Борисов отсече: „Миличките пенсионери” без коледни добавки

Премиерът отстъпва от пълната забрана за тютюнопушене, рейтингът за него не е важен
Обновена: 9 дек 2012 20:57 | 9 дек 2012 19:00,
2032
Борисов отсече: „Миличките пенсионери” без коледни добавки
Снимка: архив, БТА

Няма да има коледни добавки, защото няма пари в бюджет. Това отсече премиерът Бойко Борисов пред bTV и сложи край на надеждите на пенсионерите за допълнителни пари по  празниците.

„Трябва да продължим със същата фискална политика. Кой политик не иска да даде?”, попита риторично Борисов и добави: "Кой иска да си превърне държавата в развалина". Той даде пример с тежката ситуация в Италия и Испания.

Финансовият министър Симеон Дянков до последно поддържаше тезата, че ако бюджетът не е на дефицит, ще има „бонуси” за пенсионерите.

„Как е говорил за коледни добавки, като прекрасно знае, че пари няма!”, учуди се днес премиерът. Борисов обаче добави, че е много доволен от финансовия си министър, който свършил много работа за финансовата стабилност.

Премиерът отново повтори тезата си, че сме най-бедните в Европа заради управлението на БКП.
„Цялата рода на Станишев е допринесла за това да сме най-бедни”, заключи премиерът.

"Миличките мои. Но те през годините главно поддържаха БСП – 22 години. Вижте им митингите. Не ги наказваме. Тези хора са им похарчили парите. Тези хора са държали държавата най-бедна. Но за съжаление носталгията към миналото ги държи там. Искам да дам много, но аз искам да мисля и за тези хора, които работят; тези, които искат да отиват на работа по добър път, да имат метро, да имат комуникации, да имат чиста среда и екология. Аз мисля и за тези хора, защото те са носители на прогреса. И виждате, че сега от април месец ще вдигнем и пенсиите", мотивира се Борисов.

Той не се притеснява, че личният му рейтинг спада по данни на социолозите. По думите на Борисов премиерският пост бил много обична и много мразен.

„Аз правя всичко, което правилно за държавата и ако сега дам коледни добавки, ще ми се вдигне рейтингът, но ще стане като други европейски колеги. Всеки трябва да си плати своя дан за стабилността на държавата”, отсече Борисов.

Той отново влезе в задочен спор с лидера на БСП Сергей Станишев, коментирайки думите му, че ГЕРБ могат да си отидат по друг начин.

„Те веднъж са убили дядо ми, така че аз приемам много насеризно тези работи. Взимаме необходимите мерки да се предпазваме от тези бандити, да се охраняваме, те са много страшни. Станишев е много страшен, той по другия начин ги разбира тези работи – по наследство, как се убиват хора, как се правят контракционни лагери, той прекрасно знае какво е било в Белене преди атомната централа да тръгне да строят там, как са давали хората на прасетата да ги ядат. Той знае какво е и затова неговият, другият начин е ясен, но мисля, че няма да му се дадем така лесно. Те са много страшни”.

Премиерът добави, че е абсолютно спокоен за предстоящите парламентарни избори. „Това, което строим и това, което правим и това, което още ще се направи до изборите, народът ще го оцени”, добави Борисов.

Той отрече да е „убил” СДС и дори се обиди на така поставения въпрос. „Ако има убиец на СДС, той се казва Иван Костов. Той е като като частник – меркантилен”, коментира Борисов. Според него Костов е зарязал пасивите в СДС  и с активите направил ДСБ“.

Борисов припомни как, още докато бил в болница след операция на крака, Иван Костов пръв го навестил. „Цветанов не можа да влезе от него”, спомни си Борисов. По думите му тогава „синият” лидер му казал" „Давай, ти си моторът на дясното”. „Не му прави чест”, обяви премиерът днес.

Изненадващо премиерът смекчи изказванията си относно тоталната забрана за тютюнопушене на закрито. „В ресторантите не трябва да се пуши поне до 20 ч. След 22 ч всеки работещ или семеен човек се прибира”, смята Борисов. Той се изказа в полза на отмяна на забраната, но остави на депутатите да решат как да подходят. Премиерът призна, че пуши, когато му се пуши, но излизал на терасата на Министерския съвет.

На въпрос какво ще прави, ако не е министър-председател след следващите избори, Бойко Борисов каза: Това не е ваша работа.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2032
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
4
 
! Отговори
Демокрация $! преди 11 години
Засега я постигнахме, но под формата на бедствена операция. Става дума за ЕЦБ (Европейската централна банка), която е най-малко демократичната от деполитизираните или политически недосегаеми институции в цялата организационна структура на ЕС. Със своя управителен съвет от 23 души, между които управителите на 17 национални банки от еврозоната, ЕЦБ разполага с повече власт да гради Европа, докато имиджът, който се оформя в очите на искрено демократичните европейци е имидж на дълбоко антидемократичен и технократски съюз,"
0
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...ШЕ ИМ ТУРИМЕ ФУНТ НЕКОИ ОТ ВАШИТЕ...ХИХИ... ОТ НАШИТЕ...ХААХА...!...АКО ТРЕА ВЕСО ШЕ РОДИ НЕКОИ ФУНТ...!
0
 
6
 
! Отговори
Граждански протест преди 11 години
"Допуснати бяха редица грешки и първата е в неправилните размери на еврозоната. Страни с различна производителност и различни уединени стойности на труда, които са решаващи променливи величини, не могат да имат единна валута. Така печелившите ще продължават да печелят, а губещите ще загубят още повече. Германия, Холандия, Финландия, Люксембург и някои други са природно надарени с "излишък по рождение", докато южните страни са неизбежно губещи.Другата грешка е, че в тази зле планирана валутна зона липсва единна фискална и социална политика. Налице са някои твърде хилави заместители и критериите от Маастрихт, които всъщност нищо не регулират, не могат да заместят един фискален и социален режим, който да е еднакъв за всички страни членки. Има начин да се реагира на това по нормативен път. Трябва да се зададе въпросът кой спечели най-много и пострада най-малко от допуснатите грешки. Според общоприето схващане именно тези страни би трябвало да заплатят загубите от грешките.
2
 
12
 
! Отговори
фен преди 11 години
Тая гад трябва се смачка.Вече и очевадно наглее
0
 
7
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ПРОООСС НАРОД СИЛНО БКП...!
1
 
10
 
! Отговори
Уплашен преди 11 години
Европейско развитие на България - Гейпаради,секти пълни с откачалки,ГМО храна,убийци с условни присъди......
1
 
5
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
666, Не, бе, баце, тоя не е Фунт. Той нема да лежи ни при царя, ни при НЕП-а, ни при следващия мандат на БСП, който се задава. Ще лежи единствено на парите, които му платиха за да ни затрие.
1
 
7
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....БСП И ГЕРБ СА ЛЕВА И ДЕСНА РЪКА НА КРАДЕЦО БЕ...!
2
 
3
 
! Отговори
$! преди 11 години
ПоЗдраВяваме политикЪТ БиБи, Известен сред политическиТЕ среди в чужбина и у нас - с прякора Му Мonkey - с песента --Батальонът се строява-- С Обич и много ТИ ЗдраВе - Неформална Гражданска Организация "WAKE$HELP"CO & W.A.D.На Гражданина Б.Б. пожелаваме здраве и щастие.
1
 
10
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
Те наистина са много страшни....НИКАК ДАЖЕ 200 ПИЯНИ *** ЗА 100 КИНТА ШЕ БУТНАТ СИЧКО...!...ЗАТОВА НА *** ТАИНО НАДБАВКИ МАНГИЗ У СЕКА ОБШТИНА ИМА КАСА ЗА ***...ПОСЛЕ ПЪЛНИ ТОРБИ ... А ВИЕ ***...!
0
 
5
 
! Отговори
Граждански протест преди 11 години
У НаС има ли Демокрация?
1
 
19
 
! Отговори
Кирилов преди 11 години
Боко,върни милиарда,който натрупа от далавери и комисионни и ще има за пенсионерите.Не може капанския *** да дава всяко тримесечие бонуси от хиляда лева нагоре,а за простолюдието да няма.Това значи,че думите казани вЧикаго са абсолютна истина.
1
 
6
 
! Отговори
$! преди 11 години
Му Мonkey! Рапона е ухилен днес, Отново си има Нови Кукли на конци, Но Защо трябва да Платим Всички за Това? Внимание! Няма да стане това което Говори Рапона, а това което Мисли.Лошото е - група Американски учени са Доказали, че Рапона Не Мисли.Доброто е - Усмихвайте се...Утре ще бъде по-зле.Отначало ли е нищо - и нататък Нищо.Всичко само се Изменя и нищо не се Губи...
2
 
7
 
! Отговори
1736 преди 11 години
призовавам всички които миллеят за България да се обединят за да изгоним червеите от герб.сдс,бсп,дпс,нфсб-атака-вмро.обединени срещу герберастите за България
1
 
10
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ИЗФЪРЛЯНЕТО НА БАЦЕ ОТ ПАРЛАМЕНТО ШЕ Е ДЕН ПРЪВИ ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА И НАЧАЛО НА БУЛГАРСКОТО ВЪЗРАЖДАНЕ...!....СТРОИ СЕ НОВ ПАРЛАМЕНТ СТАРИО МУЗЕИ НА ПРОСТОТИЯТА...!...ЗА ЕДИН МЕСЕЦ ЗАТВОР...БРЪЗА ПРОЦЕДУРА...!
0
 
2
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
До "Хейтър"?....ИМАТ ФУНТ...ДЕНКУФ...!
1
 
7
 
! Отговори
$!!!! преди 11 години
Дон Балон Решил, един скучен Зимен ден, да се погрижи за Демокрацията в страната Си Балонленд, и извикал Своят малък съветник с Голямата сянка Хер Флик.Дон Балон: - АЗ съм Решил, да подобрим Демокрацията у нас, но как АЗ не знам, повтарям - АЗ не знам? Хер Флик присвил очи зад потните си очила и казал: - Като Ви видях и Разбрах.Как да подобрим нещо, което го няма, но можем да подобрим това, което го има от 23г. У Нас! А то е Мутрокрация.А тя Лесно се подобрява, много е просто, Мутро се заменя с Демо(Народ) и имаме Резултат, който е Демокрация.А Тя, ако я Има, няма нужда от подобрения.Дон Балон се замислил дълго, навел глава на една страна, скрил ръцете си в предните джобове на панталониТЕ си, и погледнал тъпо обувките си ... и Разбрал - едната обувка била Лява, а другата Дясна!
0
 
4
 
! Отговори
браво преди 11 години
браво на коментара на номер 221 браво румене право в целта нека повече да се мълчи а да се умножавата твоите коментари
1
 
17
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
ТЕЗИ НАИСТИНА СА СТРАШНИБОКО отново влезе в задочен спор с лидера на БСП Сергей Станишев, коментирайки думите му, че ГЕРБ могат да си отидат по друг начин.Те веднъж са убили дядо ми, (Дядо му не е участвал във Втората световна война, в същото време е задявал жените в селото. Откраднал е кон. Убит е по тези причини, около 9 май 1945 година. Този който го е убил (участник във войната) е осъден на 12 г. затвор. Неговите близки от с. Хераково и сега могат да потвърдят, че той е убил конекрадеца, който се е задявал с жените на фронтоваците.) така че аз приемам много насеризно тези работи. Взимаме необходимите мерки да се предпазваме от тези бандити, да се охраняваме, те са много страшни.(Това вероятно включва стотина наемни убийци)Но- Цветанов наистина е много страшен!!! Той по другия начин ги разбира тези работи по наследство! Той знае как се убиват хора, как се правят концентрационни лагери, той прекрасно знае какво е било в Белене преди атомната централа да тръгне да строят там, как са давали хората на прасетата да ги ядат (Баща му е бил шофьр на МАСОВИЯ УБИЕЦ НА БКП - на началника на ДС и личен изпълнител на масови убийства, Григор Шопов.)Цветанов наистина знае ПО НАСЛЕДСТВО, какво е МАСОВО УБЕЙСТВО и затова неговият, другият начин е ясен, но мисля, че няма да му се дадем така лесно - ХОРА БДЕТЕ!!! Те наистина са много страшни.
1
 
4
 
! Отговори
$!! преди 11 години
Дон *** е Напушен Днес, ОтновО e награБиЛ, ТоЙ тревата...ОколО гората.А ОколО НЕго, ОтновО Обикалят в захлас, МалкиТЕ маймунки от нисЪК клас!