Да не се търсят инвеститори в АЕЦ като „обяви за женитба“!

Резултатът от референдума още не е в парламента
Обновена: 1 фев 2013 14:57 | 1 фев 2013 13:11,
77
Да не се търсят инвеститори в АЕЦ като „обяви за женитба“!
Червенкондев гласува на референдума. Снимка: БулФото

Резултатът от референдума все още не е постъпил в Народното събрание, стана ясно от думите на депутата от ГЕРБ Диан Червенкондев. На допитването в неделя избирателната активност беше над 20%, а над 50 на сто от отишлите до урните отговориха с ”да” на въпроса за развитието на ядрената енергетика, което означава, че въпросът трябва да влезе за обсъждане в пленарна зала. 

Разглеждането на въпроса ще стане възможно най-скоро, след като ЦИК входира резултатите в НС, стана ясно от коментара на депутата. Червенкондев беше категоричен, че референдумът и резултатите от него не бива да се политизират.

Още по темата

150 лева за мегаватчас ще е цената на тока от АЕЦ „Белене”, коментира още Червенкондев.  По думите му от първоначалната цена от над 4 милиарда евро до цената, обявена от руснаците при управлението на ГЕРБ от 6,3 милиарда евро, оскъпяването на проекта е 58%. Депутатът за пореден път подчерта, че са направени всички необходими проучвания за икономическата изгода от „Белене“.

Това са предложенията на руската страна, считате ли, че са изгодни, попита риторично депутатът. 
Червенкондев беше категоричен, че инвеститори по важни проекти трябва да се търсят отговорно, а не като ”обяви за женитба, при която не знаеш какво те очаква от другата страна”.

Народният представител от мнозинството за пореден път се обяви за строителството на седми блок на АЕЦ „Козлодуй”. Депутатът обясни, че проектната компания вече е учредена. Рискът за България ще се носи от една малка компания, казва се „АЕЦ Козлодуй - Нови мощности” с определен капитал, подчерта той.  Подадени са вече документите за лицензиране на площадката. Ако получи положително становище от Агенцията за ядрено регулиране и Европейската комисия, ще се търси инвеститор.

Червенкондев е убеден, че такъв ще се намери, защото параметрите на сделката са много по-изгодни. Не на всяка цена, поясни Диан Червенкондев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименМай ги е включил в разликата между продажната цена (15 ст.) и цената с която смята (6 ст.) ;)
70
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ima 500 milionera ,i niakolko miliardera v balgaria da im se otneme kradenoto da im se dade kirka i lopata i kolichka eto go investitora v belene.
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
67 хубави сметки правиш само не разбрах къде са Рз и горивото като ги включваш
68
0
 
1
 
! Отговори
Chunkov преди 11 години
hahaha...tova e mnogo dobra tema za bg mestni referendumi po mestni obstini - hem da se nauchat bg obstinarite da provejdat efektivni dopitvania do izbiratelite si, hem i sami spored kachestvata na izbiratelite si da si pushat narkotitzite i da se vmirisvat...taka otdaleko ste e yasno v koya obstina na kakvo ste voni - oste ot patnata tabela ste se vijda , a i po fasovete po gradinki, trotoari...i vmirisanite publichni obstinski klozeti...otsega e yasno na kakvo ste smardi v rodopskite obstini
67
1
 
8
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 11 години
С две думи: Европа и САЩ искат, ако ИЗОБЩО има нова ядрена мощност в РБ, тя да е от западен тип. И САМО ТАКЪВ. И действат, натискайки нашите управници. Ядрената енергетика е печеливша. Затова всички се натискат да строят. Въпросът, за българина е: Коя ядрена технология, при равни други условия е по-евтина за нас. Отговорът е: Руската. Без емоции и манипулации. само сметки.Но САЩ и Европа не искат да позволят това....Логично, нали?НАРОДЕ!!!!Мисли с главата си!!!!
66
1
 
11
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 11 години
Европа и САЩ натискат Боко Тиквата за западна (по-скъпа) технология, тъй като сме в ЕС и трябва да слушаме повелите му. Ако Боко, Костич, Кунич и др. ви убеждават, че парите за нова АЕЦ ще се вземат от народа, то това е защото пак ще ги вземат оттам, но за западен реактор и то - повече пари, отколкото за руския проект, и то - тихомълком, убеждавайки народа, че е много изгодно. Както и се прави. НИКЪДЕ НЕ СЕ ТРЪБИ, КОЛКО ПАРИ ЩЕ ТРЯБВАТ ЗА ЕВЕНТУАЛЕН НОВ БЛОК В КОЗЛОДУЙ, който е в ход...
65
1
 
6
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 11 години
Цялата работа е, че когато се бият 2 технологии, еднакво безопасни, но едната е руска, но по-евтина, а другата - западна, но по-скъпа, при които става въпрос за инвестиране на неприлично много пари, с неприлично приятна печалба, в държава, в която има място само за едната, заинтересуваните лагери ще натискат управляващите за политическо решение.Особено при страхливи и корумпируеми управляващи, като нашите.
64
2
 
10
 
! Отговори
Гражданин на РБ: преди 11 години
Лъжа номер 2: (Широко тиражирана)"Народът гласува за остарял руски проект." Реактор III+ поколение, по-модерен от чисто новата централа в Тянван, Китай, си е направо космическа технология. Това, с което се спекулира, че "руско" в съзнанието на българина се свързва със "старо", в което няма никакви реални технически аргументи, а само манипулация.Западните проекти за ядрена мощност също са III+ поколение, с тази разлика, че са по-скъпи.
63
1
 
10
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 11 години
Лъжа номер 1: Токът от белене ще струва 15 ст. за киловатчас.Дайте да сметнем при цена: 6 ст. за киловатчас:320 дни кампания, умножени по 2000 мегавата =320дни х 24часа х 2000000 киловата = 15 360 000 000 киловатчаса електроенергия.15360000000 киловатчаса х 6 стотинки = 921 600 000 лева за година.За 15 години: 15 х 921600000 = 13 824 000 000 лева.13 милиарда и 824 милиона лева.Естествено, че ще се изплати, заплати и гориво включени!НАРОДЕ!!!!Мисли с главата си!!!
62
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От протокола на събранието на член-кооператорите от ТКЗС Великия Октомври Ръководството на ТКЗС-то раздава следните награди за високи трудови успехи.На бай Георги 1 чифт гумени *** - Ръкопляскания от залата.На бай Пеньо 1 чифт гумени *** - РъкоплясканияНа баб Петканица 1 чифт гумени *** - Ръкопляскания........На председателя на ТКЗС другаря Овчаровлека кола Москвич! - Бурни ръкопляскания и възгласи "Нека ходи бос"Същия ще е и резултата от референдума за АЕЦ Белене.
61
5
 
3
 
! Отговори
до 63 преди 11 години
Ама не, ти не слушаш добре Р.Овч, няма българите да купуват тока, за наш той ще е почти безплатен, на по - ниски цени от сегашните. Ние тоя скъп набутващ ток ще го продаваме на съседите и на който не е бил достатъчно умен да си постои една АЕЦ навреме, вкл. и на германците, които като последните *** решили да закриват централи към 2020 и да се завръщат в пещерите да си светят на свещи
60
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И този Р. ***. Наи-отворения на света, защо не стана и не направи подробен анализ кое колкострува ПОДРОБНО? реактор толкова, инфра структура , под станции и... и да тегли чертата и да каже това е.Та никои да не може да го оспорва после. Или иска само да си заличи кражбитеот белене, и да лъже 75/80 годишни капсоловани баби и дядовци. Те наистина са за белене, тези Р.Овци и БСП но за старото белене, това с тоягите, всичките са за там червени ***.
59
5
 
2
 
! Отговори
до 62 преди 11 години
Сметките ти са точни, само че излиза че всеки българин всеки ден трябва да купува ток за 1.3 евро, т.е за месец това прави 39 евро, а за едно четиричленно семейство това прави 156 евро и то само за тока от АЕЦ Белене ами като сложиш и другите централи излиза че българина трябва да работи само за ток за да се изпълни екпертната прогноза на Р.***
58
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И наистина бе, ми то като разделиш 200 милиарда евро на 60 години и като разделиш след това на 365 ми то излиза над 9 милиона чиста печалба на ден. Това е невероятно печеливш бизнес, нито проституция нито контрабанда нито дрога могат да постигнат толкова високи норми на печалба. При това всичко е законно и най важното, че е гарантирано от БСП и Р.***
57
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе вие наистина ли си мислите че ще има евтин ток? Със и без белене евтино няма да има.Какви руснаци с 51%. Руснаците правят и продават реактори, и след това горивото.Белене в никакъв случаи няма да е под 10млрд.евро.Само реакторите са 6,3млрд. Смятаите вие оттам нататък. Поставяне вързване към мрежа, инфра структура,под станции гориво,и.....Дори и да има инвеститор, от къде половината пари? Около 10г. строеж, това значи и лихви по заем. После това трябва да се избива. Е колко ще е тока?..
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Купувайте акции на ядрени централи, това е страшна далавера, ще станете милиардери в дългосрочен план, купувайте, докато не се усетили всички, сега е момента...
55
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То като слушам Р.Овч че централата щяла да има 200 милиарда евро печалба за 60 години, ми става много ясно че той е голям aхмак. Аз на негово място щях да си заложа вилата за няколко милиона, щях да взема заеми от всичките си колеги от ИБ на БСП, щях да заложа цялото си движимо и недвижимо имущество, а събраната сума щях да вложа в супер печелившата АЕЦ Белене. Чудя се на наште гангстери защо се избиват заради някаква си дрога, докато могат много по лесно да печелят от ядрени централи законно.
54
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП другарите са се доказали, че нищо не разбират от икономика, не случайно по тяхно време фалирахме няколко пъти. Сега се хванали с Белене, което не е лъжица за тяхната уста и лъжат простите баби как тука ще стане рая на земята. Белене не трябва да е политически,а икономически обоснован проект и засега сметките показват,че е жива набутвация.Може да спечелят от него руснаците, но не и ние.За нас ще останат само големите месечни сметки, чрез които трябва да си избият парите братушките.
53
3
 
2
 
! Отговори
до 55 преди 11 години
ТЕ ЧЕРВЕНИТЕ ДРУГАРИ МОГАТ И МНОГО МАЙСТОРСКИ ДА КРАДАТ, НЕ САМО ДА ЛЪЖАТ
52
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А най - много ме дразнят наглите лъжи на БСП, че благодарение на Белене токът щял да поевтенее, спрямо кое и кога ще е по - евтин? Спрямо цените след 30 години ли, които и баба Ванга не може да прогнозира, спрямо сега ли - което е тотално невъзможно, защото по сегашни цени АЕЦ ще се изплаща 100 години.И като съседите ни строяли АЕЦ,ние на кой ще го продаваме тоя ток,ще го бутилираме и изнасяме за Китай сигурно.