Готов съм за премиер, вярва си Янев

РЗС държи силен коз, ще го използваме, каза мистериозно той
20 фев 2013 11:06,
473
Готов съм за премиер, вярва си Янев

Готов съм за министър-преседател. Това беше краткият коментар на лидера на РЗС Яне Янев в кулоарите на парламента на въпрос дали е готов да застане начело на държавата. Повече информация за момента Янев не дава.

Премиерът показва, че си сверява часовника с българския народ, не с мафията и старите пропаднали партии, коментира Янев. По думите му премиерът е постъпил мъдро, като е подал оставка след размириците по улиците на София и масовите протести в цяла България. 

„Наричам мафия тройната коалиция, Пръмова и Моника“, заяви Янев, визирайки Меглена Кунева и Моника Йосифова.
Българските граждани скоро ще се произнесат, когато видят неща, които не са виждали за тези 23 години. На ход е прокуратурата. Очаквам ВКП да каже дали това, което сме занесли, е основателно, допълни още той, подхващайки любимата си тема за енергийната мафия и папките със сигнали, които той внесе като председател на комисията за разследване на корупцията по високите етажи на властта при главния прокурор. 

По негови думи се очаква в близките дни да падне чадърът, който покриваше енергийната мафия.

Янев обясни, че РЗС е единствената партия, която има за кауза смяна на модела. Този модел е тотално сбъркан. Необходимо е да се съгради с народната воля трета българска държава, заяви лидерът на „Ред, законност и справедливост“. По негови думи това може да се случи с Велико надорно събрание и нова Конституция.

РЗС държи един много силен коз и ще решим дали да го изолзваме. Тази коз е много силен и ще преобърне процесите. Този коз няма за позволи на мафията да ликува, каза загадъчно Янев, без да коментира какъв всъшност е той.  

Тези камионетки, които арестуват протестиращи, трябва да дойдат пред парламента и да арестуват поне двама-трима, заяви Янев. По негови думи само РЗС никога не е имал пазарлъци с ГЕРБ и само тази партия никога не е била във властта.

По думите на Янев отнемането на лиценза на ЧЕЗ е бил много добър ход от страна на Борисов, който ще послужи за урок на останалите ЕРП-та.

Междувременно Екатерина Михайлова от ДСБ беше категорична, че вече програмно правителство не е възможно. По нейни думи този изход от ситуацията може да се случи само ако има съгласие на всички парламентарни групи, а такова в момента отсъства. Дали ще се появи такова съгласие в един по-късен период е спорно, обясни тя. Няма кой да каже, че ще прави правителство сега, заяви тя.

По нейни думи Синята коалиция категорично няма да играе политически игри и дори при връчване на мандат на Синята коалиция няма да тръгне да съставя правителство при сегашните обстоятелства.

Михайлова обаче прогнозира, че няма да се случи. По нейни думи оставката на правителството е това, което са искали БСП и ДПС. Според Михайлова премиерът отговаря на политическите искания, но това няма да реши проблемите и няма да удовлетвори исканията на протестиращите.

Практически не се решава нито един от проблемите на хората, които излязоха на улицата и поискаха решение на техните проблеми, заяви зам.-председателят на парламента.

Всъщност ще имаме неработещи институции, заяви тя.  Кога ще бъдат изборите не зависи от ДПС, колкото и да са велики, беше краткият коментар на Михайлова по повод изказването на лидера на партията Лютви Местан, че вотът може да се проведе на 28 април. Зависи от останите политически сили, зависи от президента. Държавният глава насрочва изборите, все пак има Конституция, отсече тя.

По нейни думи големият проблем на правителството на Борисов е било, че всички сме забравили, че има Конституция и институции и всеки е правил, каквото иска.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


473
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хахахахах уби *** с правата лопата хахахах
15
1
 
22
 
! Отговори
Тони преди 11 години
Ти къде си се засилил ?¿?¿?¿?
14
1
 
41
 
! Отговори
@ преди 11 години
Този наред ли е? Готов бил... Че кой го е канил за Премиер?!
13
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смях в залата.
12
0
 
31
 
! Отговори
55688 преди 11 години
клоун
11
0
 
51
 
! Отговори
Ужас преди 11 години
то само *** клоун не е бил Министър-председател!!!!
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
:) Без коментар.
9
1
 
35
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
ТОЗ ДА МЪЛЧИ!!..ЧЕ ОЩЕ ДНЕС МОЖЕ ДА СТАНЕ МНОГО ПО ГОЛЯМ БУНТ ЗАРАДИ НЕГО !!!
8
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
янка каза вица на деня :)))
7
1
 
33
 
! Отговори
Varbanov преди 11 години
Яне ме занимавай ти бе. ;)
6
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХАХАХХАХАХХАХААХАХААХАХАХАХХАХАХАХАХАХА
5
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ахахахахаха rofl, май тоя силен коз си го изпушил Яне и сега не знаеш к'во говориш
4
2
 
36
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Този наистина расте на педи, като един педи раст.
3
1
 
18
 
! Отговори
Bai Hoi преди 11 години
Toz pa da e tolkoz smeshen !! Chudq se kakvi hora glasuvat za nego sigurno samo tiq ot karlukovo !!!
2
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
AAAAAAAXAXAXAXAXAXAXA LOL LOL :))) :D
1
0
 
60
 
! Отговори
YOLO преди 11 години
хахаха :D