ЧЕЗ скочи на Борисов: Нарушава законите на ЕС

Компанията не е уведомена за намерения за отнемане на лиценза
Обновена: 19 фев 2013 15:59 | 19 фев 2013 15:16, Елка Василева
306
ЧЕЗ скочи на Борисов: Нарушава законите на ЕС
Борисов нарушава законите, заявиха от ЧЕЗ. Снимка: архив, Булфото

Изказването на премиера на България Бойко Борисов за възможно анулиране на лиценза на чешкия концерн ЧЕЗ е нарушение на законите на ЕС, съобщи ЧЕЗ в комюнике, цитирано от ИТАР-ТАСС.

"Изказването на българския премиер и на прокуратурата пред средствата за масова информация според нас е грубо нарушение на юридическите задължения на България като държава член на Европейския съюз", се казва в съобщението.

"Единствената организация, която може да взима решения за начало на процедура за анулиране на лиценза, това е изключително независимото енергийно управление. От него не сме получавали никакви уведомления за намерения да бъде започната такава процедура (анулиране на лиценза)", посочва ЧЕЗ в комюникето, разпространено от говорителката Барбора Пулпанова.

Още по темата

В момента чешкият концерн е едно от трите големи електроразпределителни дружества в България, след като през 2004 година придоби 67 процента от акциите на три български енергийни компании за 9 милиарда крони (около 450 милиона долара), припомня ИТАР-ТАСС.

Агенцията посочва също така, че през януари албанските власти анулираха лиценза на ЧЕЗ, където концернът притежаваше 76 процента от националната енергийна мрежа. Като причина за отмяната на лиценза бяха посочени завишените цени на електроенергията и несъобразяване с местното законодателство.

В момента ръководството на чешкия концерн подготвя прибягване до международен арбитраж с жалба за "неправомерни действия на албанските власти", изтъква агенция ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
2
 
14
 
! Отговори
Анти ЕС/ЧЕЗ преди 11 години
Ако не скочи Борисов ще скочим ние. И ЕС да го духа, ако много знае. Заради тях само загуби: и АЕЦ, и земеделието и съсипията на индустрията. ...
194
7
 
6
 
! Отговори
колю преди 11 години
Единственият начин да се построи АЕЦ Белене е БСП да дойде на власт.и това с ЕРП тата го заформиха те..Хората по улиците не знаят дори за какво демонстрират..Елементарен популизъм..ще национализираме дружествата..токът ще стане евтин..1000 лв заплати....електромерите манипулирани..това са известни приьоми на комунистите които ако не дойдат на власт ..им отнемат енергетиката ..без нея те са загубени..
193
2
 
1
 
! Отговори
konq преди 11 години
До Анонимен празната ти тиква отива в русия сляп ли си кое каде отива чичка !!!
192
1
 
11
 
! Отговори
Още може Бойко още м преди 11 години
Защо не разсекретихте договорите, както предложи Делян Добрев, не мислите ли че най-малко народа има право да знае кои са виновни за дереджето му или сте като дупе и гащички с БСП и старателно им криете далаверите. Народа днес е обезумял и иска главите на виновните - дайте м у ги ако не искате да вземат вашата. Ето конкретни мерки.1. Пълен публичен показ на всички договори.2. Арестуване и предоставяне на протестиращите на героят Румен Овч3. Пълна конфискация и търг на царските имотиЕтопарите
191
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 11 години
ABE BOKLUCI.A PRAVNO LI E DA NE 30 A 40 DENA DA MI OT4ITA6 TOKA aaaaaaaaaa..NE E LI NEZAKONnO A.KAKVO TI PI6E V DOGOWORA aaaaBOKLUK ..........
190
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
sega ako ne se otskubnem ot rusia shte teglim oshte !!!!!!!!za tezi koito neznajat v momenta nie sme ruska republika!!!!!!!!!vsichki pari na bulgaria otivat tihomalkom za rusia!!!!!!da jivee bulgaria!!!!!!!!!levsi napred nie sled nego!!!!!!!!!
189
5
 
5
 
! Отговори
batmario преди 11 години
Хайде сега да видим Бойко Борисов МЪЖ ли е или ЖЕНА
188
6
 
7
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
ЗА ЧОВЕЩИНА!- ДА НЕ ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ И СМЕТКИТЕ НА МОНОПОЛИТЕ, ДОКАТО ВЛАСТИМАЩИТЕ НЕ НАПРАВЯТ: 1. МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ и максимална социална помощ РАВНИ НА "ПРАГА НА БЕДНОСТ" (312 ЛВ.)2. МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА (за работник без образование, но с квалификация) - РАВНА НА "СОЦИАЛНИЯ МИН." (581 ЛВ.)3. МАКСИМАЛНА ЗАПЛАТА за държавна длъжност да е 10 ПЪТИ МИНИМАЛНАТА без таван за осигуровките!4. ПРОГРЕСИВНИ ДАНЪЦИ на граждани и фирми, С НЕОБЛАГАЕМ МИН.!ВСИЧКО ДРУГО Е ПАЗАРНА ИКОНОМИКА!
187
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не може да се пристъпи ,до паметникът на В.Левски ,....пълен блокаж!
186
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МигРена Кунева отиде /спешно/,в Брюксел ,да брани ЧЕЗ,от селяните в Бг!
185
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
208 естествено че е право само, че трябва и да се обоснове , защото от тук нататък нещата отиват в Страсбург и в Париж и ако някой у нас би искал да се подмаже то там това няма да стане.
184
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прокуратурата потвърди, че компанията е извършвала системни нарушения на лиценза, включително при отчитането на тока. За отнемането на лиценза на дружеството, което обслужва Западна България, се говори от миналата седмица, когато регулаторът установи, че компанията е подавала по-ниско напрежение от допустимото в някои региони.
183
6
 
7
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Буда ще вземе лиценза от чехите да го даде на приятелчетата си, а будалите ще се радват...
182
2
 
5
 
! Отговори
НАРОДЕН преди 11 години
ЧЕЗ скочи на Борисов: Нарушава законите на ЕС.А ЧЕЗ ДО ТУКА БЕШЕ ПЕРФЕКТНАТА ЕВРОПЕЙСКА ФИРМА КАКВОТО СМЕ МОГЛИ СМЕ ГО ПРИБРАЛИ...ПО КОЙ ЗАКОН Е НЕ ЗНАМ.КАТО ЗАПОЧНЕ ДА ДЕЙСТВА ЗАКОНА НА ДЖУНГЛАТА И МАЙМУНИТЕ СКОЧАТ ОТ КЛОНА ИМ СЕ НАРУШАВА ЗАКОНА...
181
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ЧЕЗ EVN НАРУШИХА НАШИТЕ ЗАКОНИ,ЗАТОВА ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ
180
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще ви анулираме, гадове гадни. Народа няма нищо общо с договори, ЕС и дрън-дрън. Много ви хараса да грабите, но всичко има край.
179
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От 206 а така 2 минуса до сега виждате ли какви женски полови органи сте , значи могат да ви *** и дори се кефите и намествате но не и истински европейци и славяни между другото , точно това сте
178
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Току що прочетох статия в Дневник.бг в която пише,че е право държавите от Европейския съюз и на техните енергийни регулатори е да дават и да отнемат лицензи. Това заяви на пресконференция в отговор на въпрос Марлене Холцнер, говорител на еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер, предаде БТА.
177
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за 202 И чехкините не стават за нищо...вземи си една у дома и ....ще те питам след 1 година как си....-по добро гадже от българката няма...доказано и в Европата!!!
176
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
интересно кога ли ще възстанете така срещу руските монополи