Нова порция "Буда", изникна план за следене на Борисов

Целта била да се определи "приоритетната престъпна ориентация"
Обновена: 7 фев 2013 14:44 | 7 фев 2013 10:37,
498
Нова порция "Буда", изникна план за следене на Борисов
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Сайтът „Биволъ“ разпространи тази нощ нови документи от досието “Буда” за премиера Бойко Борисов. Сайтът публикува шест факсимилета от Делото за оперативно наблюдение (ДОН) "Буда", които представляват подробен план за самото оперативно наблюдение.

Планът е строго секретен, също като предложението за откриване на делото. Разликата е, че предложението за откриване на ДОН е регистрирано в ЦСБОП на 12.02.1997, а планът е с дата 18.02.1997. И двата документа са подписани от оперативните работници Младен Георгиев (НБ-22) и Иван Йовчев (НБ-20). И двата документа са утвърдени с резолюция на подп. Спас Спасов на 24.02.1997.

В подробния план за оперативно-издирвателни, агентурно-оперативни и оперативно-технически мероприятия е разписано как за обекта Борисов трябва да се съберат данни от всички служби в държавата, да му се изготви психологически профил, да се приложат няколко различни СРС-та (СТРУМА, ОСЪМ и ВИТ), да бъде следен с външно наблюдение и разработван с агентура за влияние.

Целта е да се определи "приоритетната престъпна ориентация" на Бойко Борисов и при наличие на данни за престъпни действия той да бъде "реализиран“.

Периметърът на проучването започва от родословното дърво, психологически портрет и завършва с  "приоритетна престъпна ориентация".

Документът гласи, че едва при "наличие на данни и условия за декриминализиращо поведение на обекта /Бойко Методиев Борисов/ по установения ред да се подходи към контакт и осъществи вербовка за привличането му за секретен сътрудник.

Във втория раздел освен събиране на информация за всички връзки и бизнеспартньори на обекта е предвидено "установяване методите, лицата и посредниците за проникване в държавните органи - в кои държавни органи, спрямо кои лица."

Изисква се още "установи съпричастността на Борисов към мощните икономически групировки, под чие влияние се намират и с чий капитал работят", както и "изясняване взаимоотношенията на обекта с лица и фирми, свързани с престъпни прояви".

Третият раздел е посветен на използването на ОТМ и негласен апарат /т.е. СРС/. Предвижда се следене на телефонните разговори, кореспонденцията, подслушване разговорите на обекта и неговото физическо следене.

Според версията на Бойко Борисов и шефа на ГДБОП Станимир Флоров делото за оперативно наблюдение "Буда" е заведено заради атентата срещу Цветелина Бориславова и е отделно от агентурното дело "Буда", като само имената им съвпадали. Атентатът срещу Бориславова обаче се случва на 27 март 1997 г., цял месец след завеждането на делото за оперативно наблюдение "Буда".

"В плана за ДОН не пише нищо за никакъв атентат. Точно обратното - тъй като вече е образувано делото "Буда" и отговорник по него е Младен Георгиев, именно той пише рапорта за проведените мероприятия по взрива на джипа на Цветелина Бориславова след повече от месец", пише "Биволъ".

Премиерът вече заяви, че е накърнил много интереси и затова го атакуват по този начин. Премиерът обясни, че вероятно службите са го наблюдавали заради това, че е охранявал Царя и Тодор Живков, поради което е бил и оперативно интересен.

"В делото няма нито дума за контратероризъм, за Живков или за други политици, охранявани от Борисов", твърдят от сайта.

Борисов каза още, че ако е бил агент и е можел да помогне на службите, би му било приятно да го сподели. Той обвърза пускането на документите със спирането на проекта „Белене“ и с това, че е станал мотор на „Набуко“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


498
Още по темата: Бойко БорисовБудаДон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
3
 
14
 
! Отговори
Анализатор преди 11 години
Буда, кажи си за "Татко Михалев", будалите ще те разберат и още повече ще те заобичат!
239
2
 
8
 
! Отговори
Анализатор преди 11 години
Форумите надминаха пресата по автоцензура, по цял ден от тях блика "народно доволство", че ни управлява пионка на ***.
238
26
 
5
 
! Отговори
Баба Гицка преди 11 години
Ха,ха,ха. И това активно мероприятие се провали с гръм и трясък. Още оня ден ми беше ясно, че това са поредните сътворени помии, но пак ще повторя, че тези помии ще се излеят на главите на създателите им през лятото на изборите. От антиборисовата клика БСП-ДПС-Кунева-Атака и ГОРД в Парламента ще влязат само БСП с 10 % ДПС 4,5 и Кунева 5% ! Това е истината другари, просто сте аут в следващите 30 г. от управлението на страната ни, а според мен даже завинаги! Ако ще по 2 компромата на ден да съчинявате, умре сиганката, която ви хвалеше, а народа ви вЕрваше!
237
17
 
6
 
! Отговори
Барелета преди 11 години
БСП видяха че с истини не могат да надвият на Борисов, защото хората виждат колко много хубави неща са правят ежедневно за България и то в условията на световна криза и като няма как да отрекат ултрауспешното управление на Бойко, заложиха на лъжите и демагогията, на пишман атентати и съшити с бели конци компромати! Ама другари не разбрахте ли че така няма как да спечелите избори, не сте ли чули приказката за лъжливото овчарче, което на 2 пъти излъгало, а на третия вече никой не му повярвал и вълка го изял. Така и при вас - лъжата ще ви изяде и без това изпостялата ви стогодишна партийка!
236
1
 
13
 
! Отговори
Будали преди 11 години
А вие по цял ден му лъскате "достойнството" из форумите.
235
13
 
8
 
! Отговори
Бодрум-Бодрум преди 11 години
Страната ни 5 пъти банкрутира под ръководството на комуносоциалистите 2 пъти при Т. Живков и 3 пъти при: Луканов, Виденов и Станишев. В края на управлението на Станишев западни агенции са ни давали 50% че след месец ще ще фалираме! Сега този процент е 5%. ! Ако не бяха дошли Герб, а бяха останали БСП до сега да сме фалирали. Защото като дойде ГЕРБ в хазната реално нямаше никакви пари и Орешарски го потвърди пред медиите. Парите които имаше бяха за увеличените пенсии и неразплатените сметки с частните фирми тоест реални пари 0! За това БСП избяга в опозиция за да дойде друг да оправя стран
234
3
 
13
 
! Отговори
Будали преди 11 години
Управлява Ви човека на Маджо!
233
10
 
5
 
! Отговори
мдаа! преди 11 години
много врява, за нищо...! някви си ченгета си направили папка, и искали да го следят и вербуват! и кво от това?! ми те ако искат могат за всеки да си направят папка. точно за това пък не виждам с какво компрометира борисов? ако пък са установили че върши престъпления, защо не е осъден...?! така че това са само предизборни пушилки...
232
16
 
4
 
! Отговори
Бодур-Бодура преди 11 години
Хванаха Брендо, братя Галеви ги няма, Баретата бере душа, Сумиста и компания ще търкат наровете в централния доживот, Трактора е в дългодишен отпуск домашен! Абе кво стана *** Миме?Май пресъхна червеното виме!А от това виме се доеха милиони. Сега ко пайме, няма да има за кебапчета, изборни плакати и изборни заплати на ромите! БСП е пред фалит! БСП си отива другари! Ще изчезне така безславно, както и се появи в една тъмна нощ от недрата на БКП!
231
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До БудьониВярата ти е толкова силна, че даже ти пречи да осъзнаваш различната хронология на нещата!*** лошо няма, "вервай" си!
230
13
 
6
 
! Отговори
Будьони преди 11 години
При Борисов няма нищо лошо или грозно! Даже и псевдонима му хубав бе! Не е като например селското звучене Гоце или пък Трактора!Буда е божеството в което народа повярва! Защото хората видяха как само за 3 години и то по време на криза Борисов направи толкова много за хората и държавата ни като цяло. За това го обичат като божество, защото никой преди това не вярваше, че някога ще ни управлява толкова свестен човек, загърбил напълно личния си живот и посветил се изцяло на всеотдайната и безкористна работа за благото на отечеството ни България!
229
17
 
4
 
! Отговори
Пайсий 2 преди 11 години
О неразумни юроде как можеш да плюеш по Борисов, че е работил под прикритие срещу организираната престъпност? Ами Трактора и той е бил в структурата на МВР, както и Баретата, както и братята Галеви! Но те са избрали след промените да минат от другата, тъмната страна на престъпния свят и станаха най-опасните главорези със спечелени от незаконна дейност стотици милиони!Така че евала на Борисов че остана на страната на народа! И ежедневно го доказва с делата си! Няма друг патриот като него, който не само да мисли, но и да прави толкова много за благоденствието на страната ни.
228
1
 
8
 
! Отговори
Анализатор преди 11 години
Разбирам хората, които си изливат недоволството във форумите, защото няма другаде къде, но силно съмнение будят хората, които използват форумите за да си изливат задоволството или самодоволството, според мен, това говори за скрити (неосъзнати) психични проблеми. А хората,които си мислят, че с писане на лозунги по форумите, ще помогнат на Борисов да спечели парламентарните избори, то те са си с явни интелектуални проблеми.
227
10
 
4
 
! Отговори
Биволар преди 11 години
Активно мероприятие на БСП-.ДС! Собствениците на Бивол,а са Алберта Леон Алкалай и Асен Недялков Йорданов. АЛБЕРТА ЛЕОН АЛКАЛАЙ e управител на ПР агенция ИМИДЖ ЕДВЪРТАЙЗИНГ чиито капитал е от"АЙДИЪС ФОР ЯНГ ИМИДЖ" ООД - САЩ , който в България е представен от Асен Янчев Кузмов. Асен Янчев Кузмов е кандидат за общински съветник в Поморие от квотата на БСП. Замесен е и с НДСВ, тоест Тройната коалиция ПЛЮС СДС. Основният журналист на Бивол е Атанас Чобанов, на 5 място в листата на синята коалиция за изборите за европарламента.
226
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нова порция Буда за будалите или май Нова порция Смяяях!
225
1
 
2
 
! Отговори
качак преди 11 години
единственото, което ме дразни у будите е твърдото отстояване на тезата, че който не е с борисов е бсп/бкп червен и прочие. при условие, че марзещият комунистите вожд е недеполитизиран пазач на тж, ако това е идеята му за доказване ненависта към комунистите 'убили' дядо му, то силно неведоми са пътищата борисови.. вече почвам да си мисля, че защитаващите герб тук са или луди, или платени или от днес.бг и целейки да поддържат форума жив и псуващ..
224
2
 
7
 
! Отговори
До 269 преди 11 години
Боже колко си ***, щом Тиквата успява да те залъже по този елементарен начин!!!!
223
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Къде бяха тези документи до сега? Защо ги изкарват 4мес. преди изборите?"До скоро въпросните документи бяха "секретни". Това говори ли нещо на хралупата, която имаш вместо тиква? Какво значение има, кога са извадени, това по-малко истински ли ще ги направи? През 20-30 коментара има някой такъв ***, като теб, дето да изплюе уникално *** въпрос, като твоя и да отнесе "комплименти" за тъпотията си !
222
2
 
13
 
! Отговори
Те това е преди 11 години
Будалите, поклонници на Буда, са решили, че ще спечелят парламентарните избори с форумни лозунги и мира не им дава тази фикс идея, дращят, плюят, обиждат при това срещу гласоподавателите. Цялата им идея е състоятелно, точно толкова, колкото идеята за "чистото" минало на Борисов!
221
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"ами виждат, че Бойко е най-добрия, най-честния ни премиер от Освобождение "Aхахахахахахаххахааххахахахахха, хахахахахаххахахахвиждаме, виждаме, всеки ден по нещо ново !!!