Всички тичат за помощ при мен, жалва се премиерът

Превръщаме държавата в застрахователна компания, ядосва се Борисов
14 дек 2012 21:00,
488
Всички тичат за помощ при мен, жалва се премиерът
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Едно време, като бях главен секретар, всички идваха при мен за помощ, станах кмет – идваха там, сега всеки вика "държавата да помогне", обяснява премиерът по време на заседание на Министерския съвет в сряда тази седмица.

От стенограмата на заседанието става ясно, че министър-председателят, зам.-министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов обсъждат  предоставяне на допълнителни средства от Държавен фонд „Земеделие” по бюджета на Министерството на земеделието и храните.

Найденов обяснява, че парите – 7 млн. лева, са необходими за Българската агенция по безопасност на храните за практикуващите ветеринарни лекари при изпълнението на мерките по програмите за надзор и ликвидиране на болестите по животните и за покриване на част от задълженията по сключени и неразплатени договори с екарисажите във Варна, Шумен и „Холсим България” АД.

Преди правителственото заседание изтече информация, че Найденов ще настоява за допълнителни средства за ветеринарните и за борба с градушките.

Въпросните 7 милиона са само за ветеринарните, обяснява министърът на земеделието след въпрос на премиера Борисов.

Министър-председателят не е много доволен от исканите допълнителни средства, защото по негови думи “всеки вика "държавата да помогне". Държавата е обща, на всички хора. Колкото й е по-малко ролята, толкова по-добре за държавата“, смята Борисов.

Той обяснява, че държавата дава милиарди за производство на зърно и по тази логика няма нужда да се отпускат средства за борба с градушките.

“Това е все едно на един магазинер да ходя да му направя покрива, за да не му тече вода в магазина“, обосновава се премиерът.

Нормално е този, който прави тази продукция, да си плаща – милиарди дотации отиват, а става въпрос за 3 милиона, които държавата да даде, при положение че милиарди, стотици милиони се изливат в тези браншове.

Нормално е всеки да си гарантира своята продукция. Утре ще кажат – да ни ваксинират животните без пари, да дотираме всяка една дейност. И затова тези 3 милиона ги спрях, продължава с тирадата си премиерът.

Според него държавата се превръща в застрахователна компания и всеки бранш може да каже “искам да ме защитиш“. По думите на Борисов това е много порочна практика.

Всеки трябва да мисли за себе си и за бизнеса си, заключава премиерът.

По други начин обаче седят нещата за Борисов, когато става дума за средства за образование, става ясно още от стенограмата. Министерският съвет прие проект на закон за изменение и допълнение на Закона за кредитиране на студенти и докторанти.

Искам да кажа, че от 2010 г. досега са раздадени 9 хиляди студентски кредита за над 32 милиона лева, с които са подпомогнати реално студентите и докторантите в страната с обучението си, обяснява Петя Евтимова, зам.-министър на образованието.

Браво! Тези неща ги обявявайте, да ги чуват хората. Защото като ни питат „Какво направихте за младите хора?”, виждаш колко – 32 милиона са много пари. Докторантите кога са взимали пари и колко са взимали в предишните периоди?, радва се Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


488
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
382
16
 
2
 
! Отговори
Емич преди 11 години
Бойко, бъди като Крум Страшний! Обичаме те!
381
0
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...ИМА ЛИ ДЕБЕЛИ БАЦЕТА У ФОРУМЕТО...?
380
0
 
10
 
! Отговори
Мусолини преди 11 години
Че то това не е за хвалба.Думите му означават, че държавната система никъде и в столицата и по места не работи и не действа ефективно, значи представете си каква държавна организация имаме изградена.С двете ръце мога да се подпиша например, че в моя регион Варна, държавната машина е изключително слаба и безволева, съдът е неефективен, както и всички други правоохранителни органи.
379
1
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....БАЦЕ АР СЕПУКО И ПОСЛЕ ТИ ПРАИМЕ ПАМЯТНИК У ***...ТЕКСТ:...ТИ БЕШЕ НАИ ГУУЛЕМИО *** КОИ СЕ Е ЗАВИРАЛ У НАШИО ПРИЗНАТЕЛЕН ***...!
378
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо на се произвежда, а и нищо няма вече за продан.К'вото имаше се продаде и окраде.В наличност е само ***'треала дето тук за нищо не става, но като е навън е отличник.Сега се питам дали проблема е в ***'треала?
377
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НФСБ
376
2
 
10
 
! Отговори
дЯДО ГОШО преди 11 години
Г-н Борисов Вие ги научихте все да искат но от къде като вече няма приватизация и П Р О И З В О Д С Т ВО.
375
0
 
6
 
! Отговори
Бай Вълчо от Хисаря преди 11 години
Ало......о АНОНИМНИЯ ОТ 445ПОСТ.Те онези де -,,НАГЛИТЕ,, които имат 4 дела за отвличания ,най-ниска миза е била на Киро Кирово/о 490 000 евра .Та ти се оптваш да ме обедиш ,че това са децата на народа ,А?/ОТВЛЕЧЕНИТЕ/Евала ти правим: Брато.Както се казва и аз искам да бъда ОТВЛЕЧЕН.
374
1
 
6
 
! Отговори
Бай Вълчо от Хисаря преди 11 години
До Христова и всички от форума.Моля Ви престанете да комуникирате по този начин./Напишете си скайпа и толкова.Кой колко е син и още повече: колко бледо,тъмно и неснам колко си синьо ще се проличи на изборите.Сега за статията.Тази снимка е от сряда.Тогава аз написах:К' ъв е този сватбар бре, братоци?Е' тва е най-яката снимкана седмицата.Да ама като видях една друга снимка от Осло се засрамих.Та ,искам извинение от всички ВиСедмицата още не е свършила и затова очаквам да има още смешки.
373
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей 363 напълно си прав -крадливите и некадърни комунисти не могат вече да отвличат децата на народа и да рекетират всичко живо и затова вият на умряло
372
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали за това си избран - да управляваш.
371
1
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....БУЛГАРИЯ ДИСНИЛЕНД ЗЕМЯ НА ГЕРОИ ВЛАКЧЕ НА УЖАСИТЕ...БАЦЕ МАШИНИСЪ ЦУФТАН СФИРКАТА ДЕНКУФ ЛОКОМОТО...ФЕДОСКЯ СПИРАЧ...ЦАЧКА ЦВЕТОФАР...АНЬО ТРАВЕРСА... !
370
2
 
2
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...ЦУФТАНУШКА ШЕ НАСЛЕДИ КУЛИБАТА НА БАЦЕ...!
369
1
 
2
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ФЛЕЗ У ПРОФИЛА СИ У ФАЦЕБАЦЕ И СПЕЧЕЛИ СИСЕ БАЦЕ ...!
368
2
 
4
 
! Отговори
khristova преди 11 години
До ДО ХРИСТОВАСега вече се разбрахме. Аз също уважавам хората , обикновенните симпатизанти на БСП , които държат на убежденията си, но те живеят с една нереална мечта.Нещо като "Града на благоденствието" на Томазо Кампанела.Управлението на БСП няма да донесе благоденствие на народа. Времената са други и хората са други.България изтърва момента да тръгне по най- добрият път и причина за това са ръководителите на БСП не обикновените членове.Системата е порочна и ражда пороци.
367
2
 
7
 
! Отговори
ДО ХРИСТОВА преди 11 години
ИДЕЙНО СИ МНОГО ОБЪРКАНА- ГОВОРЯ ЗА ТЪМНОСИНЬО, НЕ ЗА КОМУНИСТИЧЕСКО СИНЬО. КОСТОВ И НАДЕТО СА КРЕАТУРИ НА БКП, КАКТО И БОЙКО- СТАНИШЕВ СИ ГО ПРИЗНА. А НА БСП СВАЛЯМ ШАПКА, ЧЕ СИ ДЪРЖАТ ТВЪРДО КУРСА, НЕ СЕ ПРОДАВАТ КАТО ВОЛЕН И ЯНЕТО НА КОЙТО ИМ ПОДСВИРНЕ. ХОРАТА, КОИТО СА УМРЕЛИ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ , БИХА СЕ СРАМУВАЛИ ОТ ПРОДАЖНИЦИТЕ ОТ СДС, ДСБ, АТАКА И РЗС. ЗА КУНЕВА И ДУМА ДА НЯМА.ТЯ Е ОТ ЯСНА ПО-ЯСНА.
366
2
 
3
 
! Отговори
khristova преди 11 години
До ДО ХРИСТОВА.Къде и кой съм възхвалявала? Посочи ми израз!.Защо си толкова нервна и засегната като си тъмно-синя?Защо си толкова злобна? Много отрова си насъбрала и се чудиш на кой да си я излееш.Ми нека поговорим за Костов , щом си синя. Той разпродаде на безценица 64 печеливши предприятия.Продаде на безценица БГА " Балкан" и дестинациите.Измисли пагубните пенсионна и здравни реформи.Защо да говорим за Станишев,след като си синя?Познаваш добре маймунският свят.За Костов какво ще кажеш?
365
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Победител, на парламентарните избори, ще бъде българин, не евреин от Македония, или еврейка от Влашко, *** от Делиормана, или ***, от западна България.
364
3
 
10
 
! Отговори
ДО ХРИСТОВА преди 11 години
ГЛАСУВАЙ СИ ЗА КОГОТО СИ ИСКАШ, НО НЕ МИ ВЪЗХВАЛЯВАЙ НАЙ- ТЪПИЯ ЧОВЕК НА РЕПУБЛИКАТА. НЕ ТЕ АГИТИРАМ ЗА СТАНИШЕВ, ЗАЩОТО СЪМ ТЪМНОСИНЯ, НО ПРЕД СТАНИШЕВ БОЙКО Е КАТО НЕАНДЕРТАЛЕЦ ПРЕД АЙ ФОН. А ТВОИТЕ РАЗСЪЖДЕНИЯ НА ТЕМА МЪЖЕСТВЕНОСТ СА ИНФАНТИЛНИ. ЦЯЛА ЕВРОПА НИ СЕ ПРИСМИВА ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ ИЗБРАХМЕ ПЪРВО ЦАР, ПОСЛЕ МУТРА НА ВЛАСТ. С ТАКИВА ФЕНКИ КАТО ТЕБ- ДОТУК СЕ ДОКАРАХМЕ. ДА ТИ ИМАМ ВКУСА ! ТОВА НИТО Е МЪЖ, НИТО Е ЧОВЕК- ОРАНГУТАН.
363
0
 
5
 
! Отговори
fen преди 11 години
Ми тоя Б_А_С_Т_У_Н да се сети защо е така.Не му работи администрацията партията и депутатите.