ДКЕВР се мъчи спешно да смъкне цените на тока

Съставили по 4 акта на ЧЕЗ и ЕВН за нарушения
Обновена: 19 фев 2013 12:19 | 19 фев 2013 12:19,
81
ДКЕВР се мъчи спешно да смъкне цените на тока
Юлиана Иванова Снимка: БТА

Поради възникналото обществено недоволство ДКЕВР работи по въпроса как могат спешно да бъдат намалени цените на електроенергията, но още няма решение. Това каза пред журналисти днес изпълняващият длъжността председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Юлиана Иванова.

От вчера до днес са съставени четири акта на ЧЕЗ "Разпределение", ЧЕЗ "Снабдяване" и четири на ЕВН, тече процедура по връчването им и проверките продължават, посочи тя.

Възможно е да бъдат съставени още актове, проверката тече и в Енерго-Про. Съставените актове са заради това, че на ДКЕВР не са предоставени договорите за възлагане на услуги на свързани предприятия, така както е констатирано от проверката на Агенцията за държавна финансова инспекция, обясни Иванова.

Условията, при които може да бъде започната процедура за отнемане на лицензия на електроразпределителни дружества, са разписани в Закона за енергетиката, уточни тя.

Най-голямото нарушение, за което може да бъде отнета лицензията, е дружество да не може да осъществява дейността си – електроснабдяване, обясниха от ДКЕВР.

Според Иванова основание би било и неизпълнение на инвестиционните програми на дружествата, така както са одобрени от ДКЕВР.

Тя посочи, че ще бъде проверено как са осъществени заложените инвестиции. При установяване на нарушения може да се стигне и до налагане на най-голямата по закон санкция в размер на 1 млн. лв., каза Иванова.

Припомняме, че Иванова остана само два дни и половина на председателския пост в енергийния регулатор, тъй като след назначението й стана ясно, че онлайн магазинът й незаконно е продавал цигари, а премиерът Бойко Борисов обяви, че ако е знаел за това, никога е нямало да я назначи. Малко след това той поиска оставката й. По закон Иванова трябва да продължи да изпълнява длъжността си до назначаването на нов председател на комисията или на временно изпълняващ длъжността.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: токцениДКЕВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
3
 
! Отговори
ГЛАДЕН ПРОКУРОР преди 11 години
СЕЗИРАМ ви гн.ЦАЦАРОВОФИЦИАНО ПРИЗНАЛ СЕ ПРЕСТЪПНИКВМЕСТО ДА БЪДЕ ИЗВЕДЕН С БЕЛЕЗНИЦИ СЛЕД САМОПРИЗНАНИЕТО Е ОСТАВЕНА ДА ИЗПЪЛНЯВА ДЛЪЖНОСТТА НА КОЯТО БЕШЕ НАЗНАЧЕНА "ПО ПОГРЕШКА"ЗАДАЧАТА И Е ДА ЗАЛОВИ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ В ДКЕВР - АКО ИЗОБЩО ТАМ ИМА ДРУГИИ ТОВА СТАВА ПРЕД ОЧИТЕ НА ЦЯЛ НАРОД НАЛИ ИСКАХТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА, НАКЪДЕ ПОВЕЧЕПРЕСТЪПНИКА ЛОВИ ПРЕСТЪПНИЦИ-ТОВА Е ВЪЗМОЖНО САМО В РБНЕЩО КАТО ЛИНЧА НАД ОКТАЙ ОТ *** ОТ ДПС-ДСВЧЕРА ДОЙДОХТЕ И ВЕЧЕ СЕ ОЛЯХТЕ гн. ГЛАВЕН ПРОКУРОР
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДКЕВР- СМЕШНИЦИ
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Мери 21ЕНЕРГО ПРО СА ***
67
1
 
1
 
! Отговори
kkk преди 11 години
kakvo tolkova se ma4at, opredelat miksa za naseleniet ot darjavnite AEC,Tec,Vec , opredelet stoinosta ha prenosa zaVN po darjavnata el.prenosna mreja vedno s mksimum9% zaguba i prodavat na ERP franko podstanciia- priznavat na erp zaguba po mreja nn 3-5% i pe4alba max 7% - togava da vidim kolko 6te e cenata na tka.Za firmite svobodno dgovariane na elektroenergiina borsa.
66
6
 
1
 
! Отговори
car преди 11 години
Българи, Юнаци, народ-с капаци! Забравихте Топлофикация, ВиК.....Пак ще ни набутат в старата канализация. БСП иде с нова сила-порнофикация Може би дори тройна порнофикация
65
2
 
8
 
! Отговори
ИНКАСАТОР преди 11 години
ПЛЕМЕНИЦАТА НА др.ШУШЕЛОВ КАКВО ПРАВИ ОЩЕ В ДКЕВРНАЛИ Е УВОЛНЕНАНИКОЙ ДА НЕ ПЛАЩА НИКАКВИ СМЕТКИ НА ЧЕЗ ОТ УТРЕ СА С ОТНЕТ ЛИЦЕНЗ КУЧЕ ВЛАЧИ, КАМИОН СЛЕДА НЕ ОСТАВЯ
64
1
 
6
 
! Отговори
be_free преди 11 години
Как ще няма решение, ами махнете всички такси!
63
1
 
7
 
! Отговори
bolka преди 11 години
"ДКЕВР се мъчи спешно да смъкне цените на тока"Е, освен че ще е СПЕШНО, ще бъде и СМЕШНО!
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Зелената енергия трябва да бъде записвана на фактурите като " Дизелови генератори (зелена енергия)"Когато няма слънце и вятър откъде идва тока в тези централи?
61
1
 
8
 
! Отговори
??? преди 11 години
Цените са проблем, естествено, но тези сметки са от дистанционна софтуерна манипулация на новите електромери, това е публична тайна. Каква е гаранцията, че след година пак няма да го направят, не толкова МЕГА-тъпо ?
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сигурно има запек и се мъчи...
59
1
 
25
 
! Отговори
Somebody преди 11 години
Точно ДКЕВР са виновникът за скъпия ток! Дружествата не са толкова виновни, ако не са надписвали сметки! Виновен не е този, който яде баницата, а този, който му я дава! Така, че най-големият "бой" го заслужават ДКЕВР!
58
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДКЕВР тепърва се сети, че трябва да защитава потребителите, а не ЕРП-тата...
57
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В ИМЕТО НА АПОСТОЛАВ ИМЕТО НА АПОСТОЛАТАЗИ ВЕЧЕР 19.02 В СОФИЯ ЗАПОЧВА НОВ ПРОТЕСТ ОТ ЕЗЕРОТО АРИАНАЧАСЪТ НА ЗАПОЧВАНЕ НА ПРОТЕСТ Е 18:30ВСИЧКИ СОФИЯНЦИ ДА ИЗЛИЗАТ
56
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Значи цените можело да бъдат по-ниски???Защо по-този начин трябва да се постига намалението?
55
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Накратко - отнемането на лиценза на ЧЕЗ не означава то да бъде изгонено от БГ! може обаче да се пререгистрира и да поиска нов лиценз! като им отнемат лиценза, няма да оставят цяла западна България без ток! ето какво означава да бъде замазано положението!!!!!
54
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така и не се научиха че в правова държава не се търсят извинения и поводи за да се предприеме законово действие. Ако лицензът им се отнема, нека не е поради причина, за която знаем че не е истинска.
53
1
 
3
 
! Отговори
гост434 преди 11 години
До гост434Исках да кажа 90 % плащат фирмите на държавата
52
2
 
25
 
! Отговори
гост434 преди 11 години
Защо никои също няма да каже, че България е втора в Европа по златни залежи и от цялата работа с това злато България прибира 1 % от печалбата а останалите 99 % от Канадско дружество. Пак на крадат и този ББ не си помръдва пръста, а в арабските страни за петрола външна фирма плаща по 0 % от печалбите си и останалите 10 % си остава за тях. Това не е от 1 2 години а от много още от преди ББ да дойде на власт. И нищо не се прави значи имат изгода тези политици пак от това нещо !!! ВЪН МАФИОТИ :)
51
1
 
34
 
! Отговори
Мери 21 преди 11 години
КОИ СА "ЕНЕРГО ПРО"? КОГА ДОЙДОХА И ЗАЩО ? ПРАВИТЕЛСТВОТО СЕ ЗАНИМАВА САМО С "ЧЕЗ", ЗАЩОТО ТЕ ОБСЛУЖВАТ СТОЛИЦАТА,ОСТАНАЛИТЕ ДВЕ КОМПАНИИ СИ ОСТАВАТ МАЛКО В СЯНКА,ЗАЩО? НАЙ-СКЪПИЯТ ТОК СЕ ПЛАЩО ВЪВ ВАРНА И РЕГИОНА ОБСЛУЖВАН ОТ ЕНЕРГО ПРО!