Хора на Алексей Петров сред първите редици на протестите

Цветанов: Борисов спря ескалацията на напрежението
24 фев 2013 12:29,
580
Хора на Алексей Петров сред първите редици на протестите
Цветан Цветанов. Снимка: ГЕРБ

В първите редици на протестите са забелязани лица от криминални структури, разкри вътрешният министър и вицепремиер в оставка Цветан Цветанов пред TV 7.

 "Българските граждани съвсем справедливо протестираха срещу високите сметки за електроенергията. Но в момента тези протести, които наблюдаваме – тези протести са оглавени с политически цели, криминални структури са "уловени" от обективите на камерите – хора от фирми на Марчело Джотолов и Алексей Петров", заяви министърът в оставка.

Според него изсветляването на далаверите в енергетиката е искрата, подпалила протестите. Всички ние виждахме, че Трайчо Трайков е подвластен на определени кръгове, призна Цветанов.

Той коментира и "уволнението" на финансовия министър:

"Решението за отстраняването на Дянков бе взето от премиера. При един нов мандат Симеон Дянков няма да участва в следващ кабинет. Смятам, че една от грешките, които допуснахме, бе балансът на финансовата стабилност и социалната политика. Въпреки че осигурихме 600 млн. за пенсии и 200 млн. за бюджета за социални дейности", коментира вицепремиерът в оставка.

"ГЕРБ има своята обществена подкрепа и своите структури. След като подаде оставка правителството, хора, които досега не са гласували за ГЕРБ, застанаха зад партията. Защото това бе правителството, което в условия на тежка финансова криза постигна такива забележими резултати", категоричен беше Цветанов.

Според вицепремиерът оставката на правителството е мъдър ход от страна на Бойко Борисов, тъй като е предотвратил по-сериозна ескалация на напрежението.

Премиерът винаги е бил много отговорен, коментира Цветанов и допълни, че министър-председателят е бил провокиран от сценария, реализиран от 41-то Народно събрание, за да може да се възпрепятства участието на ГЕРБ в едно бъдещо управление.

Цветанов влезе в диалог с протестиращи от София и Варна чрез пряк тв мост.

"Не се поддавайте на никакви завери, на никакви провокации. Варна показа на цяла България и цяла Европа, че българският дух е жив и протестиращите са хиляди", призова Иван Петров - едно от лицата на протестите във Варна.

"Не сме били разбирали от конституция. Аз съм на 57 г., имам образование и житейски опит. Обаче като започнах протестите, решиха, че им преча и ще ме ликвидират. Кои ли? Ами тези, които държат кокала", категоричен беше Петров.

Вътрешният министър в оставка Цветан Цветанов го попита дали познава Изборния кодекс и каква е възможността гражданското общество да участва като независими кандидати.

"Господин Цветанов, ние не сме искали оставка на правителството. Всичките ни искания бяха за диалог с правителството. Но това правителство, което искаме да го съставим сега, няма как да стане. Аз съм участвал на кметски избори, но тогава всичко се покри.

Варненци искат да се освободят от монопола, да живеят свободно и децата им да пораснат тук, да се развиват, да създадат поколения. Друг аспект на протестите ни в момента няма", подчерта Иван Петров.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


580
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
414
0
 
5
 
! Отговори
до 465 преди 11 години
Нихат Кабил на какъв език е врякал в министерството бе "приятел"?
413
1
 
12
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Цветанов, едно ново гражданско правителство ще ти осигури безплатно още един апартамент-комуналка заедно с вожда ти Борисов.МАФИЯ,МАФИЯ,МАФИЯ!
412
1
 
11
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 11 години
До Анонимен 451- България може да бъде "гьол" само за тия като тебе, дето цял живот живеят с глава заровена в тинята..! За БЪЛГАРИТЕ - БЪЛГАРИЯ е РОДИНА!
411
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 442Приятелю ,Така са те "зомбирали" герберастите ,че не можеш да мислиш.Кой ти е казал тези глупости ? В кое министерство се говори на турски език ? Що се отнася до "Цанков камък "-вземи прочети нещо в Гугъл" за тези ел. централи.
410
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХОРА, НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ ПРОСТАЦИ, ЦВЕТАНОВ, МУТРАТА, ФИДОСКА, ЛЪЖЦИ И НЕГРАМОТНИЦИ, КУФТАЦИ, ПАРЖОЛКИ, ФИЛИИ С МАС, НИЕ СМЕ ИНТЕЛИГЕНТНИ И ОБРАЗОВАНИ, ПРОСТАЦИТЕ ВЪН
409
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най големият грях на всички правителства до сега беше, че толерират престъпността и корупцията. Че разрешиха съществуването на корумпирана съдебна система и полиция. И това е, защото те самите са корумпирани.
408
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нимка, на теб Алексей не ти ли пречи? Би трябвало да пречи на всеки един нормален Българин!
407
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
441, струтОро, герберска! ети си правописа в инструктажа!!!!
406
1
 
5
 
! Отговори
az преди 11 години
tozi mur6lqk puk koi mu dade dumata
405
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кутев ... текнаха ли паричките...Браво ,браво ...Тая година води щерката в Куба ,другата на Мачу Пикчу!
404
1
 
29
 
! Отговори
м преди 11 години
Цветанов, вън! Само така ви се полага. Да гледате отстрани като кучета. Както народа гледа витрините на магазините без да може да си купи нещо, така и вие гледайте сега как ви хулят. Всичко се връща! Крайно време беше да ви свалим. Както ви въздигнахме, така ще ви свалим. Не се мислете за богове.
403
1
 
26
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Лъжливо анонимно герберче, стига си ни занимавал с твоя нещастен ГЕРБ. Видяхме ги и тях и теб какво представлявате. Хората ви го казаха много ясно - МАФИЯ
402
1
 
4
 
! Отговори
До 451 преди 11 години
Врачка ли си?
401
2
 
22
 
! Отговори
нимка преди 11 години
На крива ракета-космоса й пречи. Та и на ГЕРБ сега пък Алексей....после баба Яга и т.н....
400
1
 
19
 
! Отговори
баино преди 11 години
тоя човек е болен
399
1
 
22
 
! Отговори
тъщата преди 11 години
Цецо,аде запри се малко че много почна да се оливаш
398
3
 
21
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Тези от ГЕРБ не спряха да ни натрапват собствените си кошмари.
397
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунистическата мафия е силна. Борисов не може да се пребори. Нормално. С България е свършено. Роби до гроба - така е от 63 години! Роби ... така ще е! Ще ви вземат и стотинките за да плащате за един гьол!
396
12
 
3
 
! Отговори
страшния_съд преди 11 години
агенти на държавна сигурност:========================1.георги първанов2.Сергей Станишев3.ахмед доган4.бойко борисов5.цветан цветанов6.иван костов7.яне янев8.меглена кунева9.лютви местан===============без АТАКА няма победа===================
395
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Волен Сидеров е един ямболски *** ... И обича парите- въобще не му пука за народа... Обича народа ,ако е послушен...ако ли не - бой!. Който го познава - знае ,че е вярно!