Няма да се строи върху дюните край Несебър

Общината саботирала проверката по казуса, глобяват я
Обновена: 4 яну 2013 15:40 | 4 яну 2013 15:40,
261
Няма да се строи върху дюните край Несебър
Министър Лиляна Павлова Снимка: БТА

Разрешението за строеж върху спорния терен от 29 декара край Несебър се отменя, съобщи регионалният министър Лиляна Павлова.

На терена е имало разрешение за строителство на 122 жилищни сгради, което е отменено, защото е издадено незаконосъобразно, каза Павлова. По думите й то е издадено от главния архитект на Несебър  абсолютно незаконно, без технически и дори идейни проекти.

Припомняме, че точно преди Нова година еколози алармираха, че върху 29 декара защитена площ е започнал строеж на жилищен комплекс. Теренът е част от мрежата "Натура 2000", защото на територията има изключително редки сиви дюни. По разпореждане на премиера строежът беще спрян, а земеделският министър обяви, че експерти от няколко министерства и представители на екоорганизации започват проверка по случая. 

В  искането за строителство няма техническа инфраструктура, улици, ВиК, електричество, трафопост, собствен водоизточник и заустване на отпадъчните води, обясни днес Лиляна Павлова.

Разрешението е направено по т. нар.  Четвърта категория, където не е нужно да има такава техническа инфраструктура, поясни Павлова.

Още по темата
Одобряването на Подробния устройствен план от Общинския съвет на Несебър и издаването на разрешението за строеж е станало през август 2007 година само за три дни, обясни тя.

След писмо от премиера Бойко Борисов прокуратурата започна проверка на всички разпоредителни сделки с държавна и с общинска собственост в Несебър. Борисов настоява проверката да обхване периода от 2004 г. досега.

Той иска да се проверят и свързаните със сделките разрешителни, издадени от отделни министерства и ведомства, както и на всички длъжностни лица, участвали във вземането на решенията и издаването на документацията.   

Подробните устройствени планове на всички крайморски общини се правят от ЕТ "Архитект Калин Тихолов" и ще е интересно дали прокуратурата ще провери това съвпадение, каза Павлова.

Общината категорично саботираше проверката на казуса. Общината и главният архитект на Несебър ще бъдат глобени. Санкцията ще бъде между 1000 и 3000 лева, посочи министър Лиляна Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
1
 
6
 
! Отговори
България преди 11 години
Земя за продан, овце за стигане.
141
2
 
7
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
Я да видим нещо:- През 2008 г. /управляват червените/ - батко и братко с обазувано дело, съд и конфискация. Главен прокурор - човек на червените- През 2013 г. /управляват светло сини/ - Миро, Цецо и кумецо с образувано дело, съд и конфискация. Главен прокурор - много силно подкрепен от ББ и ЦЦ.Ха сега да видим, АМА ЕДВА ЛИ!Боко, ако не знаеш, какво да кажеш на прокурора:- Цялата сделка е придвижена в необичайно бързи за държавната машина срокове. Само три седмици след последната продажба на терена, при това в последния работен ден преди Коледа - 21 декември, главният архитект на Несебър Валентин Димов издава разрешение за строеж на 122 жилищни сгради върху земята. В първия етап трябва да се направят 36 от тях- Кумецът на Цветанов - Тодор Иванов Бояджиев, е съдружник с управителите на фирмата купила дюните в Несебър- Общата фирма на Тодор Бояджиев с управителите на "СЛЕ груп" се казва "БИЙЧ ХОЛИДЕЙ" ООД с ЕИК 202221654. Учредена е едва преди три месеца в Несебър, на 04.09.2012 с капитал от 100 лв. показват данните от Търговския регистър. Тодор Бояджиев има 50% от капитала, а Лъчезар Богданов и Станимир Стоянов по 25%. Самото име на фирмата, което се превежда като "плажна почивка" е индикация какъв бизнес възнамерява да развива."СЛЕ груп" и "Бийч холидей" делят един и същ офис в Несебър; ул. "Отец Паисий" 27а, като само етажите са различни. . - Собственикът на фирмата "Ти Ви Би" ООД Тодор Иванов Бояджиев, Е СЪЩИЯТ, който преди две години е прехвърлил на Цветан Цветанов два от шестте му апартамента на занижени цени се оказа съдружник с управителите на фирма "СЛЕ груп", сочи разследване на "Биволъ".(- АХА-А-А-А, ЕТО ЗА КАКВО БИЛ ПОДАРЪКА!!!)
140
1
 
9
 
! Отговори
ЕвроПси преди 11 години
Бог ни даде уникална природа,нашите тръгнаха да я ЗАТРИЯТ !!
139
2
 
3
 
! Отговори
Sen Trope преди 11 години
nema da se varna nikoga v BG , blagodaren sam na Vazroditelen proces , ako ne be stanalo tva 6teh dasm beden v BG
138
3
 
5
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
Какво стана...- КЪДЕ СКРИХА МИРО-ШАРАНА..., ДА НЕ ГО САМОУДАВИХА ВЕЧЕ...
137
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герб-.далавера-смърдиииии
136
4
 
5
 
! Отговори
дивия изток преди 11 години
А бе къде е цецо и кумеца и к'во стана с тия бургаски терористи нали не бяха Американци а араби пък се оказа,че живеели в Мичиган САЩ.И защо Лилето извадиха от табакерата да ги замазва далаверите,до кога ще продължава тоя скапан сериял"Предишните са виновни"и оня другия"Кучетата(народа)си лаят,а кервана(мафията)си върви",кога ще почнат да снимат нови филми от рода"Стигнахме ги Европейците и Американците"....
135
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе това прасе от снимката как е Уцелело по коледа и нова година
134
4
 
9
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
Приятели,БАЛАМОСВАТ НИ С КРАЖБИ ЗА 2-3 МИЛИОНА, ЗА ЗА СКРИЯТ, ЧЕ:Корумпираните БОКО и Аньо Ангелов не признават понятия като Държавна изгода! Защото превъоръжаването на авиацията, може да прерасне в ТЕХНОЛОГИЧНО превъоръжаване на БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ, А ТЕ ДАВАТ 700 МИЛИОНА ДОЛАРА (при 15% комисионна) ЗА БРАКУВАНИ САМОЛЕТИ!!! - Най-важното при съвременните сделки с оръжие е ОФСЕТА...!!!- ГЕНЕРАЛИТЕ НИ, завършили школи за партийни секретари, СА ИКОНОМИЧЕСКИ НЕГРАМОТНИ ЗАЩОТО ВАЖНО Е не кога е произведен, нито колко живот му остава ЕДИНСТВЕНОТО ВАЖНО НЕЩО Е ОФСЕТА!!!- Това са обратните инвестиции, които продавача на оръжие прави в държавата купувач, във военни (преки) и цивилни (не преки) обратни инвестиции. Например Швеция предлага нови самолети със 120% офсет, а е тя е държавата с най-висока производителност на труда в Европа (България с най-ниската).- При купуване на бракувани самолети (втора ръка) ОФСЕТ НЯМА И ПАРИТЕ НИ ЩЕ СЕ ЗАГУБЯТ БЕЗВЪЗВРАТНО ЗА ИКОНОМИКАТА НИ!!!- Да вземем като пример закупуването на нов универсален тактически изтребител, защото разходите по поддръжка на изтребители втора ръка са поне двойно по-големи и не носят никакви икономически ползи, що се отнася до индустриалното сътрудничество (офсет)"- Примерно - Даваме на Швеция 1.0 милиард Евро за нови самолети Грипен, срещу което Швеция, при 120% офсет (какъвто предложиха на Чехия, Полша и Унгария), с техни пари построяват в България цивилни (или цивилни и военни) заводи, за 1.2 милиарда Евро...!!!- ТАКА ПАРИТЕ НИ ЗА ОРЪЖИЯ МОГАТ ДА СЕ ПРЕВЪРНАТ В СВРЪХ-ТЕХНОЛОГИЧНО ОБНОВЯВАНЕ НА ИНДУСТРИЯТА НИ!!!- В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ КУПУВАМЕ 100 ТОНА СКРАБ
133
1
 
9
 
! Отговори
Бат маню и робите преди 11 години
На крадливата ръка ноктите ще режат. Тези архитекти, общински служители и разни дребни подписващи и пренасящи папките са почти невинни. Този който може по телефона да решава подобни проблеми, по телефона ги е създал! Законодателно трябва да се пази българската природа, а не с медийни акции!
132
1
 
7
 
! Отговори
притеснен преди 11 години
Както върви на Запад,българин ще стане лоша дума !!
131
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕЩО МИ СЕ ГУБИ ПЕС СТАНИШЕВ, ДА СКОЧИ ПО ВЪПРОСА.Снишил се е нещо, май са му засегнати личните семейни интереси.
130
3
 
1
 
! Отговори
KGB преди 11 години
Todor Jivkov dali e varnal 7-te milione lv. na Darjavat toest na Balgaria , nema informacia za tova
129
1
 
9
 
! Отговори
Петър преди 11 години
До ChikagoИ как реши, че съм по-беден от теб?! Защото живея и работя в България?!! Работил съм и в САЩ, за не повече пари. Освен това "богатството" в живота определено не се измерва с пари. Живота ми е 100 пъти по-богат от твоя емигрантче :)
128
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Главна прокуратура започва 5 дела срещу Тодор Живков.През 1990 г. е образувано дело за насилствената смяна на имената на българските турци и принудителното им изселване от 1984 г. до 1989 г. До 1998 г. Върховният съд връща делото 4 пъти за преразглеждане във Военна прокуратура. През 1990 г. Тодор Живков е официално обвинен. Арестуван е на 18 януари 1990 г. През юли 1990 г. мярката за неотклонение е заменена с домашен арест.
127
5
 
7
 
! Отговори
Истината! преди 11 години
ГЕРБ се готви да вкара България във война с Иран!Израел и САЩ са се договорили Боко Тиквата да обвини Иран и Хизбула за атентата в Бургас за да си запази властта и тайната за тъмното му миналo!
126
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 8888 и после какво идва паравана на Доган др. Станишев.Ще настане рай отново за крадци убийци и престъпници.Дори един от киларите извика огън служба не остана след 6 месеца сме вън като падне Бойко.Гласувайки срещу Бойко гласувате за свобода на престъпниците.
125
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На 25 февруари 1991 г. започва процес заради незаконно раздаване на апартаменти, коли и представителни пари от УБО. На 4 септември 1992 г. Върховният съд признава Тодор Живков за виновен и го осъжда на 7 години лишаване от свобода, както и да върне на държавата 7 млн. лева. През януари 1994 г. присъдата е потвърдена. На 9 февруари 1996 г. общото събрание на наказателните колегии отменя присъдата му.
124
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак ни баламосват- разреешителни.....дюни....горски фонда.....дрън дрън.А основния проблем е, че държавата в лицето на МЗХ продаде 29 дка на 10 пъти по-ниска цена
123
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едно от сериозните разкрития, около които се върти сюжетът на лентата е, че Живков се е опитал да изкара България от Варшавския договор. Интересна гледна точка по темата дава интервю във филма с баварския министър на науката, технологиите и културата Фридрих-Вилхелм Ротенпилер, който навремето е бил свидетел на срещите между Живков и Щраус като сътрудник на тогавашния немски премиер. Според него Живков ухажвал Щраус, защото е търсил някой, който да му отвори вратите към Европа.