Да видим изявлението на Хизбула, не съм врачка!

Борисов пита Станишев с какво е опасна "бялата" организация
Обновена: 12 фев 2013 21:08 | 12 фев 2013 21:00, Веселина Йорданова
343
Да видим изявлението на Хизбула, не съм врачка!
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов не очаква Хизбула да признае, че стои зад атентата на летището в Бургас, при който загинаха петима израелци и българският им шофьор.

Темата за обявеното за събота изявление на ливанската шиитска групировка, Борисов коментира още с думите "Дайте да го видим, не съм врачка“.

Ако Хизбула е бяла организация, както казва Станишев, с какво е опасна за националната сигурност? Когато сме посочили Хизбула и то военното й крило, според Станишев и компания, има вече заплаха за националната сигурност, с какви аргументи разполага Хизбула, за да е опасна за националната сигурност, попита Борисов.

Темата за връзката на групировката с атентата от 18 юли миналата година премиерът коментира на тръгване от срещата в образователното министерство за Фонд „Научни изследвания“.

На нея пред образователния министър Стефан Воденичаров, учени и ректори, Борисов заяви, че трябва да се анулира целият конкурс, предизвикал скандали и протести. Повечето присъстващи поискаха анулиране на последната сесия, но стана ясно, че казусът ще стигне до юристите, които  трябва да кажат дали това е възможно. Борисов коментира,  че ако министърът днес внесе решение за анулирането й, Министерският съвет ще вземе утре такова решение.

Министърът призна, че анулирал „две направления“ от сесията за 6 млн. лева - "Педагогика" и  "Мултидисциплинарни изследвания" и вече има 10 дела срещу него. Воденичаров съобщи, че шест от девет членове на Изпълнителния съвет на фонда са подали оставка. Там вече нямало даже кой да приема тези оставки.

Премиерът посъветва „както се избира папа“ да се затворят и спорят, за да може да бъде избрана „брилянто чиста комисия във фонда“.

Борисов посочи, че проверката във Фонда на Инспектората към Министерския съвет, след която лъснаха куп нарушения, е изпратена в прокуратурата. „И 2008 г. е имало същите проблеми, Станишев среща ли се с вас, даде ли материалите на прокуратурата", не пропусна да попита министър-председателят.

Борисов сам се поздрави за решението за освобождаването на образователния министър Сергей Игнатов и за уволненията във Фонда. Той заяви, че не иска да взема страна в споровете, но изтъкна, че от една страна учебните заведения искат академична автономност, а от друга – държавата да изработи критериите „кой да е професор, кой да е академик“.

Според него университет, който си държи на реномето „прави трудно професори и доценти“.

В заключение Борисов похвали присъстващите, че не са се скарали пред медиите. Съветвайки как да се разберат помежду си, той се пошегува с опонентите: "Познавате се прекрасно с протестиращите, нали Илчев", попита той ректора на Софийския университет Иван Илчев. Вместо него обаче отговори друг от присъстващите му колеги: „Те са негово наследство“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
6
 
9
 
! Отговори
ввв преди 11 години
БИЙ УРОДА НА БЕДНОСТТА ГРОБ БИЙ НА ИЗБОРИТЕ МУТРАТА БУДА
186
0
 
5
 
! Отговори
До 210 преди 11 години
Аз пък чух, че Шивача на руски униформи лично ще пази границата! С какво ли сетете се сами!
185
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мога да разбера какво толкова се страхувате от"Хизбула ".Ами те са пелена4ета в сравнение с БКП (БСП) .Българският народ преживя атентата в църквата " Света Неделя",стотици ограбени и опожарени мандри,хиляди българи "принудени " да станат "терористи " на 10. септември 1944 г. и т.д.
184
8
 
8
 
! Отговори
Somebody преди 11 години
Борисов, много си вирнал главата, баце - на фона на всенародната мизерия - стърчащите дървета ги чупи вятъра...
183
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може ли Хамстери да бъдат шамаросвани от Трактори? - едно проучване на Алчна рисърч показа, че може!
182
4
 
14
 
! Отговори
честен комунист преди 11 години
Жалка картинка е БСП, другари.Никога така не сме се излагали. Комунистите бяхме преди всичко патриоти, а сега се срамувам да слушам какви ги плещи Станишев.Станишев ни довърши партията, ще довърши и държавата.
181
9
 
15
 
! Отговори
тоталната глупост преди 11 години
Както е тръгнало, войната между Израел и Иран ще се състои на българска територия. Поради тоталната глупост на режима на пожарникаря!
180
8
 
11
 
! Отговори
бостанско плашило преди 11 години
МВР предприема спешни мерки за укрепване на границите! На всеки сто метра ще сложат по едно бостанско плашило с лика на пожарникаря!
179
4
 
3
 
! Отговори
Биволар преди 11 години
Урааа Биволь най-после отвори! Каза добър вечер циркаджии, аз съм вашта леля и пак затвори. Лелеее другари ко пайме сега като тоя бивол хептем се шашардиса, кой сега ще ни казва истината?! Кофти работа!
178
1
 
8
 
! Отговори
кога и как преди 11 години
Въпросът е кога и как израелските служби ще започнат да си отмъщават на иранците на българска територия? Ще започнат ли израелците да взривяват иранци по нашите летища? И ще им отговорят ли иранците, като продължават да вдигат във въздуха израелци на наша територия?
177
0
 
0
 
! Отговори
======= преди 11 години
GOCOV J SE SKRII
176
0
 
6
 
! Отговори
питащ преди 11 години
абе ще минат 5 месеца , ще дойдат изборите , За кого да се гласува . Ни за БСП , ни за сини , ни за ГЕРБ , ни за Кунева , ни за Бинев ни за Яне ,з а кого тогава ?????????????????????????????????????????????
175
3
 
2
 
! Отговори
до 202 преди 11 години
Станишев ти ли си бе?
174
3
 
6
 
! Отговори
203 ++ преди 11 години
Интересно беше и друго, как този ливанец се държеше и говореше все едно, че той е българина, а платените журналисти уж българи, пък говореха срещу България и подкрепяха Хизбула, мъчеха се по всякакъв начин да докажат, че не тя е извършила атентата, ами Израел, говореха пълни глупости и накрая даже ливанеца се ядоса и ги попита: защо толкова ги защитавате тези от Хизбула, те извършиха атентат на вашето летище или може би трябваше това да стане в центъра на Бургас?
173
2
 
8
 
! Отговори
до 196 преди 11 години
В Референдум по БНТ ливански журналист беше донесъл партийния вестник на Хизбула, която вече 2 години как управлява Ливан и само 10 дни след атентата в Бургас в този вестник черно на бяло е написано, че с този атентат Хизбула достига до нови недостигани преди това терени и отваря по далечен фронт на Израел! Точка! Те си го признават, а ние трябвало да си мълчим, защото Станишев така казал, да ама с тази подкрепа на Хизбула и особено след като се появи в сайта на Хизбула, Станишев си направи харакири, но така му се пада, защото неговата демагогия мина всякакви граници, но поне го разбраха на З
172
3
 
5
 
! Отговори
ввв преди 11 години
ако сега има социалогически проучвания и гроб имат повече от 10 % излизам гол на центъра
171
2
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
190Всеки е тръгнал от някъде... - Петър Димитров например е пасял селските *** /Бивол-и/, а след това е бил министър на икономиката и енергетиката... - ето кого трябва да държат отговорен протестиращите и разбира се неговият началник Р. Овч...
170
3
 
10
 
! Отговори
кога ще се гръмне? преди 11 години
21.11.1937 - Адолф Хитлер открива първия аутобан в Германия.30.04.1945 - Адолф Хитлер се гръмва!Въпросът е, кога пожарникарят е "открил" първата отсечка магистрала в България и кога ще се гръмне?
169
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАРОДА ПРОТЕСТИРА, НЕ ЗА ДА ВЪРНЕ БСП НА ВЛАСТ, А ПРОТИВ ЧЕРВЕНАТА ИМ ЕНЕРГИЙНА МАФИЯ, С КОЯТО ГЕРБ ТРЯБВА ДА СЕ СПРАВИ!
168
7
 
2
 
! Отговори
Браво Станишев! преди 11 години
От 3,5 от както Борисов е на власт БСП непрекъснато търсеха под Вола(Биволъ) Теле и накрая наистина го намериха, ама така добре го намериха, че станаха за резил в цяла Европа! С този невероятно красив и неспасяем автогол Станишев окончателно завлече БСП на дъното и я удави най-безцеремонно - лятото БСП я вземе 7 % я не!!!

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe