България на гражданите подкрепи действията на БЛС

Правителството на Борисов краде от здравето на хората, твърдят оттам
Обновена: 16 дек 2012 12:05 | 16 дек 2012 12:05,
267
България на гражданите подкрепи действията на БЛС
Председателят на движението Меглена Кунева. Снимка: Bulphoto

Българският лекарски съюз (БЛС) постъпи по най-правилния начин, като отказа да подпише Националния рамков договор за 2013 година. Това съобщиха от пресцентъра на движение България на гражданите в коментар за вчерашното решение на съсловната организация.

Не само че правителството на Борисов не спази нито едно от предизборните си обещания, но и в безсилието си да намери финансови средства постоянно краде от здравето на хората чрез източването на Националната здравно осигурителна каса, посочват от политическата сила.

Управлението на Борисов не само че не зачита Българския лекарски съюз, но и се опитва постоянно да оправдава неуспешната си политика в сектора с представителите на здравното съсловие, добавят оттам.

От движението подкрепят действията на БЛС в отказа да подпишат НРД-2013, тъй като се предлага натоварване на НЗОК с всички досегашни задължения на държавата като онкологичната помощ, диспансерите, средствата за семействата без деца, допуска се безконтролното строителство на нови частни “болници”, без да се е увеличил капиталът на НЗОК.

От политическата сила смятат, че е налице безпомощност при събираемостта на здравните вноски, обосновавайки се с броя на неосигурените, достигнал 1,6 млн. души. Оттам смятат, че предложението за въвеждането на 3-годишен рамков договор е идеалният вариант за безконтролно пренасочване на финансови средства.

Те посочват като последна причина за решението си липсата на реални средства и последователна политика в здравеопазването.

Когато става въпрос за управление на здравеопазването при това правителство, се намираме в ситуацията, че “когато не знаеш накъде отиваш – отиваш наникъде”, твърдят от България на гражданите, като изразяват възторг от решението на БЛС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само Синята Коалиция ще спаси България от червената чума!
116
4
 
13
 
! Отговори
боко тиквата преди 11 години
тая червена баба яга пак на линия
115
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Основната грешка на този преход е,че комунизмът не беше заклеймен като престъпен режим.Не бяха осъдени виновните,а жертвите бяха забравениЗатова такива храненици на ЦК на БКП(ДС,КГБ) ,като ПРЪМОВА-кунева,Станишев,Семерджиев.младенов и сие... се вреждат в управлението на клета България,ограбена от бащите им...
114
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кунева,трябва да си много горда.Повече негативни коментари събира само Бойко Борисов.На станишката дори не му обръщаме внимание.
113
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе сериозно има ли някой дето мисли да гласува за тази? Тази е мека като гъба. Само да е натисне някой от някъде и ще подаде. А и то партията се състои от бегълци от другите партии ... старата песен на нов глас.
112
4
 
5
 
! Отговори
Декадент преди 11 години
До Кой? Ми за този явно който ни излага по целия свят с небрежната си тъпотия! този човечец става само за охрана на някоя кръчма.... и мазните пиявици около него които каде успяват, каде не да го манипулират - тоя Ралчев или Менда Стоянова, камо ли Фидосова... прсото е някакъв пълен ужас какви безсрамни кръвопийци са се сабрали...
111
4
 
9
 
! Отговори
да попитам преди 11 години
........кривоустата.Тя какво е направила за данъкоплатеца и каква заплата вземаше,като евродепутат?Не може един безработен вишист,регистриран в бюрото по труда,да плаща здравни осигуровки на крадливите лекари.Защо таксата при джипи е решено да процент от минималната работна заплата?Защо джипитата не издават касов бон за таксата?Въпроси много,както и кривоусти коминистки с пари!
110
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само Синята Коалиция ще спаси България от червената чума!
109
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как ли баламосва ***,ако въобще си прави труда да стигне до някой катун,или наивните хорица от село,които отчаяни от немотия са готови да се хванат за всеки с мазен глас обещаващ им всичко.И не загряват,че тя дълго е била във властта и освен поразии друго не е направила.
108
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно за магистрали ли я ползват здравната каса? Или за централи? :)
107
7
 
4
 
! Отговори
Dekadent преди 11 години
Само искам да попитам всички които скачат срещу Кунева, кой точно поддържат? Пробвахме вече всички варианти - чисти комунисти, такива с препрани досиета, наследници на монарси, прости силоваци.... да пробваме с някой които поне си е заслужил уважението сред хора които могат да се нарекат политици и правят политика. Докато не почнем да се интересуваме за КАКВО, а не за КОЙ гласуваме и после не държим сметка, не чак на другите избори, а веднага след като почнат да ни лъжат, нищо няма да се промени
106
2
 
3
 
! Отговори
Граждански протест преди 11 години
Страната е във Фалит Отново!Представителните политици си играят с Нас, защото Гражданите, просто, Нямат Постоянна Власт.Затова Вземете Всички Вие-Вашата Съдба в Своята Ръка! Пряка Демокрация е Решението за Това.Тогава и само тогава - политициТЕ ще Подлежат на Постоянен, Пълен и Прозрачен Контрол от страна на Гражданите!Референдум за представителна или пряка Демокрация -това е изходът за ДЕМОКРАЦИЯ.Кой Тип Демокрация ще има утре и у Нас? Референдум със Своят Глас, ще Реши Това за Нас!Действайте,Повтаряме Действайте Граждани.Цялата Власт е Ваша, а не на "представителниТЕ политици".Във Властта и по Конституция на РБългария, е Гражданите да Наложат Пряка Демокрация.Когато стане това - то Времето на Досегашните Безумни политици ще Свърши, и ще Настъпи Времето на Обикновените Граждани.Докогато това е истина, това ще е Истината!
105
12
 
5
 
! Отговори
мнение преди 11 години
Не мога никого да убедя,дали съм или не. Но направо съм щастлив, че ме доближаваш до нея.Много умна и много интелигентна.Само погледи част от стъпките.Никога не се нахвърля директно срещу останалите,никога не се хвали и нищо не обещава,не събира и хората пред себе си, тя ходи при тях и слуша и чува това , което те и споделяти мислят.Много съм нахален , но в близкото минало , само един друг БЪЛГАРИН, работеше така.За това и се възхищавам.И й желая ускрено успех,дори и с моя глас.
104
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каквото и да кажем за тази въртиопашка,все ще е малко.Но на нея очевидно не и пука гордо вдигнала глава и победоносно усмихната.Но Кунева,най-добре се смее този,който последен се смее.
103
2
 
10
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Милите какъв мерак за власт имат - подкрепят наред всичко що е срещу правителството с надеждичката ха дано и ние да се докопаме до столовете им че да яхнем стадото и да им покажем как пък ние можем да краде - намаляха ни паричките - време е да заредим ! Някой дали ще им се върже ?Колко гласа ще получат ?
102
1
 
1
 
! Отговори
до 130 преди 11 години
Пасторе, омръзна ни да копи-пействаш едно и също. Тези витиеви приказки нямат място в забързаното ни ежедневие. Влизай в крак с действителността и използвай правилно главните букви.
101
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази пръдла е човек от екипа на царя, които щяха да ни оправят за 800 дни.
100
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те се дърлят за пред хората,а ние гледаме сеир и им ръкопляскаме.Накрая ще им платим и сметката и пак ***...аните ще сме ние.
99
4
 
3
 
! Отговори
Граждански протест преди 11 години
Човекът е Обществено животно.Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.На бедните хора не им достига много, на алчните - Всичко.Няма значение дали сТЕ се продали или са Ви купили - все ще трябва да си го отработите Като ***.Когато Ви набиват нещо в главата,обикновено Ви изкарват Акъла.И Важните Клечки са от дърво.Утре, утре, винаги Утре и така минава Животът за Теб.Търговците и ПолитициТЕ продават това което не са Направили,крадците и ПолитициТЕ - това което не е Тяхно,проститутките,ПолитициТЕ и ЖурналистиТЕ - това което Не Би Трябвало да Продават.Кой още Твърди,че светът не се крепи на Търговията? Лошо живеят тези, които Смятат, че ще живеят Винаги.Който Изгуби Честността си, не може повече Нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат Само законите там, където няма Нравственост? Отначало ли е нищо - и нататък Нищо.Всичко само се Изменя и нищо не се Губи.Усмихвайте се...Утре ще бъде по-зле.Докогато това е истина,това ще е Истината!
98
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Очевидно в коментарите вече се включи и самата Кунева,или поне най-близкото и обкръжение.Защото да казваш на черното бяло трябва да си или много заслепен или много заинтересован.