България на гражданите подкрепи действията на БЛС

Правителството на Борисов краде от здравето на хората, твърдят оттам
Обновена: 16 дек 2012 12:05 | 16 дек 2012 12:05,
267
България на гражданите подкрепи действията на БЛС
Председателят на движението Меглена Кунева. Снимка: Bulphoto

Българският лекарски съюз (БЛС) постъпи по най-правилния начин, като отказа да подпише Националния рамков договор за 2013 година. Това съобщиха от пресцентъра на движение България на гражданите в коментар за вчерашното решение на съсловната организация.

Не само че правителството на Борисов не спази нито едно от предизборните си обещания, но и в безсилието си да намери финансови средства постоянно краде от здравето на хората чрез източването на Националната здравно осигурителна каса, посочват от политическата сила.

Управлението на Борисов не само че не зачита Българския лекарски съюз, но и се опитва постоянно да оправдава неуспешната си политика в сектора с представителите на здравното съсловие, добавят оттам.

От движението подкрепят действията на БЛС в отказа да подпишат НРД-2013, тъй като се предлага натоварване на НЗОК с всички досегашни задължения на държавата като онкологичната помощ, диспансерите, средствата за семействата без деца, допуска се безконтролното строителство на нови частни “болници”, без да се е увеличил капиталът на НЗОК.

От политическата сила смятат, че е налице безпомощност при събираемостта на здравните вноски, обосновавайки се с броя на неосигурените, достигнал 1,6 млн. души. Оттам смятат, че предложението за въвеждането на 3-годишен рамков договор е идеалният вариант за безконтролно пренасочване на финансови средства.

Те посочват като последна причина за решението си липсата на реални средства и последователна политика в здравеопазването.

Когато става въпрос за управление на здравеопазването при това правителство, се намираме в ситуацията, че “когато не знаеш накъде отиваш – отиваш наникъде”, твърдят от България на гражданите, като изразяват възторг от решението на БЛС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
19
 
! Отговори
БОЙКОТ НА ИЗБОРИТЕ ! преди 11 години
Тикви, Съсели, Сополи, Криви джуки... няма спасение за България !
16
1
 
12
 
! Отговори
муткуров преди 11 години
До до Марк: баракуда или хиена е ?
15
1
 
21
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
Малко е досадна Кунева с това, че е на всяко гърне мерудия, но лекарите са в правото си.Не и вярвам! С цел да спечели точки за изборите казва само това, което избирателите искат да чуят и е въпрос на време да се докаже, че ще води политиката на фурнаджийската лопата, според изгодата.Правилния избор е на последователни политици, чиито думи съответстват на делата, а делата съответстват на идеологията, която изповядват.Каква идеология изповядва Кунева според вас?
14
1
 
22
 
! Отговори
до Марк преди 11 години
Моля ви, не обиждайте скубара, говорим за баракуда.
13
3
 
29
 
! Отговори
муткуров преди 11 години
и тая проклетия-*** иска да е на масата ...с баницата
12
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кунева и нейната партия всъщност не инициират нищо. Това, което правят е да чакат да видят какво ще стане и да "яхнат" събитията, както в случая с БЛС. Г-жо Кунева, ялова сте.
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ти с такова здраве ще ни залееш,че направо няма се отървем от здраве.Само да те изберем.Я сега кажи какви заплати ще ни дадеш,за да знаем дали да гласуваме за теб.Твоят бивш съпартиец Бойко ни обещаваше европейски заплати и пенсии.Както виждаш вече дори ги задминахме европейците и по заплати и по пенсии.И сега въпроса ми е към електората:Има ли някой който още и вярва на тази празнодумка или историята ще се повтори за нови четири години.
10
3
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Какъв победоносен поглед е извадила Пръмовица!Всичко знае и като я изберем шъ ни оправи!
9
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кажи си Кунке какви ги дробите в Трилатералната комисия заедно с Пешо коня и Цветелинка и за колко сребърника продаваш страната ни!
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тая госпожа Пръмова от къде хрумна и тя партия да прави, но по-интересното е кой и повярва и кой я поддържа - огледайте се и сами ще прецените. Развява се достатъчно из царски партии и къде ли не и сега "горката" лидерка и се прищяло да е. Прекалено е лапала от обществената софра и за това никой не и вярва на брътвежите.
7
7
 
8
 
! Отговори
циганин преди 11 години
Давай Миглена мачакай гербаджииската *** ние *** сме с теб ако ни дадеш по 20лв за изборите
6
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ни интересува какво е казала или направила трилатералната ***. Само не ми я изкарвайте обществено отговорна!
5
2
 
19
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Мдааа - Пръмова и компания биха подкрепили всеки който е против управляващите които и да са те - въпроса е как да се покачат на клона - трудно но не е непостижимо - все пак сме на тоз хал заради неразумни гласоподаватели.Докато си мислим че държавата е длъжна да ни дундурка от раждането до смъртта -така ще е.Докато млади хора са готови да вигитират с 3-5 лв от мама или баба но да не работят - няма да има промяна.
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
се едно някой я е ударил с лопата в главата
3
2
 
10
 
! Отговори
Йо-йо преди 11 години
С тая сбирщина и полипатия дето се върти покрай нея ще открадне само на Тиквата к....
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ех, Кунке Кунке нямаш срама и достойнство да ни освободиш от твоето присъствие
1
8
 
18
 
! Отговори
Пръмова преди 11 години
Правителството на Борисов краде, искам и аз.