Борисов отсече: „Миличките пенсионери” без коледни добавки

Премиерът отстъпва от пълната забрана за тютюнопушене, рейтингът за него не е важен
Обновена: 9 дек 2012 20:57 | 9 дек 2012 19:00,
2032
Борисов отсече: „Миличките пенсионери” без коледни добавки
Снимка: архив, БТА

Няма да има коледни добавки, защото няма пари в бюджет. Това отсече премиерът Бойко Борисов пред bTV и сложи край на надеждите на пенсионерите за допълнителни пари по  празниците.

„Трябва да продължим със същата фискална политика. Кой политик не иска да даде?”, попита риторично Борисов и добави: "Кой иска да си превърне държавата в развалина". Той даде пример с тежката ситуация в Италия и Испания.

Финансовият министър Симеон Дянков до последно поддържаше тезата, че ако бюджетът не е на дефицит, ще има „бонуси” за пенсионерите.

„Как е говорил за коледни добавки, като прекрасно знае, че пари няма!”, учуди се днес премиерът. Борисов обаче добави, че е много доволен от финансовия си министър, който свършил много работа за финансовата стабилност.

Премиерът отново повтори тезата си, че сме най-бедните в Европа заради управлението на БКП.
„Цялата рода на Станишев е допринесла за това да сме най-бедни”, заключи премиерът.

"Миличките мои. Но те през годините главно поддържаха БСП – 22 години. Вижте им митингите. Не ги наказваме. Тези хора са им похарчили парите. Тези хора са държали държавата най-бедна. Но за съжаление носталгията към миналото ги държи там. Искам да дам много, но аз искам да мисля и за тези хора, които работят; тези, които искат да отиват на работа по добър път, да имат метро, да имат комуникации, да имат чиста среда и екология. Аз мисля и за тези хора, защото те са носители на прогреса. И виждате, че сега от април месец ще вдигнем и пенсиите", мотивира се Борисов.

Той не се притеснява, че личният му рейтинг спада по данни на социолозите. По думите на Борисов премиерският пост бил много обична и много мразен.

„Аз правя всичко, което правилно за държавата и ако сега дам коледни добавки, ще ми се вдигне рейтингът, но ще стане като други европейски колеги. Всеки трябва да си плати своя дан за стабилността на държавата”, отсече Борисов.

Той отново влезе в задочен спор с лидера на БСП Сергей Станишев, коментирайки думите му, че ГЕРБ могат да си отидат по друг начин.

„Те веднъж са убили дядо ми, така че аз приемам много насеризно тези работи. Взимаме необходимите мерки да се предпазваме от тези бандити, да се охраняваме, те са много страшни. Станишев е много страшен, той по другия начин ги разбира тези работи – по наследство, как се убиват хора, как се правят контракционни лагери, той прекрасно знае какво е било в Белене преди атомната централа да тръгне да строят там, как са давали хората на прасетата да ги ядат. Той знае какво е и затова неговият, другият начин е ясен, но мисля, че няма да му се дадем така лесно. Те са много страшни”.

Премиерът добави, че е абсолютно спокоен за предстоящите парламентарни избори. „Това, което строим и това, което правим и това, което още ще се направи до изборите, народът ще го оцени”, добави Борисов.

Той отрече да е „убил” СДС и дори се обиди на така поставения въпрос. „Ако има убиец на СДС, той се казва Иван Костов. Той е като като частник – меркантилен”, коментира Борисов. Според него Костов е зарязал пасивите в СДС  и с активите направил ДСБ“.

Борисов припомни как, още докато бил в болница след операция на крака, Иван Костов пръв го навестил. „Цветанов не можа да влезе от него”, спомни си Борисов. По думите му тогава „синият” лидер му казал" „Давай, ти си моторът на дясното”. „Не му прави чест”, обяви премиерът днес.

Изненадващо премиерът смекчи изказванията си относно тоталната забрана за тютюнопушене на закрито. „В ресторантите не трябва да се пуши поне до 20 ч. След 22 ч всеки работещ или семеен човек се прибира”, смята Борисов. Той се изказа в полза на отмяна на забраната, но остави на депутатите да решат как да подходят. Премиерът призна, че пуши, когато му се пуши, но излизал на терасата на Министерския съвет.

На въпрос какво ще прави, ако не е министър-председател след следващите избори, Бойко Борисов каза: Това не е ваша работа.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2032
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
призовавам пенсионери пушачи и майки и всички бедни българи да не гласувате за бея Бойко Тиквата и неговите лакеи той ни отхвърля и ние него
1
 
3
 
! Отговори
Dedo Mraz преди 11 години
До Гергьовденче,АЗ!
0
 
9
 
! Отговори
Гергьовденче преди 11 години
Българските студенти не харесват Бойко Борисов заради куцащата ни образователна система. Работещите и търсещите работа не го харесват заради осигурителната ни система и заради нарастващата безработица. Сега вече и пенсионерите не го харесват. Остана ли някой, който ще гласува за ГЕРБ на предстоящите избори?
1
 
4
 
! Отговори
милитари преди 11 години
А за миличките военни по 300 лв на калпак? Обясни ми Бойко що за перверзия е това? излез и обясни в ефир как се е получило като си мнооого отворен по всички въпроси.
0
 
6
 
! Отговори
дракула преди 11 години
и това за изказването гледаите да не станем като другите европеиски държави,аз казвам даи боже да сме като тях,защото уж сме наи добре от всички а сме наи големите мизерници в еврозоната
0
 
6
 
! Отговори
дракула преди 11 години
има една поговорка,,,,,,,,,,сития на гладния не вярва,а това за продължаването на фискалната политика,---------------имам предложение,дето ще ни мъчат да ни затрият в мизерия по добре да ни разтрелят всичките и да остане в държавата само боико,цецо и симеончо,дянков ще налага данъци на боико а цветанов ще следи дали тои ги плаща
0
 
11
 
! Отговори
ПЕСИМИСТ преди 11 години
До АнонименНАДАЙ СЕ КУ..Е НА ПИЯНИ ЖЕНИ !!!ОЛИГАРХИЯТА НА ЕВРЕЙСКИЯ СЪЮЗ НЕ Е ПО - ДОБРА ОТ НАШАТА !!!САМО Е ПО - ПРИКРИТА !!!ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА СА ПОСЛЕДНОТО КОЕТО ГИ ИНТЕРЕСУВА !!!ВСИЧКИ СА *** !!!
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А защо няма пари в бюджета? Къде са парите? За магистрали как има? Ааа, дава ги Европата! Ами, Европата да даде и за пенсионерите! Нека спазва европейските ценности за достоен живот!
0
 
11
 
! Отговори
варна преди 11 години
не, на герб ,във Варна се мре ,светофари на по 50 метра ,а дупки на всеки метър ,пълна абдикация на държавата от нашия град
2
 
18
 
! Отговори
въпрос???? преди 11 години
Може ли някой да ми отговори .Хора които искат да живеят като хора,като европейци ,спокойно ,щастливо ,с добро бъдеще и не са доволни от сегашното състояние на България ги наричат ***. ЗАЩО ХОРАТА КОИТО НЕ ХАРЕСВАТ ГЕРБ ги наричат ***?
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя *** от снимката няма ли кой да го свитне...
1
 
4
 
! Отговори
Биографии преди 11 години
Тези "способните" за всяка епоха си имат подходящата БИОГРАФИЯ.Гледали сме ги как си догаждаха " социалистические , сега станаха изстрадали капиталисти !Голяма *** е това !А новата капиралистка Надежда Михаилова , и тя забогатя като дойдоха на власт . ДЕСНИ - ЛЕВИ - и посредата ОХРАНИТЕЛИТЕ !Какво бъдеще за България ???
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да *** смотанякът, да ***, понеже е проста кратуна се изтърва, защо не иска да раздаде коледни добавки за пенсионерите, а именно, не гласуват за него. Дай тогава на господата ***, нали според думите на ЦЦ българския народ им е задължен !
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
като пак ще гласувате за герб кво се пънете да коментирате
0
 
24
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
Ние няма да хвърлим боко на свинете, макар той да го заслужава. Ще го турим в затворът, където той ще трябва да живее със 150 лв - т.е. колкото е минималната пенсия. От тия пари ще му се удържа за ток, вода, топло, храна, лекарства - докъдето стигнат. Много бързо ще му се стопи гушата тогава на ***.
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боко е пу*ка недо*е*ана.Пълен *** със се*суални комплекси зароди малка и неможещо пи*ка.Защо ли го оставят всички жени?
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗА КАКВО ИМ СА НА ПЕНСИОНЕРИТЕ НАДБАВКИ И ДОБАВКИ? НЕКА ДА ИМА БОНУСИ ЗА МАГИСТРАТИТЕ!
0
 
8
 
! Отговори
makaka преди 11 години
milichkiq Boko ostana bez elektorat s poz-zdrav pensionerite
0
 
12
 
! Отговори
марко-1 преди 11 години
Сега пиша третия том на Винету, та дано премиера да го прочете та да е малко по образован като прочете за себеси
1
 
27
 
! Отговори
пенсионер преди 11 години
Милички пенсионери,ние сме 2400000,затова само нашите гласове ще стигнат ,да дадем прав път на нашия ''любим''вожд.