Жените - големият резерв на пазара на труда в България и Европа

Това обяви социалният министър Тотю Младенов
Обновена: 12 яну 2013 21:23 | 12 яну 2013 19:32, Петя Славова
101
Жените - големият резерв на пазара на труда в България и Европа
Тотю Младенов. Снимка: БТА

Както в България, така и в цяла Европа големият резерв на пазара на труда са жените. Това заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов на среща-дискусия в троянскотосело Чифлик. На нея
присъстваха и министърът на образованието и науката Сергей Игнатов, на здравеопазването Десислава Атанасова и председателятна Народната събрание Цецка Цачева, пише БТА.

По думите на Младенов в страната има голяма нужда от висококвалифицирани кадри в различни области. В тази връзка са създадени Центровете за обучение и квалификация, използват и средства по ОП "Човешки ресурси" за допълнителна квалификация и преквалификация на кадрите. Според министъра изключително важни са стажовете за младите хора в предприятията с наставници, които са прикрепени към тях, за да си намерят работа и да придобият квалификация на място в предприятието.

Друга мярка на министерството са трудовите борси в страните, където има компактна българска маса от работници и най-вече студенти. Такива борси са организирани в Германия, Испания, Португалия, Великобритания. На тях присъстват и български компании, които предлагат добри позиции в страната ни.

По думите на Тотю Младенов в България има нужда от технически специалисти - шлосери, заварчици, монтьори, монтажници.

През 2013 г. задача номер едно не само на министерството, но и на цялото правителство ще е пазарът на труда, заяви социалният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Свободен човекЗащото има много хакери които правят празий.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Горките ни жени. Бизнеса ни им е вдигнал мерника. Тук обаче може да се очаква и повратна точка. Защо един баща да гледа как експлоатират жена му и дъщераму понеже се скъсва от работа а получава няколко стотин лева ? Дали ще издържи без да поиска "сметка". Това което се случва е тотално поробване по икономически признак. Не са виновни ГЕРБ обаче. Виновен е алчния ни робовладелчески бизнес. Има начетени и адърни българи и то страшно много, но които не е избягал навън се кани да го стори сега.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всяка уважаваща себе си западна и друга фирма си ОБУЧАВА кадри като които да работят за нея. Тук това се случва само в МВР кето не е и фирма. Просто бизнеса ни не може да се справи в условията на реална конкуренция. Когато нацяло умре ще има други бизнесмени и други заплати. Неизбежно е. Освен ако не развием секс-ъуризма у нас.
9
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Министър Т.Младенов сигурно мисли заедно със Шефа си да ни направят Държавата,Държава на Жрици на Любовта,а С.Дянков,ще бъде Главен Касиер и ще си делят Печалбата.Предварителн се Извинявам на Всички Български Жени
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ахахахах :)Естествено :) След като жените разберат че работят без пари и почнат те да бягат навън ще разпонае е децата :) И Бижидар Данев каза че никои но компетентните българи не стои тук за да работи на българския бизнес:) С такова заплащане си е цяло чудо как още и бабите и дядовците не са избягали извън страната. Ако имате възможност посетете Кипър. Най-ниската заплата която видях там беше 1000 Евра. А цените са като нашите тук, че и по ниски.
7
0
 
0
 
! Отговори
пич преди 11 години
Това дава отражение върху раждаемостта на българчета....
6
0
 
0
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
ТОТЬО,ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНО Е ДА СИ ХОДИШ НА СЕЛО...ИСКАШ И БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКА ДА РАБОТЯТ ТЕЖЪК ФИЗИЧЕСКИ ТРУД, ВМЕСТО ДА СИ ГЛЕДАТ ДЕЦАТА..."...По думите на Тотю Младенов в България има нужда от технически специалисти - шлосери, заварчици, монтьори, монтажници..."А ХРАНТУТИШ 200 000 *** - ЗДРАВИ КАТО БИКОВЕ...Затова ли мамиш българските майки с ЛЪЖИ, ЛЪЖИ, и манипулации за наивници поддържащи ГЕРБ..., ЗА ДА РОБУВАТ НА ХРАНТУТНИЦИТЕ- Майчинските били помощи - ЛЪЖА, те са взаимноосигуряване по цели 36+40 = 76 години м/у работещите и мъже и жени...- Майчинските "стрували" на министерството - ЛЪЖА, те са взаимоосигуряване- Майчинските са 240лв., защото "приходите са равни на разходите" - ЛЪЖА защо тогава са "твърда" сума... от години, а заетостта постоянно се променя...- Смесва "майчински"(400 мил), с "детски" (500 мил) - МАНИПУЛАЦИЯ, защото 400 мил. не се плащат от бюджета...- За деца и майки - 900 млн лева, а другите 50% за други социални политики МАНИПУЛАЦИЯ тези пари се дават на неработещите *** и нямат нищо общо със социална политика!!! ГЕРБАДЖИЙСКИ ЛЪЖЦИ!!!
5
0
 
0
 
! Отговори
ЯСЕН преди 11 години
БЪЛГАРИЯ ОТДАВНА Е МАЩЕХА НА МЛАДИТЕ!!! ВСЕКИ ГЛЕДА ДА БЯГА НА ДАЛЕЧ!!!!
4
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
След дъжд качулка, те бършат *** в Гърция.
3
0
 
0
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
НА ОТКРАДНАТА КОЛА.....РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ НЕ И ТРЯБВАТ....
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А, лудите тикви са намислили нещо и за жените, само за тях не се бяха сещали. Дано да не им скимне да ги правят на доилни крави
1
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 11 години
BALGARIA DA STANI RAI ZA SEKS TYRIZAM I RAZVRAT PO PODOBIE NA LAS VEGAZ ..LASKA NI GAZA ..PREVEDENO NA BG/