Бойко Борисов: АЕЦ "Белене" не трябва да се строи!

Указанията за членовете на ГЕРБ ще бъдат да гласуват с "не" на референдума
Обновена: 6 яну 2013 19:57 | 6 яну 2013 12:05, Елка Василева
1218
Бойко Борисов:  АЕЦ "Белене" не трябва да се строи!
Бойко Борисов. Снимка: архив, Reuters

АЕЦ "Белене" не трябва да се строи, заяви премиерът Бойко Борисов по TV7.

Той добави, че по тази тема са единомишленици със Сергей Станишев, който умишлено не е подписал договор, знаейки, че проектът е пагубен за България.

„Това е една от малкото теми, по които ние с бившия премиер сме единомишленици – че АЕЦ „Белене” не трябва да се строи. Ако е искал да я строи, просто е щял да подпише договор, в който като във всеки договор ще има цена, обосновка и др. Той умишлено не го е подписвал години наред, за да не се случи“, посочи премиерът.

„За да няма никакви спекулации, никакви колебания, никакъв шанс този проект, който Станишев умишлено не е подписал, защото той самият е знаел, че проектът е пагубен с огромната си цена за България, за което му благодаря, че не го е подписал, за пред очите на партията си, прави сега така, че да е „да”, посочи Борисов.

Премиерът обясни, че извън референдума ГЕРБ е за изграждането на седми реактор в Козлодуй и удължаване живота на пети и шести реактор.

Указанията за членовете на ГЕРБ обаче ще бъдат на референдума да гласуват с "не" за изграждането на АЕЦ "Белене", каза Борисов.

От своя страна Диан Червенкондев (ГЕРБ, заместник-председател на комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм в НС) заяви, че най-важното е гражданите да гласуват на референдума. „Нашата задача е да направим този вот информиран. Хората да знаят какво да гласуват. Дали „ да” или „не”“, каза Червенкондев.

Явор Куюмджиев, председател на Националния съвет на БСП по енергетиката и енергийните ресурси, каза обаче, че политиците от ГЕРБ „направиха едно престъпление като спряха проекта „Белене” и още едно закононарушение, когато подмениха въпроса. Защото не трябва да забравяме, че референдумът беше иницииран от подписка, събрана от близо 800 000 български граждани под един друг въпрос. Този въпрос беше подменен под егидата ужким редакция“.

Политологът Огнян Минчев също изрази мнение, че не референдума трябва да се гласува с „не“. „Първо да кажем, че всички трябва да отидат да гласуват. Защо - защото някой от ваше има или от твое име иска да изхарчи едни двадесет милиарда лева и иска да ни ги плъзне и ние след това да ги връщаме. Иска да ги изхарчи тези двадесет милиарда лева за нещо, което категорично не ни трябва, нямаме нужда от него. Иска да ги изхарчи, за да може да ни продава скъп ток, да забогатява, да си купува партии, политици, да ни управлява и да ни язди докато сме живи ние, децата и внуците ни. Затова трябва да се отиде да се гласува с „не”“, каза Минчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
749
2
 
3
 
! Отговори
777 преди 11 години
Боко е много уморен той прав ще заспи кто го гледам. А ми ако знаеше поговорката за лисицата дето лапна конското копито и после видяла голям зор та втори път първо го мерила на изхода че и той завалийката .
748
5
 
15
 
! Отговори
ааа преди 11 години
Всеки който е против грабежницата ГЕРБ да гласува с ДА!Това ще покаже на гербаджиите колко са обичани от народа!
747
9
 
6
 
! Отговори
до 1039 преди 11 години
Когато се строят магистрали , детски градини , пречиствателни стации е лошо за България. А , атомни централи е добре?
746
4
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
абе тази хелуинска американска тиква до вчера говореше,че всички от герб щте гласуват по съвест кой както смата за правилно а днес се извъртя на 180 градуса и чрез диктат им налага да са против белене.е нема щто мафиота и мутра борисов си показва кожата на престъпник щтом се налага на своите членове със сила бойко няма да го бъде дълго дните му са преброени и може да падне преди изборите.тоталитарните режими и диктаторите като борисов винаяги свършват с оставка или губят изборите.оставка на бори
745
5
 
8
 
! Отговори
Р. Овч. преди 11 години
Аргумент Тринадесети: АЕЦ Белене ще реши демогравският проблем...а Червената бабичка ще излезе от реанимацията !
744
10
 
5
 
! Отговори
Яко преди 11 години
Смешно е - ще отидат под строй пенсионерите да гласуват "ЗА". Дори няма да се замислят да питат децата и внуците си, които са реалните "инвеститори" и евентуалните "ползватели" на бъдещата "придобивка". Все едно да правиш за внуците си тоалетна на двора... щото ти така си знаеш. *** на двора за 22 милиарда. Честито!
743
3
 
9
 
! Отговори
до Поколения преди 11 години
Ти ли бе нищожество ни издържаш?Къде работиш и кой го построй това място?В какво жилище живееш? Сам ли го построй или купи скоропостроено?Кой ти даде безплатно образование и здравеопазване? Какво полезно произведе през жалкият си животец?Влечуги като теб са ни в повече!
742
1
 
3
 
! Отговори
ЦИГНИН преди 11 години
За Ромите ще има ли стимул да гласуват ?!?!
741
1
 
1
 
! Отговори
пенсионер преди 11 години
господа ,НОВИНИ БГ днес не ми пуснаха нито един коментар на нито една новина.
740
4
 
5
 
! Отговори
Р. Овч. преди 11 години
Аргумент Дванадесети: С построяването на АЕЦ Белене ставаме по-независими...от Косово !
739
4
 
7
 
! Отговори
Избягал преди 11 години
Четейки коментарите ви, от такъв народ -такива "лидери"!Заслужавате се взаимно!
738
9
 
6
 
! Отговори
станишев преди 11 години
До пенсионерите - токът не се яде , по добре по-високи пенсии . Затова гласувайте с НЕ на Белене.
737
12
 
6
 
! Отговори
Поколения преди 11 години
Хората, които в момента са "ЗА" (поради това, че сляпо следват партийната повеля) след 15-20 години просто няма да ги има. Така стана и след социализма. Градиха една неефективна и ненужна икономика, която се срина в реални пазарни условия. Цената я платиха децата им, плащат я и днес. Те пак искат да го хакнат на младите, на децата си, на внуците си. Осъзнайте се бе, пенсии, всичко опропастихте, днес ви издържаме ние, искате да ни тежите на раменете още 100 години!!!
736
1
 
0
 
! Отговори
ДО 1025 преди 11 години
Млъкни бе. И без да говориш личи какъв си.
735
3
 
9
 
! Отговори
ние-от 4-ти километъ преди 11 години
Никакви АЕЦ!Само волтаични системи!!!Оскъпяват тока,но ще напълнят гушите на Цветелина и тарикатите около нея!
734
7
 
13
 
! Отговори
до Молба преди 11 години
Ако знаеш колко ти е промито мозъчето, ще се гръмнеш. Аз не съм "дядо", но съм категорично ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ. И не защото съм за БСП. Това пък в никакъв случай. На референдума няма да гласувам, защото няма да бъда в България. Отпуската ми свършва и се връщам на работа, а бачкам в чужбина. И знаеш ли защо съм ЗА Белене. Ще ти обясня.ЗАЩОТО СЪМ БЪЛГАРИН!Странно ли ти се вижда или смешно. Това, че искам родината ми да просперира. Това, че съм патриот.ДА НА АЕЦ БЕЛЕНЕ, ЗАЩОТО СЪМ БЪЛГАРИН И ОБИЧАМ БГ
733
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЩЕ ГЛАСУВАМ С ДА НА БЕЛЕНА НАПУК НА БОЙКО! ТАКА КАКТО ТОЙ ПРАВИ ВСИЧКО НАПУК НА БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ !ТАКАВА ГАВРА С ПЕНСИОНЕРИТЕ - НИКОГА НЕ Е БИЛО ! НИТО ЛЕВ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ !НИКАКВА ЧОВЕЧНОСТ У НЕГО !ПЪЛЕН ПРОВАЛ Е НЕГОВОТО УПРАВЛЕНИЕ ! ГЕРБ Е ПОСЛЕДНИЯ ЕШЕЛОН НА БСП!ВСИЧКИ СА ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ ! И ТАЗИ КУНЕВА - КАК СЕ НАТИСКА ДА УПРАВЛЯВА ! ТА НАЛИ ТЯ СПРЯ 5-6 БЛОКОВЕ НА АЕЦ -КОЗЛОДУЙ!! АМА, ЧЕ НАХАЛНИЦИ !
732
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
българия загива.кво белене ,кви 5 лева.я се спрете малко.централа ше ми строят.не се ли виждат ,че немат кво да ядат,технологии ше ми развиват.
731
11
 
8
 
! Отговори
ТОК ИМА В БЪЛГАРИЯ! преди 11 години
...имаме износ на ток---ТАКА СИ КРЕПИМ БЮДЖЕТА!СКОРО ,НЯМА ДА ИМА КЪДЕ ДА ИЗНАСЯМЕ ....КОМШИЙТЕ СИ СТРОЯТ ЕЛ.ЦЕНТРАЛИ !АЕЦ-Белене , не ни е нужна!РАЗШИРЕНИЕТО И ОБОРУДВАНЕТО НА АЕЦ-КОЗЛОДУЙ , Е НАПЪЛНО ДОСТАТЪЧНО!20-млрд.э.....СА НАПЪЛНО ИЗЛИШЕН ХАРЧ ,ЗА БЕДНАТА НИ ДЪРЖАВИЦА!ТОВА ,САМО ЩЕ РАЗБИЕ ИКОНОМИКАТА НА СТРАНАТА И ЩЕ НИ НАПРАВИ ЗАВИСИМИ ОТ РУСИЯ И ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ У НАС!ПЪЛЕН БОЙКОТ НА т.н."референдум"!
730
4
 
12
 
! Отговори
Orda преди 11 години
"Демократът" Свети Свети Бойко и Борисов - Българоубийци нарежда герберастите как да гласуват на референдума. Егати демократичната партия.