Кумът Цветанов няма притеснения за сделките в Несебър

„Смятате ли, че ще си позволя лукса да се заиграя по този начин“
Обновена: 8 яну 2013 14:48 | 8 яну 2013 12:23,
357
Кумът Цветанов няма притеснения за сделките в Несебър
Цветанов откри обновеното общежитие в Академията на МВР. Снимка: БТА

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов няма притеснения, че името му се свързва със сделките с имоти в Несебър. МВР шефът нямал нищо общо със случая.

Той потвърди, че бизнесменът Тодор Бояджиев, който в медиите се свързва с дружество, сключвало сделките, му е семеен приятел. Цветанов призна, че семейството му е кумувало на дъщерята на бизнесмена.

„Аз съм кум на много семейства и кръстник на много деца, коментира МВР шефът. „Това че познавам някого, по никакъв начин не го облагодетелства. Смятате ли, че през всички тези години, с тази борба срещу  организираната престъпност, ще си позволя лукса да се заиграя по този начин“, попита риторично Цветанов.

Точно преди Нова година еколози алармираха, че върху 29 декара защитена площ е започнал строеж на жилищен комплекс. Теренът е част от мрежата "Натура 2000", защото на територията има изключително редки сиви дюни.

Появиха се и съмнения, че имотът е продаден на изключително занижена цена, като първият купувач е спечелил милиони при препродажбата му. 

Още по темата
По информация в медиите Димитър Петров, тъст на шефа на футболния съюз Борислав Михайлов, платил за тях 581 212 лв., а на следващия ден ги продал за 4 млн. лв. на фирма, близка до кумеца на вътрешния министър Цветан Цветанов - Тодор Бояджиев.

По разпореждане на премиера строежът беше спрян, прокуратурата и НАП започнаха проверка по случая. Вчера министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова анонсира промени в законодателството, които ще забранят окончателно строежите върху дюни.

„Нямам абсолютно никакво отношение с този процес и разбрах от медиите за евентуалната връзка, която приписват на вицепремиера Цветанов“, заяви днес министърът.

„Уверявам ви, че нито сега, нито в минал период от време, нито в бъдещ период от време ще имам някакъв интерес икономически в каквато и да било област, добави той.

Според него анкетната комисия, която ще нищи случая, ще покаже през последните години кой какви заменки е правил, кой с кого е свързан.

„Смятам, че ще е доста интересно да чуем какво ще обяснява Сергей Станишев за брат си, който е бил сериозен консултант за изграждането на подобни курорти и терени, които са били в защитената зона“, отсече Цветанов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 325Мислиш с това, на което хората сядат.
251
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не са ни виновни политиците. Ние сме си виновни че търпим робовладелци работодатели. Наъ зле се плаща в България. Вече е доказано че произвеждаме 2,5 пъти повече отколкото получаваме. Къде отива разликата? Да не говорим за осигуровките дето работодатели гледа всячески да избегне да плаща. Защо търпим? Не можем да стачкуваме 2 седмици ли ? Или месец ако се налага?
250
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я вижте колко им а Валентин Златев или Сергей Станишев. Наследил и има. Огледаъте се около вас зада видите колко много хора дето се водят "бедстващи" бизнесмени имат много повече. А какви заплати плащат? Вчера господин Божидар Данев, председател на БСК се възмути че нямало кадри за бизнеса ни !!!!!! Ами като ни е толкова експлоатиращ бизнеса кой ще иска да продава труда си на безценица? За полицаи кандидатсвали по 10 човека а за бизнеса нямало желаещи. Ами като са робовладелци как да има?
249
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той нямаше притеснения и за 6-те апартамента.Той за нищо няма притеснения.Ние трябва да имаме притеснения за това с кой акъл ги избрахме.
248
0
 
2
 
! Отговори
FBI преди 11 години
balgarska mu rabota , demek PARTIZANSKA
247
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е луд тоя,който изяжда зелника,луд е тоя,който му го дава!-българска поговорка!
246
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смятам, че ще е доста интересно да чуем какво ще обяснява Сергей Станишев за брат си, който е бил сериозен консултант за изграждането на подобни курорти и терени, които са били в защитената зона, отсече Цветанов.................................................Това АПАРТАМЕНТЧО остави на нас да преценим!Ти отговори за СВОИТЕ кражби!
245
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смятате ли, че ще си позволя лукса да се заиграя по този начин..................Да,смятаме,след 6-шесте АПАРТАМЕНТА наглоч!
244
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко що е член на гЕРБ и всичко предложено от него е КОРУМПИРАНО НЕКОМПЕТЕНТНО обикновено без диплома или нужната квалификация НАГЛО КРАДЛИВО ЛЪЖЛИВО ПРОСТО
243
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нова парола в ГЕРБ : "Кумецо,Кумецо на Цецо" !
242
1
 
16
 
! Отговори
istinata ot Bosia преди 11 години
Суспендирането на Конституцията от страна властта, налага се въвеждане на Граждански борд над властта, включващ, разпускане на Народното събрание и изготвяне на нова Конституция по примера на Исландия. Излъчване на служебно правителство от гражданския сектор, от хора необвързани с политически партии. > При изготвяне на нова Конституция водещи ще бъдат принципите на Лисабонския договор и Европейската харта за правата на човека. И ще бъдат отразени тревогите на Европейски институции относно нивото на корупция и проблемите в съдебната, медийна и бизнес среда. > Водени сме от убеждението, че властта се делегира от гражданите, за да служи на гражданите. Искаме край на порочната практика да ни управлява партокрацията! > Цялата държавна власт да произтича и се осъществява от народа. Никоя политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет, е записано в Конституцията на Република България. > Ние суверенът на България, от 8 януари започваме действия за възстановяване на Властта на Народът! > > Николай Колев - Босия > Чавдар Янев > Янаки Ганчев
241
1
 
20
 
! Отговори
нн преди 11 години
Какво си мислим ние е едно, а какво се прави от властта е друго. Управляващите могат само едно - да крадат и лъжат. Жалко е, че има наивници, които гласуват за тях.
240
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нагло, необразовано ***!
239
1
 
26
 
! Отговори
СРС-та няма ли? преди 11 години
Сега да видим и кума на Цецо гол, както съблякоха горнооряховската лекаркаДали цецо ще чете от трибуната на парламента какво са си говорили кумът за тия дюни. Нещо от сорта:"дай да направим тая далавера, пък ще я пишем на сметката на предишните, щото и те са като нас"
238
3
 
23
 
! Отговори
Цветанов преди 11 години
Епа кумувал съм на мнго семейства,ами купил съм два апартамента от него ама аз имам 6 апартамента тези двата дори не съм ги плацал!
237
1
 
3
 
! Отговори
Аз му вЕрвам преди 11 години
какво пък ?!
236
1
 
20
 
! Отговори
Да бе, да! преди 11 години
Нямал нищо общо с кумеца! Било случайно...Всички вярваме и ръкопляскаме!А това, че изринатата дюна е точчно пред почивната станция на... МВР, и тва си е чиста случайност!Вярваме и ръкопляскаме!
235
0
 
16
 
! Отговори
Dedo Ivan преди 11 години
И още по темата: Преди 2-3 години бях в Несебър.М/у града и Сл.бряг една мутра върху самият плаж, всред дюните, беше вдигнал хотел.Кръстил го "Дюн"!?? Мутрата е мислил (вероятно), че това е единствено число, м.род на "дюни". Сградата вече беше запустяла, но впечатлението от нея върху този плаж беше потресаващо...Нагли, мръсни, продажни управници!
234
0
 
23
 
! Отговори
Dedo Ivan преди 11 години
Аз съм кум на много семейства и кръстник на много деца, коментира МВР шефът. Тоя направо се мисли за дон Вито Корлеоне!!!! Не може да го бутнеш..... И той чист, и кумецът му вода ненапита (според БГ законите!!!)....Само дето дюните ги няма, ама тях кучета ти яли! За к'во са ни....Я глей к'ви магистрали и Южни дъги опасват милата ни татковина.....Завистници такива...
233
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецо крадецо и наглецо гледа умно и презира кофтия матрал.