Борисов отсече: „Миличките пенсионери” без коледни добавки

Премиерът отстъпва от пълната забрана за тютюнопушене, рейтингът за него не е важен
Обновена: 9 дек 2012 20:57 | 9 дек 2012 19:00,
2032
Борисов отсече: „Миличките пенсионери” без коледни добавки
Снимка: архив, БТА

Няма да има коледни добавки, защото няма пари в бюджет. Това отсече премиерът Бойко Борисов пред bTV и сложи край на надеждите на пенсионерите за допълнителни пари по  празниците.

„Трябва да продължим със същата фискална политика. Кой политик не иска да даде?”, попита риторично Борисов и добави: "Кой иска да си превърне държавата в развалина". Той даде пример с тежката ситуация в Италия и Испания.

Финансовият министър Симеон Дянков до последно поддържаше тезата, че ако бюджетът не е на дефицит, ще има „бонуси” за пенсионерите.

„Как е говорил за коледни добавки, като прекрасно знае, че пари няма!”, учуди се днес премиерът. Борисов обаче добави, че е много доволен от финансовия си министър, който свършил много работа за финансовата стабилност.

Премиерът отново повтори тезата си, че сме най-бедните в Европа заради управлението на БКП.
„Цялата рода на Станишев е допринесла за това да сме най-бедни”, заключи премиерът.

"Миличките мои. Но те през годините главно поддържаха БСП – 22 години. Вижте им митингите. Не ги наказваме. Тези хора са им похарчили парите. Тези хора са държали държавата най-бедна. Но за съжаление носталгията към миналото ги държи там. Искам да дам много, но аз искам да мисля и за тези хора, които работят; тези, които искат да отиват на работа по добър път, да имат метро, да имат комуникации, да имат чиста среда и екология. Аз мисля и за тези хора, защото те са носители на прогреса. И виждате, че сега от април месец ще вдигнем и пенсиите", мотивира се Борисов.

Той не се притеснява, че личният му рейтинг спада по данни на социолозите. По думите на Борисов премиерският пост бил много обична и много мразен.

„Аз правя всичко, което правилно за държавата и ако сега дам коледни добавки, ще ми се вдигне рейтингът, но ще стане като други европейски колеги. Всеки трябва да си плати своя дан за стабилността на държавата”, отсече Борисов.

Той отново влезе в задочен спор с лидера на БСП Сергей Станишев, коментирайки думите му, че ГЕРБ могат да си отидат по друг начин.

„Те веднъж са убили дядо ми, така че аз приемам много насеризно тези работи. Взимаме необходимите мерки да се предпазваме от тези бандити, да се охраняваме, те са много страшни. Станишев е много страшен, той по другия начин ги разбира тези работи – по наследство, как се убиват хора, как се правят контракционни лагери, той прекрасно знае какво е било в Белене преди атомната централа да тръгне да строят там, как са давали хората на прасетата да ги ядат. Той знае какво е и затова неговият, другият начин е ясен, но мисля, че няма да му се дадем така лесно. Те са много страшни”.

Премиерът добави, че е абсолютно спокоен за предстоящите парламентарни избори. „Това, което строим и това, което правим и това, което още ще се направи до изборите, народът ще го оцени”, добави Борисов.

Той отрече да е „убил” СДС и дори се обиди на така поставения въпрос. „Ако има убиец на СДС, той се казва Иван Костов. Той е като като частник – меркантилен”, коментира Борисов. Според него Костов е зарязал пасивите в СДС  и с активите направил ДСБ“.

Борисов припомни как, още докато бил в болница след операция на крака, Иван Костов пръв го навестил. „Цветанов не можа да влезе от него”, спомни си Борисов. По думите му тогава „синият” лидер му казал" „Давай, ти си моторът на дясното”. „Не му прави чест”, обяви премиерът днес.

Изненадващо премиерът смекчи изказванията си относно тоталната забрана за тютюнопушене на закрито. „В ресторантите не трябва да се пуши поне до 20 ч. След 22 ч всеки работещ или семеен човек се прибира”, смята Борисов. Той се изказа в полза на отмяна на забраната, но остави на депутатите да решат как да подходят. Премиерът призна, че пуши, когато му се пуши, но излизал на терасата на Министерския съвет.

На въпрос какво ще прави, ако не е министър-председател след следващите избори, Бойко Борисов каза: Това не е ваша работа.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2032
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
11
 
! Отговори
$!. преди 11 години
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ! -От Министерският съвет- Във връзка с обявеният от Календара на маите ден за Краят на света на 21.12.2012г., Загрижени за да могат хората да се подготвят подобаващо за своят край, по предложение на Б.Б., правителството взе следното РЕШЕНИЕ - Обявява 21.12.2012г. за НЕРАБОТЕН ден.Ако има оцелели, ще им се Наложи да отработват въпросният ден на 05.01.2013г. Приятно Прекарване.~2012~.~1<@>13~$!.
1
 
23
 
! Отговори
Алчен капиталист преди 11 години
ИСКАМ ЧОВЕШКА ЗАПЛАТА И НОРМАЛНИ ЧОВЕШКИ ПРАВА!НЕ ИСКАМ РАЗНИ ПОЖАРНИКАРИ,ОВЧАРИ,БАНИЧАРИ И ФИЗКУЛТУРНИЦИ ДА МИ СЕ ИЗЯВЯВАТ КАТО МУТРИ ЩОТ МОЖЕ ДА МИ ПРЕГОРИ БУШОНА....
0
 
17
 
! Отговори
баба преди 11 години
продължение така че бабите не могат да ядат асфалта и ще те проклинат цял живот а господ е силен към слабите запомни го това
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунистите не обещават да станем богати като алчните капиталисти!На нас и по-малко ни стига.
0
 
2
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
666, с тази разлика, че тия, нашите, даже и Фунт си нямат.
0
 
16
 
! Отговори
До Темида $! преди 11 години
Само с един замах и ето, Тиквата е вече Разполовена.Всички ние имаме ножове в къщи,нали, и не Само това!И накрая, но не последно, ако имате Желание и Възможност, Вие можете да Го Направите, нали! W.A.D.Времето Ви...Свърши.~2012~. ~1<@>13~$!.
1
 
13
 
! Отговори
баба преди 11 години
абе бабиното всезнаико ти като не ни дадеш пари ние не можем нищо да купим на внучетата ,няма да има оборот в магазините от там стоките ще залежат няма да има данъци за хазната и така ще загине и последното ни място по бедност и ще ни затриет от картата. ноти си умен бабиното защото ще вземеж паричките от европата ще пяостроиж там малко шосенце ща замажиш очите на хората другите в твоя бизнес и никои не може да хване колко са похарчени за прословутите ни шосета ,но хората не могат и бабите да
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мили герберасти на изборите ще ме хванете за шнура...
1
 
8
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...МИ ТРИ ГОДИШНО ПРАСЕ УГОЕНО Е ТОЧНО ЗА КОЛЕДА...!...ДЕНКУФ ВИНОЧЕРПЕЦ...ЦАЧКА СЕРВИРА...ФЕДОСКЯ ТАНЦИУЕ...ВЕСО ПЕЕ...!
0
 
6
 
! Отговори
Граждански протест преди 11 години
Човекът е Обществено животно.Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.Защо у нас "бюджетът" няма пари и Няма да има? Защото у нас към бюджетният "сектор" са БезсмисленНо "Закачени" около 800000 човека, чрез Безсмислен "Алгоритъм" за работа, а трябва ТЕ да бъдат десет пъти по-малко - 1% BG! Ако не бъде изпълнено Основното Правило за Вярно Съотношение между "АКТИВИ-стойност-качество-ефективност-РЕЗУЛТАТ" следва просто ФАЛИТ!.Защо у нас няма Закон за Фалит на Физическо лице, а в целият ЕС го Има? Кой има Интерес от това? Защо има разплащания в Брой? Защото са Непроследими у Нас, нали! И ето Ви Огромна Неконтролирана Престъпност.Защо касовите апарати у нас на Всеки "търговец" трябва Задължително да има on-line GPRS "непрекъсната" връзка с НАП? Никъде в ЕС го Няма това,а ние сме първи за това.Кой има Интерес от това? Който Изгуби Честността си, не може повече Нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат Само законите там,където няма Нравственост?Докогато това е истина,това ще е Истината!
0
 
8
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....У КНИГАТА ЗЛАТНИЯ ТЕЛЕЦ ИМА ПРАВИЛА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА МАЛКА БЕДНА ПРОСТА ДЪРЖАВА...ТО Е КАТО ТРЪСТА РОГА И КОПИТА...!...КОИ Я ЧЕЛ ЗНАЕ...!....БАЦЕ СЕ ПРАИ НА ВЕЛИКИЯ КОМБИНАТОР ОСТАП БЕНДЕР...!
0
 
11
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
А относно пушенето ... ТИКВО СКАПАНА, нали за работещите мислиш уж? Е, да те светна, работещите не ходят след 22.00 ч. по заведенията. С това разрешение пак се пуска аванта само на търтеите в държавата, чиито живот минава в щркане на пръсти и пръскане на нашите пари по чалгатеки нощем!
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 666! СУПЕР...да и да не забравяме че е коледа....
0
 
14
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...АКО ИСКАШ МИР С БАЦЕ ГОТВИ СЕ ЗА ВОИНА...!....ВЛАСТА НА ГЕРБ НЕМА ДА ПАДНЕ ПАРЛАМЕНТАРНО ШО БАЦЕ НЕЕ ДЕМУКРАТ А ПРАСЕ ИЗБЕГАЛО ОТ ***...НАЧИ...ТРЕА СЕ ФАНЕ ПРАСЕТО И НА ПАРЖОЛИ...*** ГЕРБ ДА СЕ ЗАТВОРИ...КАРАНТИНА...СВИНСКИ ГРИП...!
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 1704Една 1000 се раздава като бонуси другите отиват в тлъста банкова сметчица на кратунките..А да не говорим колоко неизгодни договори сключиха срещу комисионни и ни върнаха 100 години назад...
3
 
20
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
ГЕРБ водят ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИТИКА ЗА РАЗОРЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ...!ИСТИНАТА1. БОКО, Основната част от инвестициите на държавата се харчат за МАГИСТРАЛИ, от които ИКОНОМИКАТА НЕ ПОЛУЧАВА РАЗВИТИЕ..., а се обогатяват само 2-*** управляващи и техния властимащ приятел, а от 800 милиона закопани в асфалт ЕС признава за вложени само 150 милиона, а другите са от пенсиите и детските ЕТО ЗАТОВА НЯМА ПАРИ ЗА ПЕНСИИ, ДЕТСКИ И МАЙЧИНСКИ!!!2. БОКО, Раздаването на помощи, вместо ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ и създаване на трайни работни места ДОУБИВА ИКОНОМИКАТА!!!3. БОКО, ГРАБЕЖИТЕ НА МОНОПОЛИТЕ, които ГЕРБ подпомага, но те плащат по-малки данъци от квартален Плод-зеленчук и изнасят годишно около 8-10 милиарда евро РЕАЛНИ ПЕЧАЛБИ забива и последния пирон в ковчега на Българската икономика УПРАВЛЕНСКИЯ ДЕВИЗ НА БОКО Е: - ПРОБЛЕМА НА ДАВЕЩИТЕ СЕ Е ПРОБЛЕМ НА САМИТЕ ДАВЕЩИ СЕ (българските фирми и граждани) !!!БОКО, Това не е ЕВРОПЕЙСКА ФИНАНСОВА ПОЛИТИКА, а откровенна Американска СВРЪХ-ЛИБЕРАЛНА ДИВАЩИНА, която някои наричат СВЕТОВНА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА!!!
0
 
6
 
! Отговори
матрицата преди 11 години
GAME OVER
1
 
14
 
! Отговори
до 1704 преди 11 години
Ти *** ли си бе не е проблема че пари няма а че се крадат и се раздават като бонуси!
1
 
5
 
! Отговори
$!. преди 11 години
Девет Пилци се разбягаха, защото Сокола Ги Нападна.Осем Те останаха Тогава.Седем, седем са вече Те Сега? Шест, ШесТ ще Станат Утре Те. W.A.D.Времето Ви...Свърши. ~2012~. ~1<@>13~$!.
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Балшьой театър....