЗАТВОРИХА АЕЦ КОЗЛОДУЙ!!!СТИГА ЕВРЕЙСКИ ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111
116
1
 
1
 
! Отговори
велин преди 11 години
бат' ви бойко е мерудиятя на всяка манджа, не кунева! той все никне там,къде не го викат, ама той ходи,открива,закрива..,изобщо-''смях в залата''-и най-важното,говори и прави само простотии! ту касови апарати за баба от село, ту лихви в/у пенсии и депозити ,ту няма пари за децата,а за отбора му има,и т.н. и т.н..!!! затова кунева ще спе4ели изборите, а некадърните простаци ще са аут отвсякъде!!!
115
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ходи да си да си управлява Париба банк една от банките от която е теглен кредит за АЕЦ Белене.
114
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Златката много точно ги определя такива като Кунева /На всяка манджа мирудия/
113
1
 
1
 
! Отговори
222 преди 11 години
Имам въпрос към г-жа Кунева. Ако тя беше Премиер как щеше да реши проблема с газа? А също така и с Атомната централа. Защото много лесно е да се дава акъл отстрани. Общи приказки не искам. Искам точен отговор.
112
0
 
0
 
! Отговори
Гнафт преди 11 години
Дайте на народа повечко боб
111
2
 
4
 
! Отговори
djon преди 11 години
кунева да се обедини с комунистите? големи смешки или лъжи пишат пак някои..от друга страна оба4е, всеки, който не е ''герб и подобните му'', ще ни управлява по-добре ! затова на кунева все пове4е и пове4е и се вдига подкрепата, на пук на злобеещите екземпляри с измити мозъци- въобще имат акъл де..!
110
1
 
6
 
! Отговори
Ники Минаж преди 11 години
Колкото повече се опитва да се натяква тази жена, толкова по-зле за нея. Народа вече не я харесва и догодина ще и покаже вратата. Не виждам просто шанс да влезе сама в парламента. Ще се обедини с комунистите, ще видите.
109
1
 
5
 
! Отговори
Tiago преди 11 години
Говори страшни простотии тази. Опитва се постоянно да бъде актуална и на мен това не ми харесва. Нека си трае там, къде е тръгнала да се обажда за неща, които не зависят от нея. Видяхме какво мислят хората за нея и как падна подкрепата и.
108
1
 
1
 
! Отговори
дидо преди 11 години
До Жоро--задалжителното условие е да имаш мозък в главата и да ти светне, че 'прости'=на 'обикновенни хора'/ ама на тия като теб хич им ги няма гънките,та..! то затова сме на това дередже, че ни управляват твоя вид хора! а за др. не се хаби, кунева, като спечели изборите, ще има и за обикновенните(прости) хора и за мишките като тебе--все пак 1но общество има нужда и от мишки де+от котки, ку4ета и т.н. менажерия!!
107
1
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
До преднияУау,бе ти си бил много контактен,бе щом лично имаш чак толкова сериозни впечатления колко е харесвана червената мишка :))) "МНОГО я харесват дори, и то прости,селски хора" ми то си трябва да си си бая ***,че да я харесваш,даже е задължително условие
106
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Яна-ЛИчНО АЗ,не от мрежата ,а от МНООГО ЛИЧНИ КОНТАКТИ ,имам съвсеем други впе4атления /чак неочаквано дори ,но кунева МНОГО я харесват дори, и то прости,селски хора, а не само интелигенцията ,както се знаеше досега/така че, тия ги разправяй на някви като тия, дето шарят из форумите да плюят кунева, понеже е доказала се жена, и неуспелите злобеят и и завиждат естествено! и това ще се ДОКАЖЕ на изборите, а на бас!!
105
1
 
3
 
! Отговори
дидо преди 11 години
До до 112-като ти чета неграмотното писане,става ясно кой е безмозъчния! май си фен на б.б.,дето докара народа до просешка тояга! затова изборите ще ги загубите и ако не си тръгнете с добро,с тояги и ще ви изгоним,***..!!
104
1
 
4
 
! Отговори
дърт милиционер преди 11 години
Тази псевдо дама ми омръзна да лее глупости по медиите. Явно много и се иска да впечатли простия български избирател.......Много ''поздрави'' на нея и на роднините и . *** !
103
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тебя трябва да те претисне някой но като те гледам няма да има мераклии защото си вече много омекнала...
102
1
 
9
 
! Отговори
БАБА КУНА ПАК СА преди 11 години
ИЗГЪРМЯ: "Можем да останем без газ от първи януари, алармира Кунева" - *** НЯМА ***, БАБО КУНО! ДОКАТО СИ В БГ, НЕ НИ ТРЯБВА ВНОС НА ГАЗ! ТО ТАКЪВ МЕТАНОНОСИТЕЛ, КАТО ТЕБ, ЩЕ ЗАХРАНИ ОСВЕН БГ И ГЪРЦИЯ И СЪРБИЯ И МАКЕДОНИЯ.... ВИЖ СИ П.РДЯЛНИКА В ОГЛЕДАЛОТО И НЕ СА ПРИТЕСНЯВАЙ!!!
101
1
 
5
 
! Отговори
Гого преди 11 години
Тя Кунева може да си алармира,но министъра обясни,че такава опсност няма.Кучките си лаят,керванът си върви...