Борисов сваля цената на тока от 1 март

Днес ще бъде отнет лицензът на ЧЕЗ, обеща премиерът
Обновена: 19 фев 2013 16:15 | 19 фев 2013 12:38, Веселина Йорданова
1708
Борисов сваля цената на тока от 1 март
Борисов наруши мълчанието. Снимка: архив БТА

От 1 март може да бъде намалена цената на тока с 8 %, ако ДКЕВР се съгласи, заяви премиерът Бойко Борисов на първата пресконференция, след като в понеделник предложи структурни промени в кабинета.

На брифинга в Гранитна зала на Министерския съвет е регионалният министър Лиляна Павлова, която ще заеме вицепремиерското кресло на финансовия министър в оставка Симеон Дянков.

Борисов получил отворено писмо с искания по точки от Инициативен комитет, пратено от Даниела Пеловска, участник в протестите. Борисов съобщи, че писмото съдържа седем точки, свързани със сектор енергетика.

Още по темата
Първото искане на протестиращите е незабавно да се отмени взетото от ДКЕВР решение за увеличение на цената на тока с 13 % от 1 юли 2012. Премиерът подчерта, че регулаторът е независим и само той може да вземе такива решения.

Борисов категорично отказа искането за национализация на електроразпределителните дружества. Против съм преминаването на ЕРП-тата в ръцете на държавата, заяви Борисов.

„Трите ЕРП-та са глобени днес. В рамките на днешния ден ще бъде отнет лицензът на ЧЕЗ“, обяви премиерът.

Във връзка с протестите той заяви, че всички могат да заведат колективни искове и ако имат 20 % увеличаване на цената на тока по фактурите, да заведат жалби. Борисов разговарял с шефа на Комисията за защита на потребителите Веселин Златев.

Премиерът призова гражданите, които имат съмнения за кражби на ток от съседите, да сигнализират.

Ако се национализират и тръгнат да се гонят, трябва да платим няколко милиарда само за ЕРП-тата, за „Мариците“ не ми се и мисли, заяви премиерът, обяснявайки защо е против национализацията.

Премиерът отново заяви, че се надява вината на бившия председател на ДКЕВР Ангел Семерджиев да бъде доказана в съда.

С думите си индиректно една от протестиращите Даниела Пеловска защити правителството. Тя коментира, че няма други управляващи, които толкова бързо да са отговорили на внесено писмо.

Хората 23 години се нагледаха на такива зулуми, на такива лъжи и нямаше нито един осъден, заяви Пеловска. Тя питала Борисов какво се случва с Румен Овчаров, с Шулева, защото по думите й те трябва да отговарят за криминални деяния срещу народа си.

Диана Канева от Сандански също заяви, че е от хората по площадите. Днес били поканени от енергийния министър Делян Добрев и присъствали на вземането на решенията за това „какво ще се случва“. Сега чакаме ефекта, заяви тя и призова протестиращите да не вандалстват на улицата и „народното нещастие да не се яхва“.

За успокояване на страстите на улицата призова и Борисов. Той призна демократичното право на протест, но без вандалски прояви. И протестиращите, и премиерът заявиха, че полицията е била толерантна към протестите. 

В телефонен разговор с президента Владимир Путин тази сутрин, Борисов е получил покана да посети Москва, за да бъде обсъдено как Русия и България да не се съдят за милиарди евро заради решението да не се строи АЕЦ "Белене", а да се намери решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1708
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
 
5
 
! Отговори
Г.М.ДИМИТРОВ преди 11 години
БРАВО НА ДОБРУДЖАНКАТА ПЕЛОВСКА !И ТЯ ПЛАЩА ТОК И ИМА ГРАЖДАНСКИ ПРАВА ! ДАЖЕ И ТРОЯНСКИ КОН ДА Е,ТЯ Е САМО ЕДИН ПОСРЕДНИК,ПОЩАЛЬОН .ЗАНЕСЛА Е ИСКАНИЯТА НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА ПРОТЕСТА В СОФИЯ В МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ.И СЕГА ТЕ СИ СКУБЯТ КОСИТЕ,ЧЕ СА ИЗИГРАНИ.КАК ЩЕ ОТГОВАРЯТ НА ТИЯ,КОИТО ИМ ДАДОХА ПАРИ ЗА ПЛАКАТИТЕ,ЧЕ И ПРЕД МУШМОРОЦИТЕ ОТ ПАРТИЙНАТА ЦЕНТРАЛА НА БСП И КОМПАНИЯ
3
 
9
 
! Отговори
анонимен от Варна преди 11 години
До всички БС Пари Забравихте ли Лукановите купони, Поповите "за бога братя не купувайте" Как Беровото правителство лансира мутрите.Виденовата зима когато банките фалираха, долара стигна 3000лв, а пирамидите обраха парите на хорицата.Костовата приватизация която ни изпрати на улицата.Станишевите заменки гора от 150лв.дек.за парцели край морето от 100000евро/дек. нима забравихте "батко на Братко" ,вещата и професионална консултация на Доган за цанков камък.Нима паметта Ви е толкова къса.
7
 
7
 
! Отговори
тир преди 11 години
гледам *** се измориха нещо.да не сте в обедна почивка???или станишев ви е извикал на инструктаж
3
 
10
 
! Отговори
рееет преди 11 години
БОЙКО БОРИСОВ Е ИСТИНСКИ МИСИЯ.ЗЛАТО ЗА БЪЛГАРИЯ
3
 
8
 
! Отговори
БОМБАТА ГРЪМНА-БСП преди 11 години
Протокол на работна среща на доброволческа група за влияние към Оперативното бюро на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП . Кирил: Другари, минаваме към четвърта точка. Всичко което говорихме по точки две и три, не важи за активността в социалните интернет мрежи и интернет-медии. Тук средата е съвършено различна. Единственото правило което трябва да съблюдаваме стриктно е да спазваме своята анонимност. Препоръчва се да създадете една легенда за себе си далече от политическата сфера - примерно активността и използваните прякори и картинки на профили трябва да създават впечатление
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе ***, отворете старите си вестници и прочетете там какво сте писали. Там черно на бяло е записано че: БКП победи на 9.9.44 с РЕШАВАЩАТА ПОМОЩ на червената армия. Абе червени картуни сега къде сте тръгнали да вземате властта без решаващата помощ на чермената армия. Ами много е ясно че освен да се нaaкате обилно от напъни нищо друго няма да постигнете.
12
 
8
 
! Отговори
ттт преди 11 години
Българи вие сте умни и ще гласувате отново за Бойко.сега го плюете,но дълбоко във вас вие знаете че Бойко е човекът който ще оправи България.омаквам над 2 000 000гласа и бсп дпс и костов да гледат парламента от вкъщи
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
to tez deto dokaraha durjavata do tva polojenie iskat ostavkata na tova pravitelstvo,i kvo te li pak da se ka4at geq stanishev,ili dogana,carq si vze kvoto trqbva boli go onaz rabota,tova e kurvavo nasledstvo.da stane rumen ov4erov tozi trqbva da go ubiqt s kamuni na centara na sofiq ili shuleva kajete neshto za emilq maslarova deto hodeshe kato elha ot zlato emi ivan kostov emi i dugi mafiqta generalite 20 % ot bulgarq sa dobre dugite da mrat emi naroda neka se digne na namerin noviq Car Ivailo
1
 
5
 
! Отговори
Jorkata преди 11 години
Като чета заглавията почвам да си мисля че Бойко лекува и рак.
9
 
6
 
! Отговори
несг преди 11 години
България=Бойко Борисов.без Борисов България ще е 0
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
AKO PADNE OT VLAST CHTE UMRE OT MAKA
4
 
7
 
! Отговори
КОМУНИСТИЧЕСКА СГАН преди 11 години
АЗ НЕ СЪМ УПЪНОМОЩАВАЛ НИКАКВИ *** ГЕЙОВЕ И ШАФРАНТИЙ ДА УЧАСТВАТ ОТ МОЕ ИМЕ В ПРОТЕСТИ ИЛИ ДА ГОВОРЯТ И ДА ВЗИМАТ РЕШЕНИЯ СЪЩО,АЗ СЪМ ГЛАСУВАЛ КАТО ВСЕКИ ДЕМОКРАТИЧЕН ЧОВЕК КОГАТО Е ТРЯБВАЛО ЗА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО И ДЪРЖА ТО ДА ЗАВЪРЩИ МАНДАТА СИ ЗАЩОТО СЪМ МУ ГЛАСУВАЛ ДОВЕРИЕ А ТЕЗИ БЕСНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ *** ДА ХОДЯТ ДА БЕСНЕЯТ И РУШАТ КАТО ИСТИНСКИ КОМУНИСТИ В МАГАДАН,ЧУКОТКА ИЛИ ДРУГО ПРЕКРАСНО ЗА ТЯХ МЯСТО !
6
 
9
 
! Отговори
само бойко преди 11 години
България е по-силна от банда разбеснели се и платени *** които искат оставката на Бойко.1 600 000 българи го избрахме.сега ще го изберем с над 2 000 000 гласа.напред Бойко.България е с теб.
2
 
9
 
! Отговори
тихата пръдня преди 11 години
докато протестирате срещу тока, някой тихичко се е изпуснал: бензинът са го вдигнали на 2,64.
4
 
7
 
! Отговори
ВЪН КУНЕВА преди 11 години
Трите ЕРП-та са глобени днес. В рамките на днешния ден ще бъде отнет лицензът на ЧЕЗ, обяви премиерът.Във връзка с протестите той заяви, че всички могат да заведат колективни искове и ако имат 20 % увеличаване на цената на тока по фактурите, да заведат жалби.
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко Борисов е най-добрия премиер в най-новата история на България. Ако сега беше жив Стамболов, само той можеше да му опонира, но пък от друга страна Стамболов никога ни би оставил *** да рушат безнаказно държавата ни. Щеше да ги разчасти на съставните им части. *** да са благодарни, че Стамболов или Левски не са живи, тогава щяха да видят що е демокрация. Крадливите им ръчички и демагогските им устенца щяха да бъдат напълно безпомощни.
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нагла тикво дай оставка вече си ненужен и вреден
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не ни залъгвай мутро ипонска изЧЕЗни
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГАРАНТИРАНО ОТ БУДА Б. Данев: 363 000 работни места са закрити в периода на криза[Увеличи шрифта] [Намали шрифта]Силно е влошена ситуацията на пазара на труда. Това заяви Божидар Данев, изпълнителен председател на УС на БСК след работна среща с представители на Европейската комисия по тяхно искане, съобщиха от БСК.
8
 
11
 
! Отговори
още 2 мандата заГЕРБ преди 11 години
Исках ЧЕЗ Вън и го получих. Пак ще гласувам за ГЕРБ!