Холивудски екшън – стрелба и кръв пред съда!

Костов поиска изслушване на Борисов заради Баретата
Обновена: 30 яну 2013 10:17 | 30 яну 2013 10:17,
104
Холивудски екшън – стрелба и кръв пред съда!
Костов поиска изслушване на Борисов и Цветанов. Снимка: архив, БТА

Премиерът да представи какви мерки за сигурност ще предприеме изпълнителната власт, за да гарантира сигурността на магистратите.

Това поиска днес в парламента Иван Костов по повод престрелката пред Съдебната палата вчера, при която тежко беше ранен Златомир Иванов-Баретата. Депутатите обаче отхвърлиха предложението му.

 „За това, което се случи пред Съдебната палата, а именно опитът за разстрел на лице от подземния свят, считаме, че трябва да се предприемат действия, които поне да създадат успокоение в част от хората, които сме в тази зала, и за хората, които работят в Съдената палата. Излиза, че пространството пред Съдебната палата е арена, овладяна от престъпни групировки”, мотива искането си Костов.

По думите му премиерът би трябвало сам да поеме инициативата и да дойде в Народното събрание заедно с вътрешния министър Цветан Цветанов.

Още по темата
Костов призова да се предприемат действия за успокоение, да има допълнителни мерки за сигурността на магистратите и служителите в Съдебната палата.

„Ако тези хора могат да окупират всички входове на Съдебната палата, естественият въпрос е „къде е властта на България“, възмути се лидерът на ДСБ.

Той определи случилото се като "сценарий в най-развинтената холивудска глава - стрелба, кръв пред най-висшия орган на съдебната власт."

Ако не одобрите това, съдебната власт в лицето на всички, които работят в Съдебната палата, ще кажат – „в Народното събрание въобще не ги интересува какво се случва пред нашия вход”, допълни Иван Костов.

Предложението за изслушване обаче не беше прието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
11
 
! Отговори
antracit преди 11 години
Костов се опитва пак да събере дивиденти от тая цялата работа ама той си е бита карта. Видяхме го какво може и май не щем да го видим пак. Нагледахме се на артисти и от ляво и от дясно че и на феса в центъра. Аз предлагам военен преврат и тогава ще се оправи работата. Като опушкат всички депутати и разни ояли се бизнесмени ще укротне работата.
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КЪДЕ СА КАДЪРНИТЕ СНАЙПЕРИСТИ ? КАКТО КАЗА ВЧЕРА ЕДИН- НЕ СА ПОИСКАЛИ, НЕ СА УБИЛИ ЕДИН. ЗНАЧИ НЕ ИСКАТ. ЗАЩО ЛИ?
28
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пазителите на статуквото веднага залаяха срещу Костов и абсолютно разумния му апел за търсене на отговорност от властта на мафията.
27
8
 
6
 
! Отговори
24 преди 11 години
Костов продаде фалиралите предприятия с големи дългове. БТК, Булгартабак и другите ценни предприятия ги продадоха Цару, ***, Гоцко, Боцко и Станиша ! Каквото не можаха да продадат го фалираха и ще го купят за жълти стинки.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do 15 mnenieto ti cepi mraka prosto :D
25
5
 
4
 
! Отговори
до 21 преди 11 години
Костов няма да влезе в парламента защо Борисов да се съюзява с него :D
24
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костов не трябваше да се ражда в България ! Той съсипа страната .
23
5
 
5
 
! Отговори
do 25 преди 11 години
Абе не мисля така. А дано не влезе повече в парламента. *** жадно за власт.
22
4
 
4
 
! Отговори
Аз преди 11 години
"трябва да се предприемат действия, които поне да създадат успокоение в част от хората, които сме в тази зала, и за хората, които работят в Съдената палата"Слугата на народа се грижи за себе си. Страх ли Ви е, г-н Костов? Трепери ли черната кожичка?
21
6
 
10
 
! Отговори
20 преди 11 години
Значи за пълната разруха на България в момента пак е виновен Костов :) Така ли? Костов не е ангелче, но се справи 1 000 пъти по добре от Боко и то след много по-тежка криза. Спомни си за заплатите по 10 долара и как за 4 години страната стана на крака. И то без мрънкане и висене по телевизиите.
20
7
 
5
 
! Отговори
. преди 11 години
Тебе *** трябва да те изслушаме в съда как продаде държавата за стотинки и да ти сложиме белезниците , всички трябва да гниете в затвора *** долни. А Боко винаги ще намери оправдание ...да пуснат направо Цецко да каже как пребори престъпноста. А заешката уста да мълчи , че по времето на тройната ламя са се правили *** далаверите ....
19
2
 
6
 
! Отговори
Боко, Боко.... преди 11 години
Бойко направи 2 грешки, които ще му костват следващ мандат. Не се съюзи с Костов и прецака Кунева за еврокомисарското място. Ама пуста мутренска алчност да *** 100% :)
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костов и станишев все едно по цял ден седят и се молят и анатемосват да стане някаква криза в държавата за да могат да си поплюят . Друго нищо не ги интересува.
17
0
 
6
 
! Отговори
Минувач преди 11 години
Според снайперисти тогава обектът е много по-труден за поваляне, отколкото при движение по равно. Затова единственият шанс за килъра са били двата метра които Баретата извървял на площадката точно преди вратите на съда.
16
0
 
6
 
! Отговори
Минувач преди 11 години
Задачата им е била да ликвидират подземния бос, а не да го сплашват, сочат данните от първоначалните огледи. Единствено изкачването на стълбите пред съда и бързата походка на Баретата го е спасила от сигурна смърт, смятат разследващи. Наемникът, който е държал на мушка Иванов с малокалибрена пушка от последния етаж на Търговския център срещу съда, бил затруднен, защото жертвата започнала да се изкачва. Според снайперисти тогава обектът е много по-труден за поваляне, отколкото при
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DRUGARIA KOSTOV mnogo durji pak da e deputat ... pusta kriza ...
14
9
 
11
 
! Отговори
Чиба! преди 11 години
при банго Иван се стреляха по всички кръстовища и дечица изчезваха, пък на банго иван не му дремеше, ами смело обвиняваше майките имЗабравили малкия Пепи , банго Иване?Сега ако се окаже , че майката на баретата е стреляла, а?По-*** от теб министър председател не сме имали.***, ***, и ти си се хванал за кокала и не пускаш. Чиба!
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поради тази причина ще се проверява дали главата на Октопода не е свързан и с това престъпление.По Баретата е стреляно посред бял ден на едно от най-оживените места в София и точно пред сградата на Съдебната палата. Целта е била покушението да предизвика силно обществено внимание и негативен отзвук, който да дискредитира страната ни в Европа, точно когато министрите на вътрешните работи и правосъдието, както и главния прокурор са в Брюксел.
12
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Предложението за изслушване обаче не беше прието."Това означава едно:Страх и безпомощност!
11
2
 
8
 
! Отговори
akud преди 11 години
защо се занимавате с глупости ГАГГАМЕЛ , Българския народ е гладен а те питат защо се убиват престъпниците. ЗАЩО НЕ ПИТАТЕ КАК УМИРА БЪЛГАРИНА ОТ ГЛАД???????????????????