Хора на Алексей Петров сред първите редици на протестите

Цветанов: Борисов спря ескалацията на напрежението
24 фев 2013 12:29,
580
Хора на Алексей Петров сред първите редици на протестите
Цветан Цветанов. Снимка: ГЕРБ

В първите редици на протестите са забелязани лица от криминални структури, разкри вътрешният министър и вицепремиер в оставка Цветан Цветанов пред TV 7.

 "Българските граждани съвсем справедливо протестираха срещу високите сметки за електроенергията. Но в момента тези протести, които наблюдаваме – тези протести са оглавени с политически цели, криминални структури са "уловени" от обективите на камерите – хора от фирми на Марчело Джотолов и Алексей Петров", заяви министърът в оставка.

Според него изсветляването на далаверите в енергетиката е искрата, подпалила протестите. Всички ние виждахме, че Трайчо Трайков е подвластен на определени кръгове, призна Цветанов.

Той коментира и "уволнението" на финансовия министър:

"Решението за отстраняването на Дянков бе взето от премиера. При един нов мандат Симеон Дянков няма да участва в следващ кабинет. Смятам, че една от грешките, които допуснахме, бе балансът на финансовата стабилност и социалната политика. Въпреки че осигурихме 600 млн. за пенсии и 200 млн. за бюджета за социални дейности", коментира вицепремиерът в оставка.

"ГЕРБ има своята обществена подкрепа и своите структури. След като подаде оставка правителството, хора, които досега не са гласували за ГЕРБ, застанаха зад партията. Защото това бе правителството, което в условия на тежка финансова криза постигна такива забележими резултати", категоричен беше Цветанов.

Според вицепремиерът оставката на правителството е мъдър ход от страна на Бойко Борисов, тъй като е предотвратил по-сериозна ескалация на напрежението.

Премиерът винаги е бил много отговорен, коментира Цветанов и допълни, че министър-председателят е бил провокиран от сценария, реализиран от 41-то Народно събрание, за да може да се възпрепятства участието на ГЕРБ в едно бъдещо управление.

Цветанов влезе в диалог с протестиращи от София и Варна чрез пряк тв мост.

"Не се поддавайте на никакви завери, на никакви провокации. Варна показа на цяла България и цяла Европа, че българският дух е жив и протестиращите са хиляди", призова Иван Петров - едно от лицата на протестите във Варна.

"Не сме били разбирали от конституция. Аз съм на 57 г., имам образование и житейски опит. Обаче като започнах протестите, решиха, че им преча и ще ме ликвидират. Кои ли? Ами тези, които държат кокала", категоричен беше Петров.

Вътрешният министър в оставка Цветан Цветанов го попита дали познава Изборния кодекс и каква е възможността гражданското общество да участва като независими кандидати.

"Господин Цветанов, ние не сме искали оставка на правителството. Всичките ни искания бяха за диалог с правителството. Но това правителство, което искаме да го съставим сега, няма как да стане. Аз съм участвал на кметски избори, но тогава всичко се покри.

Варненци искат да се освободят от монопола, да живеят свободно и децата им да пораснат тук, да се развиват, да създадат поколения. Друг аспект на протестите ни в момента няма", подчерта Иван Петров.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


580
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
434
0
 
7
 
! Отговори
Оправдания преди 11 години
Оправдавай се и с марсианците, Цв Цв! Ти и всички политици сте ни ясни!!!!
433
1
 
11
 
! Отговори
грешка нечовешка преди 11 години
Кой изпапа валутния резерв,та в момента е под санитарния минимум -3,5 млрд, както и Добрев призна Нали Дянков преди дни ни заблуждаваше по телевизията че има 7 млрд
432
2
 
3
 
! Отговори
ss преди 11 години
сега да пуква овчаров,след година ще викате-добрев и дянков да пукнат.така е
431
0
 
6
 
! Отговори
име преди 11 години
Не е луд кой яде баницата,а кой му я дава.Имам предвид управляващи и чужди служби по принцип.
430
6
 
4
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До намръщенСигурно е така.Аз бих добавил и руските тайни служби. Много неизпълними искания има. разбираем е протеста на хората, но пътя по който ги насочват не е добър. Дано да греша.
429
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Р.Овчаров дано да пукнеш *** мръсен
428
1
 
3
 
! Отговори
лумпен преди 11 години
Като гледам снимката на Алексей, наш човек е ,от класа.
427
1
 
20
 
! Отговори
varg преди 11 години
Е тоя на снимката е най-големият мафиот в България.
426
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Tozi aide veche neka da se spre. Da si obrasne bradata che e zaprilichal na *** i da si vika po megafona ^^Pobeda^^ sutrin v toaletnata ta da go chuiat po kanalizaciata
425
1
 
5
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До RujaНе ставай наивна. Тези граждански комитети няма как да влезнат във властта ако не се съобразяват със законите на страна от ЕС. Искания от рода на национализация, граждански комитети и забрана на партии са от началото на миналия век след Октомврийската Революция. Моето скромно мнение е, че КГБ пак ще победи. Съжалявам.
424
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първите редици пред парламенто видяхме подръжниците на ГЕРБ и ТРАКТОР- а ви подкрепи видяхме го
423
3
 
24
 
! Отговори
123 преди 11 години
Държавата ври и кипи БОКО го няма скри се като малко мишле.Голям КАРАТИСТ голяма работа.
422
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес поиграх мачле, Дадох на кучетата пържолка, и без това не протестирам, играя мачле, неделя е, все пак, сложил съм докерката и тичам като кон из банкянските ливади, да се отпусна, че през седмицата лилито исето делян и другите ми бушонче та ме натоварват, та се налага в кабинета ми вМС да увеличавам звука на любимия си канал планета
421
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цял ден грозната му мутра на първа страница. Защо?!?! Вече е никой(не че преди е бил някой)!
420
1
 
17
 
! Отговори
Доказано е преди 11 години
В първите редици е видян Хари Потър, стар комунист от партията на Хобитите, той е виновен за всичко, по последни данни на Цветанов. Камерите са засекли и Пинокио. ГЕРБ са невинни.
419
2
 
7
 
! Отговори
Ruja преди 11 години
ДО 497: какви ги плещоревиш, без извинение "бе"? Няма Доган, няма Станишев, оттук насетне всеки, който се опита да ни яхне го чака това, на което се нагледаха последните дни. Спрете да плашите гаргите. Това, което виждам, е революция на младите. Родителите им за съжаление, не успяхме да създадем по-добър живот. Жална им майка на всеки, който се опита да ги хързулне. Ще си остане само с опита и със зандана!
418
2
 
15
 
! Отговори
Копелдак преди 11 години
Тоя *** Цуро, е мръсен интригант. От устата му само мръсотии текат, като градска тоалетна е.
417
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доган преговаря за енергийното министерство. Станишев усети подкрепата на руските приятели. Българио , ти умря!
416
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво товариши ...Сега ще ви дадем един реактор от 60 та година и ще ви гушнем едни 10 млд . Чудесно . А вие пак ще плащате. Няма накъде да бягате.
415
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОЙТО УВАЖАВА СЕБЕ СИ, ДА СИ ЗАДАДЕ ВЪПРОС, МУТРАТА ЛИ, ЦВЕТАНОВ ЛИ, ФИДОСКА ЛИ, ТОВА ЛИ Е ЕЛИТА НА БЪЛГАРИЯ, ТОВА ЛИ СА ХОРАТА ДОСТОЙНИ ДА БЪДАТ В УПРАВЛЕНИЕТО.