Холивудски екшън – стрелба и кръв пред съда!

Костов поиска изслушване на Борисов заради Баретата
Обновена: 30 яну 2013 10:17 | 30 яну 2013 10:17,
104
Холивудски екшън – стрелба и кръв пред съда!
Костов поиска изслушване на Борисов и Цветанов. Снимка: архив, БТА

Премиерът да представи какви мерки за сигурност ще предприеме изпълнителната власт, за да гарантира сигурността на магистратите.

Това поиска днес в парламента Иван Костов по повод престрелката пред Съдебната палата вчера, при която тежко беше ранен Златомир Иванов-Баретата. Депутатите обаче отхвърлиха предложението му.

 „За това, което се случи пред Съдебната палата, а именно опитът за разстрел на лице от подземния свят, считаме, че трябва да се предприемат действия, които поне да създадат успокоение в част от хората, които сме в тази зала, и за хората, които работят в Съдената палата. Излиза, че пространството пред Съдебната палата е арена, овладяна от престъпни групировки”, мотива искането си Костов.

По думите му премиерът би трябвало сам да поеме инициативата и да дойде в Народното събрание заедно с вътрешния министър Цветан Цветанов.

Още по темата
Костов призова да се предприемат действия за успокоение, да има допълнителни мерки за сигурността на магистратите и служителите в Съдебната палата.

„Ако тези хора могат да окупират всички входове на Съдебната палата, естественият въпрос е „къде е властта на България“, възмути се лидерът на ДСБ.

Той определи случилото се като "сценарий в най-развинтената холивудска глава - стрелба, кръв пред най-висшия орган на съдебната власт."

Ако не одобрите това, съдебната власт в лицето на всички, които работят в Съдебната палата, ще кажат – „в Народното събрание въобще не ги интересува какво се случва пред нашия вход”, допълни Иван Костов.

Предложението за изслушване обаче не беше прието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поради тази причина ще се проверява дали главата на Октопода не е свързан и с това престъпление.По Баретата е стреляно посред бял ден на едно от най-оживените места в София и точно пред сградата на Съдебната палата. Целта е била покушението да предизвика силно обществено внимание и негативен отзвук, който да дискредитира страната ни в Европа, точно когато министрите на вътрешните работи и правосъдието, както и главния прокурор са в Брюксел.Задачата им е била да ликвидират подземния
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
евала банго Иване, сега си показа рогата щом толкова те боли за тая мутра, значи и на теб ти пари под краката, мафиотче, долно
8
0
 
5
 
! Отговори
гфг преди 11 години
Надъхват се нали върви Под Прикритие :)
7
2
 
4
 
! Отговори
Минувач преди 11 години
Най-големият враг на Баретата в момента бил обвиняемият като глава на Октопода Алексей Петров-Трактора. Той имал най-голяма ползва от елиминирането на Баретата, а и може и знае как да организира подобно покушение в центъра на София с такъв голям обществен отзвук.Твърди се, че от Трактора започват проблемите на Баретата с родното правосъдие. Златомир е бил рекетиран още преди да се предаде през 2009 г. на вече бившия съветник на ДАНС Алексей Петров. После Трактора дори пращал посредник на Баретата в ареста за помирение, но Златомир го изгонил.Поради тази причина ще се проверява дали главата
6
3
 
13
 
! Отговори
ПЕШКО преди 11 години
МАФИОТИ НЕ СТРЕЛЯТ ПО МАГИСТРАТИ, КОЙ ЩЕ ГИ ОПРАВДАЕ. КОСТОВ ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА ХАМАВ.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
olele boje KOSTOV SE 4UDI KOI 6TE GI GU6KA SEGA SAS PORI4KI TOVA E NAI GOLEMIA PROBLEM VAV BALGARIA
4
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Иван се загрижил за спонсора си.
3
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мутант-лилав комунист, що е то ?
2
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Тези неща са ставали и в Испания едно време, ако не се лъжа... само че тогава стреляха и по магистрати и съдии, както и по мафиоти! Само че, не е това начина за разрешаване на проблема...
1
1
 
13
 
! Отговори
Нова надежда преди 11 години
Мутроидь мисли само са собственото си дупенце..