Да видим изявлението на Хизбула, не съм врачка!

Борисов пита Станишев с какво е опасна "бялата" организация
Обновена: 12 фев 2013 21:08 | 12 фев 2013 21:00, Веселина Йорданова
343
Да видим изявлението на Хизбула, не съм врачка!
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов не очаква Хизбула да признае, че стои зад атентата на летището в Бургас, при който загинаха петима израелци и българският им шофьор.

Темата за обявеното за събота изявление на ливанската шиитска групировка, Борисов коментира още с думите "Дайте да го видим, не съм врачка“.

Ако Хизбула е бяла организация, както казва Станишев, с какво е опасна за националната сигурност? Когато сме посочили Хизбула и то военното й крило, според Станишев и компания, има вече заплаха за националната сигурност, с какви аргументи разполага Хизбула, за да е опасна за националната сигурност, попита Борисов.

Темата за връзката на групировката с атентата от 18 юли миналата година премиерът коментира на тръгване от срещата в образователното министерство за Фонд „Научни изследвания“.

На нея пред образователния министър Стефан Воденичаров, учени и ректори, Борисов заяви, че трябва да се анулира целият конкурс, предизвикал скандали и протести. Повечето присъстващи поискаха анулиране на последната сесия, но стана ясно, че казусът ще стигне до юристите, които  трябва да кажат дали това е възможно. Борисов коментира,  че ако министърът днес внесе решение за анулирането й, Министерският съвет ще вземе утре такова решение.

Министърът призна, че анулирал „две направления“ от сесията за 6 млн. лева - "Педагогика" и  "Мултидисциплинарни изследвания" и вече има 10 дела срещу него. Воденичаров съобщи, че шест от девет членове на Изпълнителния съвет на фонда са подали оставка. Там вече нямало даже кой да приема тези оставки.

Премиерът посъветва „както се избира папа“ да се затворят и спорят, за да може да бъде избрана „брилянто чиста комисия във фонда“.

Борисов посочи, че проверката във Фонда на Инспектората към Министерския съвет, след която лъснаха куп нарушения, е изпратена в прокуратурата. „И 2008 г. е имало същите проблеми, Станишев среща ли се с вас, даде ли материалите на прокуратурата", не пропусна да попита министър-председателят.

Борисов сам се поздрави за решението за освобождаването на образователния министър Сергей Игнатов и за уволненията във Фонда. Той заяви, че не иска да взема страна в споровете, но изтъкна, че от една страна учебните заведения искат академична автономност, а от друга – държавата да изработи критериите „кой да е професор, кой да е академик“.

Според него университет, който си държи на реномето „прави трудно професори и доценти“.

В заключение Борисов похвали присъстващите, че не са се скарали пред медиите. Съветвайки как да се разберат помежду си, той се пошегува с опонентите: "Познавате се прекрасно с протестиращите, нали Илчев", попита той ректора на Софийския университет Иван Илчев. Вместо него обаче отговори друг от присъстващите му колеги: „Те са негово наследство“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
9
 
6
 
! Отговори
диалектика преди 11 години
Съсело беше привикан спешно в Брюксел да обясни подкрепата си за терористите...... червените са *** -Гоце навремето правеше демонстрации срещу НАТО и го изолираха, сега съсело върви по неговите стъпки
206
12
 
7
 
! Отговори
Браво Борисов! преди 11 години
Решението на лидерите в Европа да отпуснат повече пари за България в следващите 7 години, въпреки намаления като цяло бюджет на ЕС поради световната криза показва и доказва какво голямо уважение има премиера ни Борисов в Европа! Жалко, че някои от лидерите на партии в страната ни правят всичко възможно да злепоставят България за да навредят на Борисов, въпреки че са наясно че така вредят на страната ни. Такава безотговорна и предателска антибългарска политика която водят вече 3 години ще им донесе само негативи и на изборите ще го разберат с пълна сила!
205
17
 
7
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Браво Борисов! Ти наистина си Премиер-мечта за всяка една страна! Гордеем се с теб! Бог да пази България и Бойко Борисов!
204
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
питам се дали мутрата си е пил хапчетата днес
203
6
 
11
 
! Отговори
ВВВ преди 11 години
Извънредно: ГЕРБ вади тежката артилерия срещу протестиращите (ВИДЕО)Управляващите от ГЕРБ се уплашиха от народното недоволство срещу електроразпределителните дружества и пуснаха в своя защита тежката артилерия.
202
2
 
8
 
! Отговори
за 228 преди 11 години
Само дето държава не се управлява от ''националистите'', като на Волен имбецилите........а самият той целуна ръка на Дон *** и се нареди на опашката за рубли ( изплащани в зелено по разбираеми причини)
201
5
 
7
 
! Отговори
ВВВ преди 11 години
ЧЕСТИТО ГЕНТИРАНО ОТ Г-ЕРПОще 45 000 безработни само за една годинаавтор(и): Труд, прочитания: 448, коментари: 1Още 45 000 безработни само за една година Занимания в бюро по труда. Снимка АРХИВ ТРУДНаетите по трудово и служебно правоотношение лица в България са намалели с 45 хиляди души за година или с 2,1%. Това показват предварителните данни на Националния статистически институт за декември 2012
200
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много интересно заглавие в "Дневник""ABC: Мистериозен израелски затворник, открит в килията си, е вербуван от "Мосад" австралиец"Австралиецът се откри, сега остава и канадеца
199
5
 
6
 
! Отговори
до 228 преди 11 години
Като се почне от Биволь, Славчо Трифоноф, Слави Бинев, Миши Шамарчето и се стигне до М. Кунева, Волен Сидеров, Каракачанов, Костов, Доган, Местан са все поръчкови и платени политически играчки в ръцете на БКП-БСП! Като се прибавят и медиите на Доган, БТВ и Нова ТВ, сайтовете на комунистите освен бивола има още няколко, та се оформя една мила родна картинка на това как една бивша комунистическа партия се е трансформирала в капиталистическа олигархна партия, целта на която е вечно да разпределя порциите като заради тяхната безпределна алчност за хората не остава нищо!
198
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам защо, но в сайта на Хизбула продължава да се мъдри снимката на червеното ви вождче! С подкрепата си за Хизбула въпреки доказателствата събрани от международното разследване на Интерпол, ЦРУ, Станишев злепостави не само себе си и партийката си, но и цяла България! България по време на комунизма директно беше обвинявана че подкрепя международния тероризъм и сега след толкова години добрата работа на ББ и ЦЦ с американските и еврослужби поизчистихме лошия си имидж, но това изказване на Станишев пак ни върна 30 г. назад!
197
8
 
6
 
! Отговори
Бял кюмюр преди 11 години
Бойко е печен и няма да се огъне лесно под натиска и пропагандата на БСП, обаче голям смях но и трагедия е сега че целия народ недоволства срещу Бойко сякаш от САМО от него зависи цялата държава. А догодина ако БСП спечели изборите, българите ще докажат че са най тъпия народ във вселената. Аз лично предпочитам ГЕРБ пред БСП НО ще гласувам за националистите! Нещо ново трябва! Националистите никога не са били на власт време е да ги изберем ако не за друго поне за разнообразие!
196
9
 
10
 
! Отговори
Код червено! преди 11 години
Ами то както е тръгнало утре Станишев ще подкрепи и Ал Кайда! Този човек наистина е много опасен за България!
195
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе този буда за много велик се мисли ,да не получи някое заблудено 7,62 в кухата си тиква
194
4
 
7
 
! Отговори
умерен преди 11 години
С. Дмитриевич, не може да бъде обвинявам,че подкрепя арабските терористи ,или руските интереси у нас ...в крайна сметка той не е Българин и само *** може да очакква от него да се държи ,като такъв.
193
5
 
7
 
! Отговори
ххх преди 11 години
Тоя дали няма някакво мозъчно заболяване взех да се чудя неможе да е толкова *** ?
192
3
 
6
 
! Отговори
до 211 преди 11 години
Споко другарю! Храбрият Шивач на руски униформи ще ни спаси! Лично ще се застъпи пред шефа на военното крило на Хизбула Бин Аладин Ладен Ибн Сина ал Газина!
191
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Давай смело Бойко! Пак тебе ще изберем. Те комунестете нямат много избиратели. Сега ако хване още един студ хептен ще намалеят
190
2
 
10
 
! Отговори
умерен преди 11 години
сърГей ХизбАллахов е по-голяма опасност на националната ни сигурност, отколкото арабските терористи.....те поне не са в Парламента ни .
189
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев подготвял да създаде гейкрило на Хизбула.
188
5
 
6
 
! Отговори
........ преди 11 години
Господин Борисов, изявлението на Хизбула няма да го "видим", най - вероятно ще го "усетим"!