Ако Баретата бе в ареста, нямаше да го стрелят!

Цветанов приглася на Борисов за мярката на Златомир Иванов
Обновена: 29 яну 2013 16:01 | 29 яну 2013 16:01,
154
Ако Баретата бе в ареста, нямаше да го стрелят!
Цветан Цветанов. Снимка: архив, Impact Press Group

„Ако Златомир Иванов-Баретата беше с постоянна мярка „задържане под стража“, нямаше да се стигне до инцидента днес.  Така вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов коментира стрелбата пред Съдебната палата в София срещу Баретата.

Няколко часа по-рано днес премиерът Бойко Борисов също обяви, че е по-здравословно за осъдените на първа инстанция да стоят в ареста.

От гледна точка на правоохранателната система вярвам, че колегите ще вложат всички усилия и ще можем да разкрием поръчителите и извършителите на това покушение, каза още Цветанов.

Той определи опита за убийство като изключително неприятен случай. Той припомни, че процесът срещу Иванов е продължил дълго и е завършил на първа инстанция с ефективна осъдителна присъда от осем години затвор.

Още по темата
МВР шефът определи Баретата като една от емблематичните фигури на тежката организирана престъпност.

Според главния прокурор Сотир Цацаров станалото е възможно най-бруталното посегателство не с оглед на фигурата, а на мястото, което показва съзнание за пълна безнаказаност.

Стрелбата срещу Баретата стана тази сутрин около 9.30 часа на входа на Съдебната палата в София. Златомир Иванов беше приет в "Пирогов" с няколко огнестрелни рани в корема и крайниците. Лекари оперират простреляния. Гардът Атанас Станков е прострелян в крака и е без опасност за живота.

Стрелбата стана от апартамент срещу Съдебната палата, който след това беше запален.

Цветанов и Цацаров коментираха темата след срещата си с главния секретар на Европейската комисия Катрин Дей. В срещата участва и министърът на правосъдието Диана Ковачева, предаде БТА. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако БСП нямаше интереси в наркобизнеса, законите срещу мафиотите щяха да са предмет на референдум
87
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако Герб беше приел по-строг закон срещу наркодилърите, сега всички щяха да са в затвора
86
1
 
5
 
! Отговори
вариации на тема преди 11 години
Ако не бяха викали баретата в съда, сега нямаше да е пострадал.Те хубаво си вадят болничните предварително. Съдът не е безопасно място.
85
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МДА, а дали ЦВ ЦВ знае колко ще плащаме в Страсбург ако всичките са по затворите между инстанциите,като се има предвид ,че 90 % от наказателните дела свършват с оправдателни присъди?Без да коментирам защо е така,но е факт...
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
AKO TI VAPROSNIQ NA SNIMKATA SI BESHE SVARSHIL RABOTATA I SABRAL DOSTATA4NO DOKAZATELSTVA MOJESHE I DA E V ARESTA NO PAK NQKOI DRUG E VINOVEN NA GERB NEVI LI OMRAZNA DA SE OPRAVDAVATE S DRUGI BE GERBADJIII SELQCI
83
2
 
7
 
! Отговори
това клише не работи преди 11 години
Ако го бяха застреляли , докато си е в къщи, може би Цветанов щеше да е прав, но да го застрелят, докато отива в съда, можеше и в случай, че е в ареста. Защото и арестантите ги водят в съда. Така че клишето не работи днес
82
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересноооо Цецкооо....и ако си осъден на първа инстанция , а делото се точи 3-4 години до последната инстанция всички ли трябва да са в затвора??? А после ако ги оправдаят кой ще плаща в Страсбург???
81
2
 
1
 
! Отговори
mrazq_da_mrazq преди 11 години
ооокей, от мен ли зависи?
80
5
 
3
 
! Отговори
Минувач преди 11 години
Редно е МВР да засили контрола върху всички мафиотски структури, свързани и управлявани от БСП. Тази ескалация на престъпността ще се засили около изборите, като успоредно с това ще се организират и "спонтанни" протести от "случайни" лица, на които ще има провокирани сблъсъци с полицията. В Интернет-пространството ще експлодира яростна кампания на платените хейтъри на Я.Гечев и Кухев, с обиди, цинизъм, провокации, лъжи и демагогия. Нищо ново.Това е генералната стратегия, която е решено да се поддържа до есента. След изборите, ще има взаимно примирие...
79
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Ако Златомир Иванов-Баретата беше с постоянна мярка задържане под стража, нямаше да се стигне до инцидента днес. Така вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов коментира стрелбата пред Съдебната палата в София срещу Баретата. " ТОВА ОЗНАЧАВА ЛИ, ЧЕ ЦВ.ЦВ. ИМА ПРЪСТ В СТРЕБЛАТА ЗА ДА ТВЪРДИ ТОВА ?
78
3
 
3
 
! Отговори
ББ преди 11 години
Цецо цункай джиджи
77
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въпросът не е защо са го стреляли, а защо не са го застреляли - сигурно са наели някой по програма за временна трудова заетост.
76
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След тези думи трябва да си е написал оставката !
75
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
цецунко-сапа и то да не остане по-назад от вожда винету..:)
74
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя е на боко ехото-оня изтърси простотия,тоя повтаря и потретва...
73
2
 
8
 
! Отговори
Защо ?? преди 11 години
Защо Не е в затвора ? В другите държави наркодилърите са в затвора - до осъждането доживотен затвор !!!Тук са на свобода .Какво се е променило в съдебната система в България ??
72
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** спортисти и ченгета. Да ги разстрелят всички и да ги закопат в гьола Белене. Отгоре може да посадим теменужки!
71
2
 
4
 
! Отговори
гражданин преди 11 години
Чудя се,то като това е изключително неприятен случай,какво е за теб бе , апартаменска кражба или бомбена заплаха в училище сигурно първоаприлска шега? Егати изказването. Оставката ти - това е изключително приятна новина!!!!!!!!!!!!!!
70
2
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
ИМА ЛИ ВРЪЗКА СТРЕЛБАТА С АРЕСТА НА ЙОСКО В ГЪРЦИЯ
69
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако го бяха застреляли предишният път сега щеше да е невредим.